Rahim Filmi Çektirenler

ozgeemrem

Bir Bebeğim Olsun :(
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
33
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Ben kızlıktan beri adet düzensizliği yaşıyorum evlenince düzelir dediler. Evlendim fakat 1 sene oldu hala düzensiz. Doktora gittim "duphaston" adlı ilacı verdi. Adet'in 1. günü gel rahim filmi çekicez dedi. 3.günü de hormon testleri fln yapılcakmış. Rahim filmi çok can yakıyo fln diye bir ton yaygara duydum ama hangisine güvenicem şaşırdım çektirenler varmı aramızda kızlar yardım edin korkuyorum. Birde duphaston ilacı kullananlar varmı tam olarak ne işe arıyor bu hap?

Merhaba arkadaşlar,
Ben kızlıktan beri adet düzensizliği yaşıyorum evlenince düzelir dediler. Evlendim fakat 1 sene oldu hala düzensiz. Doktora gittim "duphaston" adlı ilacı verdi. Adet'in 1. günü gel rahim filmi çekicez dedi. 3.günü de hormon testleri fln yapılcakmış. Rahim filmi çok can yakıyo fln diye bir ton yaygara duydum ama hangisine güvenicem şaşırdım çektirenler varmı aramızda kızlar yardım edin korkuyorum. Birde duphaston ilacı kullananlar varmı tam olarak ne işe arıyor bu hap?

ilk olarakk tahlilllerini yaptırr tabii rahim filmini de cektir kafan rahat olsun sonuçlara göre tabiii
korkma ben cektirdim ama anasteziliy di benim uyudum uyandım o kadar hiç bişiy hissetmedmm
simdiden geçmiş olsunn
tahlillerin temiz cıkar insALLAH

Merhaba arkadaşlar,

bende senin gibi ilk adet olduğumdan beri adet düzensizliğini çekiyorum.ozamanlar çok defa dr.a gittim herşey normal stresten falan denildi..tabi benim düzensizliğim hep dewam etti yıllarca.şimdi bir yıllık evliyim.evlenince düzelir diyenlerede şaşırıyorum.düzeldiği falan yok yani benim düzelmedi.dr.a gittim yakın zamanda muayene,mr,ultrason ,hormon ve kan testleri derken rahmim küçükmüş bunu öğrendim.bana ilaç tedavisi falanda vermedi.anestezi altında histeroskopi yapalım dedi.çok korkuyorum anlatamam.ben sende şunu anlamadım cnm,dr.a gittiğinde rahim filminden önce muayene yada ultrason falan bişeyler yapılmadımı,peki adet düzensizliğinin sebebi neymiş onuda söyledimi ilaç vermeden önce merak ettim..acil şifalar diliyorum hepimize

bende rahım fılmı cekıldım ama burdan neten okudugum kadarıyla cok agrılıydı dedım druma oda bana bu ısı yapabılen bırının elınde olursan agrın dayanılmayacak kadar degıl dedı ve ıgne yaptı fılmı cektı hakıkaten dayanılmayacak gıcı degılde ıkı dk suruyor ve sancı sanıyelık ıkı kere hısetım kı hamılelık sansı yuzde kırk artıyor yapısıklık varsa acılıyor ben ıkıncı ayımda gebe kalmıstım

DUPHASTON kullanmıştım evlenmeden önce bir kez. Adet söktürücü gibi bir ilaç olması lazım.

Ben de çok şey okudum bu rahim filmi ağrısı ile ilgili o yüzden korkuyorum. Sol tüp yapışık ve pcos var dedi dr. Pazartesi hsg randevum var şimdiden strese girdim

Selam, ben de tüp bebek tedavisi öncesi rahim filmi çektirdim. Öncelikle acıya biraz dayanıklıysanız çok çok acı veren bir şey değil. En fazla çok sıkışmışsın da ha kaçtı ha kaçacak durumunda gibi oluyorsun o da saniyeler sürüyor. Sonra aşırı bir rahatlama oluyor :))) Bildiğiniz gibi içeriye bir sıvı veriliyor o sıvının en uç noktaya kadar gittiği an zaten yeterrrr diyorsunuz ki dr. anında boşaltıyor sıvıyı. Ben Medical Park Bahçelievler de LAtif Küpelioğlu na yaptırmıştım. Dr. unuz da sizi anlayan biri olduğu zaman çok daha kolay oluyor herşey.

Eğer ağrı eşiğiniz düşükse dayanamayacağınızı düşünüyorsanız anestesi li yaptırın hiçbir şey hissetmezsiniz. Zaten 5-10 dk. lık bir işlem olduğundan çok düşük dozda anestezi verilir.

hsg çektirdim. Bir tüp kapalı diğeri açık. İlaç ilk verildiğinde ağrımadı. İkincisinde çok ağrıdı. Tabiki kapalı tüpten dolayı ağrı oluyor, açık olan tüp hiç ağrımadı. 2 Ay sonra laparoskopi yapalım dedi. O kadar üzüldüm ki dr a birşey soramadım.

slm arkadaşlar bende geçtiğimiz ayda hsg çektirdim sağ tüpüm kapalı sol açık bu ayda hasta olmadım 11 gün geçti hamilelik olabilirmi

2 hafta önce HSG çekindim. ve anestezisiz.. tüm kalbimle söylüyorum anestezi gibi bi nimet varken hiç gerek yok. çok ağrılıydı tamam doğru 3-5 dklık işlem ama ömründen ömür gidiyo insanın- ki ben öle çokda narin biri değilimdir 2 kürtaj 2 laparoskopik cerrahi 1 dış gebelik dahada saymayayım isterseniz akşam akşam hiç iç karartmayayım:( kıssadan hisse anestezili öneriyorum.

ben yaklaşık 3 ay önce çektirdim. çektirmez olaydım doktor bana çok az bir acı olacağını söyledi ama ömrümden ömür gitti makyajla girmiştim ağlamaktan helak oldum çıktığımda göslerim şişmişti ve yüzüm simsiyahti tüm rimelim akmıştı okadar yani. herkesin ağrı eşiği farklıdır belki sen dayanıklısındır ama ben asla anestezisiz olma derim. şimdiden geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben yaklaşık 3 ay önce çektirdim. çektirmez olaydım doktor bana çok az bir acı olacağını söyledi ama ömrümden ömür gitti makyajla girmiştim ağlamaktan helak oldum çıktığımda göslerim şişmişti ve yüzüm simsiyahti tüm rimelim akmıştı okadar yani. herkesin ağrı eşiği farklıdır belki sen dayanıklısındır ama ben asla anestezisiz olma derim. şimdiden geçmiş olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben son anda masadan kalmayı bile düşündüm. Çok fazla yorum okuyup paniklemiştim. Karnımda hafif dolgunluk hissedince doktor ilacı verdim bile dedi. Ilaç olarak Iomeron 300/50 ml verilmiş. bana imzalattıkları kağıdın fotosonu çekmiştim orada yazıyor. Zaten işlemden önce vakit kaybetmemek için işlemden sonra ilacı sgk ile eczaneden bedava alıp hastaneye veriyorsunuz. Hiç ağrı sızı yoktu. Acı çekenler için üzüldüm. Üsküdar mihrimah sultan hastanesinde 275 tl ye SGK ile yaptırdım.

Back