• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim Duvarı Kalınlığı

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.036
6.672
158
Merhabalar
Ben 3 yıllık evliyim ve henüz çocuk düşünmüyoruz. Adetlerim çok düzenlidir. Fakat zaman zaman ovülasyon dönemlerinde kanamam oluyordu. Son zamanlarda hem çok düzenli hem çok fazla kanama olunca doktora gittim ve rahim duvarımın kalın olduğunu söyleyip adetin 2. günü tekrar gel dedi. Gittim, 11 mm olduğunu normal olmadığını söyleyip doğum kontrol hapı verdi. Son gidişimde (adetin 3.günü) 7 mm gördü bir türlü incelmediğini parça alınıp bakılması gerektiğini söyledi ve cuma gününe randevu verdi.
Özel hastaneler hemen işi operasyon/ameliyata çevirdiği için devlet hastanesine de bir gideyim dedim ama adam yüzüme bile bakmadı neredeyse.
Çok kararsız kaldım.
Daha önce mutlaka yaşayan vardır durumu. Çok az günüm var lütfen yardımcı olun.

Bende de vardı. Özele gitmiştim bende. Yoğun ve uzun süreli kanamam oluyordu ve parça parça düşürüyorudum. Küretaj gibi bi ismi var yapacakları işlemin. Parça alıp patalojiye gönderiyorlar. Sonra mirena önermişlerdi bana. Hormonlu spiral :) Ama bende kaydı çok kullanamadım. Kilo varsa kilonun etkisi oluyor. Kilo verince düzeldi :)

Bende de vardı. Özele gitmiştim bende. Yoğun ve uzun süreli kanamam oluyordu ve parça parça düşürüyorudum. Küretaj gibi bi ismi var yapacakları işlemin. Parça alıp patalojiye gönderiyorlar. Sonra mirena önermişlerdi bana. Hormonlu spiral :) Ama bende kaydı çok kullanamadım. Kilo varsa kilonun etkisi oluyor. Kilo verince düzeldi :)
Kimisi Doğum yapmadan yaptırma diyor. Zor bir işlem mi ? Şimdi nasılsınız?
Kilo problemim Yok

Yani doktorum bana dakalınlaşma var dedi.
ancak ismini tam hatırlayamadım.
Bende de sizde olanlar oluyordu.
Bazen çok kanama bazende bitip tekrar başlıordu.
Sonra küçük bir operasyon geçirdim geçti gitti.
geçmiş olsun...

Yani doktorum bana dakalınlaşma var dedi.
ancak ismini tam hatırlayamadım.
Bende de sizde olanlar oluyordu.
Bazen çok kanama bazende bitip tekrar başlıordu.
Sonra küçük bir operasyon geçirdim geçti gitti.
geçmiş olsun...
Biyopsi mi alındı

tam 8 yıl önce inan tam hatırlamıyorum sadece kalın diye incelmesi gerektiği ve sonucu hatırlarsam patolojiye gönderilmişti.Zaten ondan sonra hamile kaldım.Etken bu da olmuş olabilir.
Yaşadığnız her hangi bir sıkıntı oldu mu ?
Bazı insanlar doğum yapmadan bir şey yaptırma diyor. karasız kaldım açıkcaıs

Yaşadığnız her hangi bir sıkıntı oldu mu ?
Bazı insanlar doğum yapmadan bir şey yaptırma diyor. karasız kaldım açıkcaıs

Benim bir sıkıntım olmadı .
Diyeceğim ''bazı insanların'' ne söylediğine değil doktorunuza güvenin.
Ancak kafanızda acabalarınız varsa başka bir doktora daha görünün emin olursunuz.

Kimisi Doğum yapmadan yaptırma diyor. Zor bir işlem mi ? Şimdi nasılsınız?
Kilo problemim Yok

Doğum olayını bilmiyorum açıkçası ben de çocuk düşünmüyordum. Sonra da boşandım zaten :)) O yüzden o konuyu bilemedim doktorunuz ne söylüyorsa o daha güvenilirdir. Sebebini östrojen hormonunun fazla olması şeklinde söylemişti doktorum. Kilo da bunu etkiliyordu. O yüzden sordum :)

Merhabalar
Ben 3 yıllık evliyim ve henüz çocuk düşünmüyoruz. Adetlerim çok düzenlidir. Fakat zaman zaman ovülasyon dönemlerinde kanamam oluyordu. Son zamanlarda hem çok düzenli hem çok fazla kanama olunca doktora gittim ve rahim duvarımın kalın olduğunu söyleyip adetin 2. günü tekrar gel dedi. Gittim, 11 mm olduğunu normal olmadığını söyleyip doğum kontrol hapı verdi. Son gidişimde (adetin 3.günü) 7 mm gördü bir türlü incelmediğini parça alınıp bakılması gerektiğini söyledi ve cuma gününe randevu verdi.
Özel hastaneler hemen işi operasyon/ameliyata çevirdiği için devlet hastanesine de bir gideyim dedim ama adam yüzüme bile bakmadı neredeyse.
Çok kararsız kaldım.
Daha önce mutlaka yaşayan vardır durumu. Çok az günüm var lütfen yardımcı olun.

Bu rahim duvarlı kalınlığı olayında ne hikmetse her doktor ayrı bir tedavi uyguluyor . Bir doktora daha gitmenizi şiddetle tavsiye ederim .

Back