• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim duvarı kalınlaşması

ozgeanne

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
328
72
13
25
Kızlar merhaba. Ben 9 Şubat'ta adet oldum, bu ay klomen kullandım, bugün 25 Şubat doktora gittim sağda 18 mm yumurta oluşmuş, yakında çatlar dedi, rahim duvarında kalınlaşma var dedi. Rahim duvarı kalınlaşması nedir, korkulacak bir şey mi ne anlama gelir yardımcı olur musunuz ?

Kızlar merhaba. Ben 9 Şubat'ta adet oldum, bu ay klomen kullandım, bugün 25 Şubat doktora gittim sağda 18 mm yumurta oluşmuş, yakında çatlar dedi, rahim duvarında kalınlaşma var dedi. Rahim duvarı kalınlaşması nedir, korkulacak bir şey mi ne anlama gelir yardımcı olur musunuz ?
Rahim duvarı her ay adetten sonra kalınlaşmaya başlar ve vücudu gebeliğe hazırlar eğer o ay döllenme gerçekleşmezse rahim duvarı parçalanarak vücuttan atılır yani regl olayı tamamen bundan ibaret :) eğer döllenme gerçekleşirse de zaten rahim duvarı kalınlaştıgı için gebeliğe zemin hazırlamış olur. Yani burada doktorunuzun demek istediği rahim duvarı tam kalınlaşmış en olur seviyesinde yakında yumurtlamanız gerçekleşir yumurtlama günlerinizi değerlendirin ilişki için yani bu vücudun doğal akışı normal hali korkmanıza gerek yok :) her reglden sonra yumurtlamaya kadar kalınlaşır rahim sonuç olarak yumurtlamanız yakındır gün aşırı ilişkiyle önümüzdeki süreci değerlendirmeye özen gösterin

Rahim duvarı her ay adetten sonra kalınlaşmaya başlar ve vücudu gebeliğe hazırlar eğer o ay döllenme gerçekleşmezse rahim duvarı parçalanarak vücuttan atılır yani regl olayı tamamen bundan ibaret :) eğer döllenme gerçekleşirse de zaten rahim duvarı kalınlaştıgı için gebeliğe zemin hazırlamış olur. Yani burada doktorunuzun demek istediği rahim duvarı tam kalınlaşmış en olur seviyesinde yakında yumurtlamanız gerçekleşir yumurtlama günlerinizi değerlendirin ilişki için yani bu vücudun doğal akışı normal hali korkmanıza gerek yok :) her reglden sonra yumurtlamaya kadar kalınlaşır rahim sonuç olarak yumurtlamanız yakındır gün aşırı ilişkiyle önümüzdeki süreci değerlendirmeye özen gösterin
Yaaa Allah sizden razı olsun çok çok teşekkür ederim ne güzel izah etmişsiniz 💕💕😌😌🥹🥹

Kizlar adetim 25 gün gecikince tarlusal kullandim biteli 4 gün oldu ve henüz adet olmadım.Dun de Drum rahim duvarin çok kalınlaşmış adet olunca bitsin muhakkak gel dedi .Çok endişeliyim bilgisi olanlar yazabilirmi

Yeni katıldım bende aynı sıkıntı bencede var adet geçikmesi ile dr gittim tarlusal verdi adet olup bitimine yakın gel bakalım incelmişmi dedi dr sizin

Kizlar adetim 25 gün gecikince tarlusal kullandim biteli 4 gün oldu ve henüz adet olmadım.Dun de Drum rahim duvarin çok kalınlaşmış adet olunca bitsin muhakkak gel dedi .Çok endişeliyim bilgisi olanlar yazabilirmi
Naptınız incelmişmi dr ne dedi aynı sıkıntı bendede var tarlusal içip gidecem bakacak incelik incelmedigine

Tarlusaldan 10 gün sonra yoğun bir adet oldum kontrole gitmedim çünkü psikolojim altüst oluyo

Gittiniz dr baktı mı ncelemiş mi

Yeni katıldım bende aynı sıkıntı bencede var adet geçikmesi ile dr gittim tarlusal verdi adet olup bitimine yakın gel bakalım incelmişmi dedi dr sizin
Mesajınızı görmedim, şimdi farkettim. Ben olmam gereken günde adet oldum ve rahim duvarı inceldi

merhaba 8 aydan fazladır bende aynı rahim duvarı kalınlaşması var ve benim aşırı kanamam oluyordu 2 ay kadar duphaston kullandım ilaç bittikten sonra adet oldum her adet bitimi doktor kontrole çağırdı ama benim o ilaçlada kanamam kontrol altına alınmadi yinede çok kanamam oldu ve parçalı adet görüyordum en son farklı bi ilaç yazdı eğer bu ilaclada kanaman normale dönmezse spiral takmak zorunda kalabilirim duruma göre degerlendiricem dedi ve ben ondan sonra şehir degistirmek zorunda kaldım 4 ay oldu kontrole gidemiyorum bi önceki ay bulaşık bulaşık adet oldum ve 11 gün sürdü bu ay yine aşırı kanamam oldu bebek beziyle idare edebildim ve ilişki esnasında çok fazla canım yaniyor ve sonrasında kanamam oluyor bu ilişki sonrası kanama bulaşık bulaşık bir iki gün devam ediyor ve alt karın bölgemde ağrım var. 7 8 ay önce doktor ilk rahim duvarı kalınlaşması dediğinde smear ve biyopsi istemişti ve ikiside temiz çıkmıştı ama şuan yolunda gitmeyen bisiler var farkındayım çünkü hiç böyle olmamıştı şimdiye kadar başına gelen aynı yollardan geçen varsa banada yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim araya bayramda girdi doktora gidemiyorum korkuyorum

Back
X