Rahim aldirma.. lutfen annem icin ACILL!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi kkbr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kkbr

Bebisimi bekliyorum...
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
106
2
96
Merhaba arkadaslar. Tecrubeli ve bilen arkadaslar lutfen bisey soyleyin.

Annemin yillardir adet donemlerinde inanilmaz sancisi ve inanilmaz kanamasi olur. Tuvalete bazen parca parca kan duser. Bebek bezi kullanir oyle bile ustu basi mahvolur. Ve cok kansizlik var. ilaclar kullaniyo toparlaniyo adet doneminde yine tum kan gidiyo.. Kasiklari, kalcalari, bacaklari hatta makati cok cok sanciyo. Oturamiyo bazen. Hic bir doktor ilac care olmadi. Bende diyorum rahmini aldirsak kurtulsak. Annem 42 yasinda. Bazilari diyo rahim aldirinca cok zor oluyomus. Ama bukadar aciyi cekmeye bukadar kan kaybetmeye degermi... Bunu yasayan yada bilen varsa lutfen tecrubelerinizi paylasirmisiniz...

Bu arada annem 20 gunde bir 10 gun adet oluyor... Cok tesekkurler..

Annemde yillarca ayni sorunla yasadi hicbir doktor care bulamamisti.
Kani okadar azaliyordu ki, yüzü bembeyaz kesiliyordu, ayaga kalkamiyordu.

Rahmini aldirmasini söyleyen doktorda oldu, ama bu da kalbinde rahatsizlik oldugu icin ameliyat olmasi mümkün degildi ve
rahim aldirmakta kadinlarin sagligini ve psikolojisini bozdugunu ögrendik.
Rahim bir kadin icin en önemli organ ve kutsal bir organ. Tabiki mecburiyet varsa orasi ayri.

Annemin yas ortalamasi da senin anneninkine benzedigi icin ve sorunlarida neredeyse ayni oldugu icin cok sasirdim.

Anneme en son cözüm bulundu:

Iyi bir doktor hormon spirali takdi.
Ilk zamanlar adetin düzeni bozuldu ve daha sik adet oldu ama eskiye nazaran cooook az kan kaybetti.
Yani daha sik adet olmasina ragmen toplasan daha önceki adet kanamasina göre cok cok azdi.
Dedigin gibi baya parca parca yumruk yumruk kan pihtilari oluyordu adetinde eskiden,
cok sükür o hormon spiralinden sonra öyle birsey tekerrür etmedi.

Yillar sonra hormon spiralini takdiklari yer (sanirim rahim agzi oluyor) orasi daha spirali tutmamaya baslamis,
bu nedenle spiralin kayip baska organlara yapisma ihtimali oldugundan spirali cikardilar.

Fakat yinede eskiye nazaran daha sik olmasina ragmen daha az kan kaybediyor.

Spirali bayanlar genelde dogum kontrol icin kullanildigini biliyorlar fakat bu dedigim hormon spiralleride var regl problemlerinde.
Bu spirali kesinlikle doktoruna sormasini öneririm, o doktor bilmiyorsa baska bir doktora da mutlaka müraacat etsin.
Biz almanyada yasiyoruz bu spirali annem almanyada takildi ama muhakkak tüm dünyadada vardir.

Benim annemde de aynı sıkıntı vardı. O da 43 yaşındaydı. Annemin Rahmi'nde myom vardı yumurtliklari sağlıkliydi.
Cok ciddi kansizlik vardı ve kanaması cok oluyordu myomlardan dolayı.
Sonra Dr U sadece rahmini alıp yumurtaliklarini bıraktı. Böylece annem erken menopoza girmedi, dolayısıyla hic bir sıkıntısı da olmadı. Ayrıca kan değerleri de normale dondü. . Dr a bu durumu danisabilirsiniz böyle bir sey mümkün mu diye.
Annem simdi 52 yasında gecen yıl da yumurtaliklari alındı hic problem yasamadı .
Gecmisolsun.

annemın rahmınde ur vardı, 35 yaşında falan rahmini aldırdı, yumurtalıkları duruyordu, bir sorun yaşamadı,ama şimdi menopoza girdi sanırım,sürekli sıcaklanıyor, sıkılıyor kapalı ortamlarsan.

iyi özel bir doktora görundunuz mü. sorunu kökten çözelim rahmi alalım mantıgıyla da olmaz. Ankarada isenız annem cok memnundu doktorundan,doktor önerebılırım....

Tesekkur ederim arkadaslar.. Istanbulda yasiyoruz. Cok hastaneye gittik. Birkac sene once kist dolayisiyla yumurtaliginin birisi alindi. Gecen senede kurtaj yaptilar yani rahmini kazimislar. Ama durum degismedi. Her adet doneminde gozumuzun onunde eriyor sanki. O spiral olayini bi danisalim insallah burdada vardir. Ama yumurtalik alinmazsa problem olmaz deniyor. o yuzden bana en iyi cozum aldirmak gibi geliyor. Ama yinede tedirginiz.

Annemin asil sorunu idrar yollarinda ve ayni zamanda rahimde siddetli yanma oluyo. Ilk evlendigi zamanlar olmus doktora goturmemisler iyice kroniklesmis simdi her gittigi doktor canta dolusu ilac verip gonderiyo ama malesef cozum olmuyo. Rahim alinirsa belki o yanmada azalir diye umutluyum. Gercekten cok kotu bisey annemin o sekilde aci cekmesi ve benim hicbisey yapamamam. Sizin annelerinizede Allah sifa versin.

Bu konuda baska tecrubesi olanlar paylassin lutfen..

ben ateş basar diye biliyorum ama başka bi sıkıntısı olmaz zannedersem :/ geçmiş olsun

ALLAH anneciğine sağlık şifa versin tez günde iyileşir İNŞALLAH RABBİM yar ve yardımcınız olsun AMİN
canım geçmiş olsun

geçmiş olsun bu yoğun kanamalar neredeyse annenin hayat kalitesini olumsuz etkilemiş. bu kadar sıkıntı çektikçe çöker çok yaşlanır, belki daha başka hastalık olur. eğer dr. rahim ameliyatını çare olarak gösteriyorsa ameliyatı onaylayın derim.yinede dr. ve siz bilirsiniz.teyzemin de 5o li yaşlarda alındı hiç bi sıkıntısı yok hatta gayet sağlıklı. fişek gibi evinde işini gücünü görüyor hacca bile gitti şimdi umre hazırlığında...tekrar çok geçmiş olsun....

Annem 40 yaşındaydı aldırdığında 18 sene oldu gayet memnun,kayınvalidem de 50 yaşında aldırdı 2 günde de taburcu ettiler
hiç bi sorunu yok maaşallah

benim yengemdede aynı sorun vardı . 42li yaşlarda oda rahimde kitle ciktı doktora gittigimizde rahimi alalım demişti. bizde aldık erken menepoz oldu biRaz kiloda aldı ama onun harici herşey iyi eger doktor rahimi almayı kabul ederse aldırın çünkü kansızlık ilerde cok daha kötü şeylere sebeb olabilir.. Allah şifasını versin canım.. Bu yaştan sonra cocuk doğurmayacagına göre bence aldırmanızda hiç bir problem yok

Guzel dilekleriniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim.. Bende en kesin cozum rahim aldirmak diye dusunuyorum. Cunku hicbirsey cozum olmadi. Ama doktorlar alir mi bilemem...

Guzel dilekleriniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim.. Bende en kesin cozum rahim aldirmak diye dusunuyorum. Cunku hicbirsey cozum olmadi. Ama doktorlar alir mi bilemem...

merhabalar; benim kayınvalidemde rahim kalınmaşması var dedi doktor ondada kanama parça parça et gibi geliyordu rahmi kazıyacağını söyledi ilaçlar verdi geçmezse rahmin alıncağını söyledi sonra geçti onunki ,peki senmi istiyorsun annenin rahminin alınmasını yoksa doktor mu söyledi ben en son çare olarak görüyorum alınması taraftarı değilim piskolojisi bozulabilir bence bir kaç doktora daha gitseniz derim ben geçmiş olsun

Anneminde rahmini kazidilar. Ne guze sizinkinde ise yaramis. bizde cok umutlanmistik ama.... Zaten ondan oncede her doktor ilac verip gonderdi. Ama hicbirisi ise yaramadi. Doktorlar annem genc diye alalim demiyolar tabi. Ama her ay annem nasil eriyor gorseniz.. Inanin kansizliktan 2 dk is yapsa elleri titremeye basliyor. Okadar cektigi sancida cabasi. O yuzden son care aldirmak yazdim. Tesekkur ederim yorumunuz icin bu arada.

merhaba, jinekoloji altında 40 yaş üstü myomektomi veya histerectomy adında topic açmıştım. orada uzunca yazdım okumanızı tavsiye ederim.
Sürekli ve bol kanama, hatta evden çıkamama, yürürken sancı ve zorlanma, tuvalette oturup kanımın akmasını beklemek (hiçbir ped ya tampon 1 saatten fazla dayanmazdı), hepsini yaşadım. benim sorunun altında polip, miyom vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…