Rahim ağzında yara

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
463
323
İstanbul
arkadaşlar rahim ağzı yarası taktırılan ama korkuyorum. Dr bayıltarak yakacağını söyledi ama korkuyorum ya. Çok kısa bir işlem dedi ama bayılacağım için içim hiç rahat değil. Dr a bayıltmadan yaksanız dedim ama böyle daha rahat edeceksin güven bana dedi.nasıl oluyor bu işlem arkadaşlar? Yardımcı olurmusunuz bana

Yaktırmak da var dondurmakta bana bir doktor yakalım dedi yaktırmadım çocuk düşünüyordum o dönem bir başka dr iyili yaktırmamışsın yakılsaydı rahim ağzı dışa doğru dönerdi demişti

Yaktırmak da var dondurmakta bana bir doktor yakalım dedi yaktırmadım çocuk düşünüyordum o dönem bir başka dr iyili yaktırmamışsın yakılsaydı rahim ağzı dışa doğru dönerdi demişti
Bende dr a sordum dondurmakmı diye ama yakmak daha dayanıklı oluyor dedi. Daha önce dondurduklarımda açılma olanlar oldu zamanla dedi. Ama işte tek korkum şu anestezili olması

Bende yaktirdim canım bayıltma felan olmadı canlı canlı yaktı doktorum..gerçekten acıdı ama dayanilmayacak bişey değil üstelik yeni evliydim bebek düşünüyodum doktora sordum bi sıkıntı olur mu diye olmaz dedi hamile kaldım ama düştü maalesef

arkadaşlar rahim ağzı yarası taktırılan ama korkuyorum. Dr bayıltarak yakacağını söyledi ama korkuyorum ya. Çok kısa bir işlem dedi ama bayılacağım için içim hiç rahat değil. Dr a bayıltmadan yaksanız dedim ama böyle daha rahat edeceksin güven bana dedi.nasıl oluyor bu işlem arkadaşlar? Yardımcı olurmusunuz bana
Benimde rahim ağzı yara yakıldı ama beni bayiltmadilar 10 dk kadar sürüyor birazcık hissediyorsun ama ağrı değil hiç kipirdamamak gerekiyor cnm stres yapma doktor öyle dediyse vardır bir bildiği kendini çok kasiyorsundur belki

Benimde rahim ağzı yara yakıldı ama beni bayiltmadilar 10 dk kadar sürüyor birazcık hissediyorsun ama ağrı değil hiç kipirdamamak gerekiyor cnm stres yapma doktor öyle dediyse vardır bir bildiği kendini çok kasiyorsundur belki
Bende yaktirdim canım bayıltma felan olmadı canlı canlı yaktı doktorum..gerçekten acıdı ama dayanilmayacak bişey değil üstelik yeni evliydim bebek düşünüyodum doktora sordum bi sıkıntı olur mu diye olmaz dedi hamile kaldım ama düştü maalesef
Evet biraz kıpırdıyorum muayene olurken. Siz hangi hastanelerde yaktırdınız? İstanbul çapa medilife de yaktırıcam

Bende de yara var. Dondurmak daha iyi diye okumuştum. Yeni doğum yaptım 40in çıksın gel demişti görüştüğüm doktor. Özel çapa ne kadar fiyat verdi.? Benim arkadaşım devlet hastanesinde kadın doğum doktorunun yanında asistan. Onun yanına gideceğim. Esenlerde kadın doğum hastanesi. Aynı özel gibi tertemiz düzenli çokta kalabalık değildi ben son gittiğimde.

Rahim Ağzı Kanseri Kimlerde Görülür?

Rahim ve rahim ağzı kanserleri jinekolojik kanserler içerisinde birinci ve ikinci sırada gelmektedirler. Kadınlar açısından son derece önem taşıyan bu iki kanser türünde erken tanı çok büyük önem taşıyor. Rahim kanseri hangi belirtilerle kenrdini gösteyor? Bu belirtiler görüldüğünde nasıl hareket etmek gerekir? Ayrıntılı bilgiyi Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Arıkan anlatıyor.
Kadınlar Kulübü kadınları olarak sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye desteklerinizi bekliyoruz sevgili üyeler! Haydi bakalım Kadınlar Kulübü TV olarak sitemize ve sosyal mecralarımızı takipte kalın! :)

https://www.kadinlarkulubu.com/kadinlarkulubutv/
https://www.instagram.com/kadinlarkulubutv/
https://www.kadinlarkulubu.tv/

Merhaba kızlar yeni konu açmak istemedim umarım gören olur ve değerli bilgilerini benimle de paylaşır :KK14:
Dün akıntı, yanma ve idrar kokusunda değişiklik sebebiyle doktora gittim. Muayenede rahim ağzı yarası olduğunu öğrendim. Doktorum bir süre tedavi göreceğimi 20 gün sonra da dondurma yapabileceğini söyledi. Bu tedavi esnasında yaranın geçme ihtimali var mı? böyle ilaç ve fitille geçen var mı aranızda? Çok korkuyorum daha yeni evliyim, bebek istiyoruz. Çok endişeliyim :olamaz:

5 gün sonra ben de yaktıracağım
hafif uyutarak yapacakmış doktorum
korkuyorum birazcık

Merhaba kızlar yeni konu açmak istemedim umarım gören olur ve değerli bilgilerini benimle de paylaşır :KK14:
Dün akıntı, yanma ve idrar kokusunda değişiklik sebebiyle doktora gittim. Muayenede rahim ağzı yarası olduğunu öğrendim. Doktorum bir süre tedavi göreceğimi 20 gün sonra da dondurma yapabileceğini söyledi. Bu tedavi esnasında yaranın geçme ihtimali var mı? böyle ilaç ve fitille geçen var mı aranızda? Çok korkuyorum daha yeni evliyim, bebek istiyoruz. Çok endişeliyim :olamaz:

bende 1 senedir var.
antibiyotik ve fitil tedavisi ile geçmesini umacaksın
geçmezse yakma ya da dondurma işlemi yapıyolarmış
ben de önümüzdeki hafta yaptıracağım. hamile kalmayı engelleyici bir durum yok eğer doğru tedavi yapılırsa.
daha önceki doktorum eğer rahim girişine çok yaklaşılarak yapılırsa rahim ağzında kapanma ve hamile kalmada güçlük olabileceğini söylemişti. o yüzden güvenilir bir doktora git derim. ben 5. kere doktor değiştirdim :) yaptırdıktan sonra yazarım durumu

yaktırma dondur. bende vardı ben dondurdum. dondurma işleminde aneztezi gerekmiyorç tekrarlama ihtimali daha düşük. 1,5 dk sürüyor ve sıfır acı oluyor..

bende 1 senedir var.
antibiyotik ve fitil tedavisi ile geçmesini umacaksın
geçmezse yakma ya da dondurma işlemi yapıyolarmış
ben de önümüzdeki hafta yaptıracağım. hamile kalmayı engelleyici bir durum yok eğer doğru tedavi yapılırsa.
daha önceki doktorum eğer rahim girişine çok yaklaşılarak yapılırsa rahim ağzında kapanma ve hamile kalmada güçlük olabileceğini söylemişti. o yüzden güvenilir bir doktora git derim. ben 5. kere doktor değiştirdim :) yaptırdıktan sonra yazarım durumu
daha evleneli 6 ay oldu yani bende çok uzun zamandır bu sorunun olduğunu düşünmüyorum.doktor 20 gün tedaviden sonra geleceksin geçmediyse dondurcaz dedi. çok tedirginim inşallah sizin de her şey yolunda gider. neticeyi bekliyorum lütfen bildirin şimdiden geçmiş olsun :KK74:

daha evleneli 6 ay oldu yani bende çok uzun zamandır bu sorunun olduğunu düşünmüyorum.doktor 20 gün tedaviden sonra geleceksin geçmediyse dondurcaz dedi. çok tedirginim inşallah sizin de her şey yolunda gider. neticeyi bekliyorum lütfen bildirin şimdiden geçmiş olsun :KK74:

size de geçmiş olsun üzülmeyin
benim yara 2 cm imiş, (rahim ağzı da 3 cm) bu durumda kocaman bir yaradan bahsedebiliriz.
İkide bir kanıyor
2 defa antibiyotik tedavisi ve 3 defa ovül verdiler farklı zamanlarda
Malesef geçmedi ama geçme ihtimali de var aslında tedaviyle. Ama benimki geçmedi :)
Eski doktorum bana dondurma işlemini şöyle anlatmıştı. Dondurmak için yapılan işlem sırasında etrafındaki alan da dondurulmadan etkileniyormuş. Bu yüzden yakmayı daha uygun doğum yapmamış kadınlarda dedi.
şu an gittiğim doktor da yakılmayı daha uygun buldu.
ama belki dondurulması da iyidir bilemiyorum.

1 senedir sürekli kanama yaşamaktan çok sıkıldım ben yaktırıcam gitsin bitsin artık.

sizden smear aldılar mı?

benim yara 2 cm imiş, (rahim ağzı da 3 cm) bu durumda kocaman bir yaradan bahsedebiliriz.
İkide bir kanıyor
Malesef geçmedi ama geçme ihtimali de var aslında tedaviyle. Ama benimki geçmedi :)
Eski doktorum bana dondurma işlemini şöyle anlatmıştı. Dondurmak için yapılan işlem sırasında etrafındaki alan da dondurulmadan etkileniyormuş. Bu yüzden yakmayı daha uygun doğum yapmamış kadınlarda dedi.

1 senedir sürekli kanama yaşamaktan çok sıkıldım ben yaktırıcam gitsin bitsin artık.

sizden smear aldılar mı?
dondurma işlemi yapamayan doktorlar genelde yakma öneriyor. ama her iki makinayıda kullananlar dondurmayı tercih ediyor ;)

şimdi böyle dediniz bende yine acabalar oldu???
tam da iyi bir doktor buldum diyordum.
bende çok araştırdım. kendi doktorum zaten donduracağız dedi. gerek yok lüzumsuz anesteziye dedi. ayrıca yakma işlemi sonradan da ağrılı oluyor.. annemin doktoruna danıştık aile dostumuz kendisi aynı zamanda. yakma işlemi mi kaldı bu devirde dondurun dedi...

İkide bir kanıyor

sizden smear aldılar mı?
evet smear aldılar bi sorun çıkmadı, diğer kan ve idrar testlerinde de bi sorun yokmuş. yumurtalıklar ve rahim gayet sağlıklı dedi. Benim kanama ilk ilişkide ve onun devamındaki 1 hafta içinde oldu daha sonra da 2 ay önce falan olmuştu çok az şekilde. Ama son zamanlarda kanama vs. olmadı. umarım geçer ya çok dert ediyorum tabi Allah'a çok şükür daha büyük dert vermesin :KK64:

Back
X