Rahım agzı yetmezlıgıyle ılgılı sorularım var lutfen yardım edın

moana34

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
1.069
115
363
Kocaeli
arkadaslar 2011 aralıgında dogum yapacaktım ama nasıp olmadı 23+4 haftalıkken erken dogum yaptım bebegımı kaybettım dogumuma gıren doktor rahım agzı yetmezlıgı var sende dedı dogumdan sonra bebegımı kaybettım bırcok farklı doktora gıttım hamıle degılken servıks uzunlugu normal dedıler . Suanda 11+3 haftalık hamıleyım cok korkuyorum aynı seylerı yasamaktan serklajdan da cok korkuyorum ya basarılı olmazsa dıye . Ilkınde yetmezlık olursa hepsınde mı oyle olur bılmıyorum . Internette arastırdım ama net bır cevap bulamadım tecrubelı olanlar nolur bana yardım edın canım cok yandı tekrar yanmak ıstemıyorum

Ilk gebeliginde bende de rahim agzi yetmezligi vardi. Serklaj yapip yapmama konusunda 2 doktorumda kararsizkaldilar ve yapilmadi. Dinlenerek yatarak 37+1de oglumu kucagimaaldim ama erken dogumun sebebi bu degildi. Son hafta karacigerinde olusan damarsal bir tumor ndeniyle sezeryanla alindi oglum simdi 2 yasinda. Bu gebelimde suan 10+5 oldum. Doktorum 11. Haftamda vajinal rahim agzi boyu olcumu yapacak. Insallah sorun yasamam.

bende o duurm var sende rahım agz olcusu kac ıdı hatorlıuyormuusn acıl cewap atsan

bende o duurm var sende rahım agz olcusu kac ıdı hatorlıuyormuusn acıl cewap atsan

canım yeni gördüm yazdığını. bu gebeliğimde de ölçüm yapıldı net hatırlamıyorum ama sınırın üstündesin korkulacak bişi yok dedi. her kontrolde de dikkat ediyor bu duruma doktorum. sende durumlar nasıl?

canım bana da 11.haftada rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu.ben hiç bir şikayetim yokken normal aylık kontrolüme gittiğimde öğrendim.normal karnımdan bakarken servikste açıklık olduğunu emin olmak için vajinal usg ile bakması gerektiğini söyledi.sonuç rahim ağzı yetmezliği..
bundan sonraki üç ayımı yatarak geçirdim zaten..internetten bir çok yerden araştırdım bu rahatsızlığı,erken doğuma sebebiyet vermemek için serklaj uygulandığını öğrendim doktoruma bu işlemi sorduğunda ilk gebeliklerde bu teşhis konsa bile serklaj uygulanmadığı,tekrarlayan düşük ve tekrarlayan erken doğumlarda yapıldığını söyledi.çok sinirim bozuldu tabi benim rahatsız olunduğum biline biline herhangi bir tedavi uygulanmamasına bir anlam veremedim.ha bu arada bir fitil verdi sadece kasılma olduğunda kullanmamı söyledi.ama sonradan öğrendim ki bu ilaç yan etsisi fazla olan bir ilaçmış ve gebelikte kullanımda bebekte kalp anomalilerine sebebiyet veriyormuş(allahtan iki kez filan kullanmıştım bir kutu bitmedi) bu ilaç meselesi üzerine doktoruma olan güvenim tamamen kaybolmuştu ve başka bir doktora muayeneye başladım.bu doktorumda aynı teşhisi koydu fakat inceliğin yapısal da olabileceğini,her zaman kötü sonuçlanmayacağını ve diğer normal gebeler ne kadar dikkat ediyorsa benimde günlük yaşantımda o kadar dikkatli olmam gerektiğini söyledi..o dönem üç tane de iğne vurunmuştum kasılmalarımı önlemek amacıyla. yavaş yavaş günlük hayatıma normal yaşantıma dönmeye başladım bu kez.ev içinde gezinmelerle başladım,yemekti temizlikti,alışverişti derken...38.haftama girdim.özellikle son ay yürüyüşümü hiç aksatmadım o kadar rahattlamıştım yani doktorum sayesinde..
Şimdi 8 aylık bir bebeğim var...diyeceğim şu ki doktor seçimi çok önemli bu tür durumlarda..allah yardımcın olsun canım..allah hayırlısıyla sağ sağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin sana inşallah..

h canım bu arada eklemeyi unutmuşum,bende doktora sormuştum bu rahatsızlık kesin varsa bende tüm gebeliklerim için mi geçerli diye; evet demişti.bu uzunluk doğumun ilerleyen dönemlerinde kısalmaya başlarmış ve doğuma yakın zamanda silinmesiyle doğum başlamış olurmuş.onun dışında ilk başladığın uzunluk senin normal serviks uzunluğunmuş,ve o hiç değişmezmiş tabi hamile olmadığın müddetçe.ikinci bir hamileliğede yine aynı uzunlukla başlanılırmış yani.uzunsa uzun kısaysa kısa.umarım anlatabilmişimdir.
diğer endişende serklaj sanırım korkulacak birşey olmadığını duydum..birinci dereceden bir yakınım bu şekilde iki çocuğa sahip oldu.tabii defalarca olan düşük ve erken doğumdan sonra..onun teşhisi çok geç konulmuştu ama belki senin gibi erken farkedilseydi belki o kadar fazla kayıp yaşamazdı.teşhişten sonra hemen serklaj yapıldı..serklaj yapıldı ama o benim gibi normal yaşantısına çabuk dönemedi.doktoru yine de risk olabileceğini tedbir amaçlı dinlenmeye özen göstermesi gerektiğini söylemiş oda öyle yaptı..haftalarını hatırlamıycam ama (36.haftayı doldurduğuna eminim) iki tane çocuğu oldu bu şekilde serklaj uygulamasıyla..yanlış anlaşılmasın farklı zamanlarda iki ayrı çocuk..doğum sonrasında bu rahatsızlığın sağladığı tek avantajın doğumlarının kolay olması olduğunu anlatmıştı tebessüm etmiştik bizde..dikişler alındığı anda birkaç sancı ile doğum yapmıştı..endişelenme yani canım serklaj olacaksanda ,sonu güzel olacak inşallah..işte böyle..umarım yardımcı olabilmişimdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…