canım bana da 11.haftada rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu.ben hiç bir şikayetim yokken normal aylık kontrolüme gittiğimde öğrendim.normal karnımdan bakarken servikste açıklık olduğunu emin olmak için vajinal usg ile bakması gerektiğini söyledi.sonuç rahim ağzı yetmezliği..
bundan sonraki üç ayımı yatarak geçirdim zaten..internetten bir çok yerden araştırdım bu rahatsızlığı,erken doğuma sebebiyet vermemek için serklaj uygulandığını öğrendim doktoruma bu işlemi sorduğunda ilk gebeliklerde bu teşhis konsa bile serklaj uygulanmadığı,tekrarlayan düşük ve tekrarlayan erken doğumlarda yapıldığını söyledi.çok sinirim bozuldu tabi benim rahatsız olunduğum biline biline herhangi bir tedavi uygulanmamasına bir anlam veremedim.ha bu arada bir fitil verdi sadece kasılma olduğunda kullanmamı söyledi.ama sonradan öğrendim ki bu ilaç yan etsisi fazla olan bir ilaçmış ve gebelikte kullanımda bebekte kalp anomalilerine sebebiyet veriyormuş(allahtan iki kez filan kullanmıştım bir kutu bitmedi) bu ilaç meselesi üzerine doktoruma olan güvenim tamamen kaybolmuştu ve başka bir doktora muayeneye başladım.bu doktorumda aynı teşhisi koydu fakat inceliğin yapısal da olabileceğini,her zaman kötü sonuçlanmayacağını ve diğer normal gebeler ne kadar dikkat ediyorsa benimde günlük yaşantımda o kadar dikkatli olmam gerektiğini söyledi..o dönem üç tane de iğne vurunmuştum kasılmalarımı önlemek amacıyla. yavaş yavaş günlük hayatıma normal yaşantıma dönmeye başladım bu kez.ev içinde gezinmelerle başladım,yemekti temizlikti,alışverişti derken...38.haftama girdim.özellikle son ay yürüyüşümü hiç aksatmadım o kadar rahattlamıştım yani doktorum sayesinde..
Şimdi 8 aylık bir bebeğim var...diyeceğim şu ki doktor seçimi çok önemli bu tür durumlarda..allah yardımcın olsun canım..allah hayırlısıyla sağ sağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin sana inşallah..