• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler rahim ağzı önce kısalıp sonra uzayan(normale yakın)dönen varmı???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

eyloooo

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
1.470
10
318
İstanbul
arkadaşlar 22.haftamda rahim ağzı 2.2 çıktı dr yatış ve progestan verdi 15gün sonraki kontrolde 1mm uzamıştı zaten dr um daha fazlasını bekleyemeyiz dedi.15 gün sonra yani bugün başka dr gittim oda 3.4 ölçtü..ikiside vajinal baktı..böyle bişey mümkünmü?drum bana uzamaz dedi dedim böyle çıkıyo sonucun bişey diyemem dedi bugünkü dr..ay başında gene eski dr gidicem bakalım kaç ölççek düşük ölçerse paylaşıcam bu yaşadığımı?böyle bişey yaşayan varsa yardımcı olsun lütfen:16:

Ben de hamileliğimde aynı sorunu yaşadım. Hep yatarak geçti günler zaten. Proluton iğnesi yaptırıyordum haftada bir tane. 32. haftaya kadar devam etti, bazı hafta uzuyordu rahim ağzı, iyi diyordu doktor, sonraki hafta birden kısalıyordu, yatmaya devam diyordu. 32, haftada iğneyi kesti doktor, bu haftadan sonra doğsa bile önceki haftalara göre riskli olmaz dedi, zaten rahim ağzı da olması gereken uzunlukta dedi. Ama ben 33+4 de doğum yaptım, sıvı kaybı ve yüksek tansiyon sebebiyle.

aynı sorun bende de vardı ama dr um kesinlikle uzamaz yeterki daha kısalmasın diyodu ilk defa uzadığını burdan duydum ama yanlış olabilir bence ben 29.haftada istirate başladım ama evdeydim sürekli yatma şeklinde değil çalışmadım sadece pruluton iğne oldum haftada 1 kasılmalarım için nidilat içtim çok şükür 39. haftaya geldim doğumumu bekliyorum kısmetse bugün yarın umarım sende tehlikeli zamanları atlatırsın

aynı sorun bende de vardı ama dr um kesinlikle uzamaz yeterki daha kısalmasın diyodu ilk defa uzadığını burdan duydum ama yanlış olabilir bence ben 29.haftada istirate başladım ama evdeydim sürekli yatma şeklinde değil çalışmadım sadece pruluton iğne oldum haftada 1 kasılmalarım için nidilat içtim çok şükür 39. haftaya geldim doğumumu bekliyorum kısmetse bugün yarın umarım sende tehlikeli zamanları atlatırsın

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım.nidilat sabah akşam bende kullanıyorum..senin 29.haftanda kaç ölçülmüştü?benim evet yanlışmış kendi dr gittim hala 2.2..

Back