- 16 Mart 2015
- 586
- 406
- 35
-
- Konu Sahibi Benbirlaydii
öncelikle geçmiş olsun. normal doğumu zorlaştırması gibi bişey söz konusu değil ama rahim kasılmalarını engelliyo zaten bunun için veriyolar. haaa bunu doktorun daha iyi bilir en iyisi bilir. doğması için bi risk olmayınca ilacı bırakıyosun zaten son güne kadar kullanmıyosun. bebek riskli dönemi atlatana kadar. doktorun vardır bir bildiği bence onu dinlemelisinBen de çok benzer bir konu açtım az önce... yardıma ihtiyacım var.
Risk yok ama enfeksiyon geçirdiğim için tedbir amaçlı 31. Haftamda progestan başlamam istendi.
Risk yoksa hiç bulaşmasam mı sadece enfeksiyon tedavime mi devam etsem?
Çünkü ne Nst'de ne ultrasonda ne elle muayenede bi sıkıntı yok.
Sadece böbrek sancılarım anında ve yürüyünce kasılma oluyo karnım taş kesiliyor.
Tedbiren progestan başlandı ama nette sağolsunlar son aylarda kullanımın normal doğumu engellediğini falan yazmışlar ki bu benim için en zor durum. Sezaryen asla tercihim değil. Erken doğumu engellemek derken komple zarar verir miyim doğal sürece onu düşünüyorum.
Ahh ne zor şeyler... kendi adımıza olsa herşeye şıp diye karar verilecekken bu bebişler aaahh...
amin canım yapacak bişey yok ben de kullanıyorum benim de kasılmalrım var rahim kasılmasın diye verdi doktor ilacı bırakınca normale dönüyosun zaten sıkıntı yapma herşey onlar için :) hadi bakalım önce kim doğuracakB Benbirlaydii veseznur
inanın ben de ilk defa duydum hatta bu sitede konuşulan eski başlıklardan biriydi yanılmıyorsam.
Ben de çok şaşırdım çünkü yakınımda kullanan arkadaşım var yani ama sinek ufaksa da mide bulandırır ya...kafam allak bullak oldu.
Elbette doktor daha iyi bilir ben sadece birilerinin bu şekilde deneyimlemesine şaşırdım ve merak ettim başka kimse var mı diye.
Düşük için progestan kullanılmasına çok şahit oldum çevremden ama son trimesterda pek bilgim yok.
Bir de öyle okuyunca danışmak istedim.
Bunca aya ilaçsız gelebilip bu aylarda hayatımda içmediğim ilacı bir arada içmek de varmış nasipte.
Allah'a emanet kuzular, mecbur kullanmaya başladım...Hepimizin yardımcısı olsun Rabbim
Canim bende gebeligimin basindan beri kullqniyorum valla bubprogestaniB Benbirlaydii veseznur
inanın ben de ilk defa duydum hatta bu sitede konuşulan eski başlıklardan biriydi yanılmıyorsam.
Ben de çok şaşırdım çünkü yakınımda kullanan arkadaşım var yani ama sinek ufaksa da mide bulandırır ya...kafam allak bullak oldu.
Elbette doktor daha iyi bilir ben sadece birilerinin bu şekilde deneyimlemesine şaşırdım ve merak ettim başka kimse var mı diye.
Düşük için progestan kullanılmasına çok şahit oldum çevremden ama son trimesterda pek bilgim yok.
Bir de öyle okuyunca danışmak istedim.
Bunca aya ilaçsız gelebilip bu aylarda hayatımda içmediğim ilacı bir arada içmek de varmış nasipte.
Allah'a emanet kuzular, mecbur kullanmaya başladım...Hepimizin yardımcısı olsun Rabbim
gelmez insallah bol dua et canimAhh canim insallah bebeğim erken gelmez...
Canim benimki 30 cm düşünBenimki de 35 mm cnm bizde de hersey yasak cogunlukla dinleniyorum iki hafta sonra dikis atilacak
Insallah bitanem :))gelmez insallah bol dua et canim
Canim benimki 30 cm düşünsen serklaj mi olacan?
Canim benim insallah hersey yolunda gider Rabbim bu bebegini sana bagislar. Benim bi arkadas var senle ayni durumda o 12.ci haftada serkulaj oldu benle onun haftasi ayni şu an onda hersey yolunda insallah darisi senin basina :)) bu bahsettigim kisinin de 2 kaybi varEwet cnm cuma gunu muayenem var tekrar hangi gun atilacagina karar verilecek insallah kaybetmiycem bu sefer bebegimi
Canim benim inşallah Rabbim o cani sana bagislayacak, ben inaniyorumInsallah cnm bizim de oyle olur icimde bi can buyuyo ve kaybetmek istemiyorum
amın cnm ınsallah sen de dınlenmene bak cnm sana dıkıs atılmaz tehlıkelı olur senın haftanda dınlenerek vaktını doldurursun korkmana gerek yok 30 mm hıc de kısa degıl ıcın rahat olsun progestanı ıc dınlen bısey olmaz enfeksıyon kapmamaya calısCanim benim inşallah Rabbim o cani sana bagislayacak, ben inaniyorum
Canim oyle yapiyorum zaten dinleniyorum elimden geldigince, ama sari akintim cok var onun için de doktor fitil verdi ama yine fazla geliyo akinti. Bide doktor bana dedi ki normqlde 35 ve üstü olmasini istiyorum rahim agzinin boyunu 30 az dedi aslinda benim doktorum biraz garantici davraniyo her zaman ondan mi az dedi sence?amın cnm ınsallah sen de dınlenmene bak cnm sana dıkıs atılmaz tehlıkelı olur senın haftanda dınlenerek vaktını doldurursun korkmana gerek yok 30 mm hıc de kısa degıl ıcın rahat olsun progestanı ıc dınlen bısey olmaz enfeksıyon kapmamaya calıs
ya oyle ama kısalmasın yeter 25 mm ıle doguran bılıyorum cnm merak ettmeee sen stres yapma stres yaparsan bağışıklıgın duserrCanim oyle yapiyorum zaten dinleniyorum elimden geldigince, ama sari akintim cok var onun için de doktor fitil verdi ama yine fazla geliyo akinti. Bide doktor bana dedi ki normqlde 35 ve üstü olmasini istiyorum rahim agzinin boyunu 30 az dedi aslinda benim doktorum biraz garantici davraniyo her zaman ondan mi az dedi sence?
Tamam canim cok sagol :))ya oyle ama kısalmasın yeter 25 mm ıle doguran bılıyorum cnm merak ettmeee sen stres yapma stres yaparsan bağışıklıgın duserr
pekı erken dogum rıskıne karsı cıger gelıstırırcı ıgneye baslandı mı bana 26 dan sonra baslanıcakTamam canim cok sagol :))
Yok canim oyle biseyden hic bahsetmedi doktorumpekı erken dogum rıskıne karsı cıger gelıstırırcı ıgneye baslandı mı bana 26 dan sonra baslanıcak
Canim 4 cm cok az degil mi? Ayrica benim doktorum iliski vs. Herseyi yasakladi. Cok sakincaliymis iliskiGeçmiş olsun. Benimde bir ay önceki rahim ağzım 4cm idi. Bir sonraki kontrolde 3buçuğa düşmüş. Doktorum bebek daha ağırlık kazanmadan kısalması iyi değil dedi. Haftada bir iğne vuruluyoeum ve Progestan kullanıyorum. Ayrıca benim kasılmalarım da var özellikle sabahları düzensiz. karnım birden sertleşiyo ve bebek bi yere toplanıyomuş gibi olup kaenım sivriliyor. Bu kasılma oluyormuş.Bi de ilişki sonrası ard arda oluyo. Allaha emanetler inş vaktinde gelirler