• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı kanseri

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.341
448
Kızlarrrrr bir arkadaşım bu hastaliga yakalanmis ve bana mutlaka asi olmam gerektiğini dikkat etmemi söyledi. Ama detayli konuşmadık simdi arayip ona sotmak istemiorum. Ama ben cok korktum. Zaten oldum olasi mantardan iltihaptan tirsar dururum özel bolge icin. Simdi bunu taktım. Çünkü bir cok kadinda görüldüğünü ve avmlerdeki ortak kullanimi olan her türlü tuvaletten bile(mümkün oldugunca kullanmam zaten) bulaştığıni söyledi.
Neyse kisacasi bu aşı hakkinda bilgu verebilecek varmi? Hastanedemi yapilir ozelmi alinir? Sosyal guvence karsiliyirmu? Karsilamiorsa ne kadar falan?

Gerçekten mi?? Ama cok sacma deilmi? Cinsel birlikteliği olanlar bu hastalığı kapmaz die bisey yokki....

Gerçekten mi?? Ama cok sacma deilmi? Cinsel birlikteliği olanlar bu hastalığı kapmaz die bisey yokki....

evet,ne yazıkki cinel birlikteliğinin olmaması gerek.çoookkk düşük bir ihtimalle wc,epilasyon vb yerlerden kapabiliyorsunuz.evlendiğiniz zaman,eğer eşiniz bu hastalığı kapmışsa cinsel yolla size geçiriyor.daha sonra,bağışıklığınız ne zaman düşerse bu hastalığa yeniliyorsunuz.ama kendiniz güçlüyseniz bu hastalık sizde çıkmayadabilir.hasta olucaksınız anlamına gelmez.onun için bu aşı cinsel aktivitesi hiç olmayan kızlara yapılıyor.bilmem anlatabildim mi????

Kızlarrrrr bir arkadaşım bu hastaliga yakalanmis ve bana mutlaka asi olmam gerektiğini dikkat etmemi söyledi. Ama detayli konuşmadık simdi arayip ona sotmak istemiorum. Ama ben cok korktum. Zaten oldum olasi mantardan iltihaptan tirsar dururum özel bolge icin. Simdi bunu taktım. Çünkü bir cok kadinda görüldüğünü ve avmlerdeki ortak kullanimi olan her türlü tuvaletten bile(mümkün oldugunca kullanmam zaten) bulaştığıni söyledi.
Neyse kisacasi bu aşı hakkinda bilgu verebilecek varmi? Hastanedemi yapilir ozelmi alinir? Sosyal guvence karsiliyirmu? Karsilamiorsa ne kadar falan?

ben bu aşıyı oldum. ama bu aşı için yaş sınırı var. 12-26 yaş diye kabul edilir. 6 aylık sure içinde 3 doz olarak uygulanır. Her doz (bundan 4 yıl once) 270 tl idi.(Devlet karşılamıyor)Fakat bu hastalık %99.9 cinsel yolla bulaşır.... Aşının en az 5 yıl koruyacagı düşünülür.
Şahsi fikrime gelinecek olursa bence yaptırmanıza gerek yok. Hijyene ve partner temizliğine özen göstermeniz yeterli olacaktır.
Ayrıca cinsel bir aktifliğin yoksa yine gerek yok. Benım annem bayan pinpirik oldugundan zorla yaptırmıştı bana:17:

En iyisi bu konuda bir doktora danışmak. Bu aşı çıktığında Almanya'da yaşıyordum. ÇOK tartışılan bir aşıyd orada. Yan etkiler yaşayan kişlerin haberleri çıkmıştı. 12-17 yaş arası kızlara ücretsiz yapıyorlardı ve dediğim şekilde olanlara yapılmıyordu. Tabi aradan 5-6 sene geçmiştir. Şimdiki durumu bilmiyorum.:44:

Back