Onkoloji - Kanser ve Türevleri Rahim ağzı kanseri evre 2

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
37
Lütfen bana rahim ağzı kanseri 2. Evresinde neler oluyor ne gibi riskleri var ve kurtulma olasılığı var mı bu konu hakkında bilgisi olanlar yazabilirlermi

Lütfen bana rahim ağzı kanseri 2. Evresinde neler oluyor ne gibi riskleri var ve kurtulma olasılığı var mı bu konu hakkında bilgisi olanlar yazabilirlermi
uzmanı değilim bilemem ama eğer başka yerlere atmadıysa rahim alınması+kemoterapiyle kurtulabilir..

Allah sifa versin insallah tez zamanda kurtulursunuz insallah.

metastaz yoksa ameliyat+kemoterapi+ışın tedavisiyle atlatılabilir...3. evrede olup tamamen iyileşen tanıdım

Bu konuyu doktorunuza sorun. Burdan dogru bilgi alamazsiniz. Hastanizi, ve onun kisisel durumu ancak onu muayene etmis bir doktor bilebilir cunku. Zaten burasi da bu konuda uzman kisilerin bulundugu bir yer degil. Her kafadan ses cikar, sinirleriniz bozulur. Doktorunuza danisin.

Burda sormamin nedeni başına böyle bir rahatsızlık geçen kişilerden nasıl şeyler yaşadığı hakkında bilgi almakti. Yoksa bir uzman aramiyorum .

Gecmis olsun. Ben de ayni durumdaydim ikinci evredeydi. Konizasyon diye bir yontemle hastalikli hucreleri temizledi doktor. Lokal anestezi oldu. Yarim saat 45 dakika civari surdu benim. Ilac falan bisey kullanmama gerek kalmadi. Seneye normal testimi yaptircam yine her yil oldugu gibi. Korkmayin. Doktorunuz ne dedi?

teşekkür ederim bunu duymak suan iyi geldi bana doktorda ameliyat önerdi. Hatta bekar Olmasaydın rahminin hepsini alırdık dedi. Yarın tekrardan muayene olunacak işte . Peki iyileşme süresi ne kadardı.

Yanlisim olmasin ama sanirim 1 ay civari cinsel iliski yasak. Suan disardayim ama eve gidince daha detayli yazarim buraya.

Benim rutin simir testinde cikti kanserli hucreler. Muayeneye cagirdilar, muayenede bir parca aldi doktor ve laboratuvarda bakip haber vercez dedi. Sonra tekrar cagirdilar temizlememiz lazim dediler. Dedigim gibi lokal anestezi oldu, uyusmasini bekleme falan dahil 45 dakika civari surdu. Hafif bir bas donmesi yapti anestezi, hastanenin kantininde oturdum biraz. Isterseniz bir arkadasinizla ya da esinizle gidin. Operasyon bitince, doktor, yine yanlis olmasin ama, 1 hafta falan ufak kanama gelebilir dedi. Bir de dedigim gibi 1 ay falan cinsel iliski yasak, tampon kullaniyorsaniz o yasak. Operasyonda aldiklari parcayi tekrar laboratuvarda inceleyip haber vericez dediler, gerekirse yine gelicen dediler ama gerek kalmadi. Rutin simir testinden baska bir sey yapmama gerek olmadigini soylediler. Yani panik yapmayin hic. Doktorunuzu dinleyin, soyledigi seyleri harfiyen uygulayin. Operasyon sirasinda caniniz da pek yanmiyor zaten o yuzden icinizi ferah tutun.

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için inş bir an önce atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…