* Rahim Ağzı Kanseri Aşısını Yaptıranlar * , Bir Kaç Sorum Olacak Bakar Mısınız?

BenArabesk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
4.605
55
0
Diğer
merhaba
bugun kadın dogumda randevum vardı aslında mıyom varmı yokmu öğrenmek için gitmiştim..
neye nıyet neye kısmet oldu benımkısı bırazda

zaten almanyadakı ablam burda herkes oldu sen neden olmuyorsun diyip duruodu , bi arkadasın ablasıda (hemsıre) niye olmuyosun dıyomus flan neyse..

aşı fiyatı olarak ne kadar ödediniz? kazıklanıp kazıklanmadıgımı merak ettım :))

birde sizlerde 3 asamada mı oldunuz yada olacaksınız ?? ( ilk asıdan sonra 2ay gecınce,ikinci asıdan sonra 4ay gecıncemı oldunuz)

bu aşı ,rahim agzı yaralarını önlüyor mu? sadece kanser aşısımı yani (pek anlayamadım,doktora sormayı unuttum )

son olarak da bu asıyı kadınlar her yıl yaptırmalıymıs yanı bi defaya mahsus değilmiş öylemi?

aşı her yıl değil 5 yılda bir yapılmasu gerekmiş çünkü koruyuculuğu 5 yılmış
Gardasil ve Cervarix adında 2 tür aşı var ikiside 250 milyon civarında
sen hangisini yaptırıcan
bnde düşünüoyorum ama hangisi olmalıyım hiç bi fikrim yok

3 doz yaptirdim her biri icin yaklasik 250 tl. rahim agzi kanserine en cok sebep olan 4 ture karsi asilaniliyor, ama baska turleri de var. cok onemli bir asiymis

ben gardasil oldum şimdi ..
hangisi peki 5yıl koruyo yoksa iki aşıdamı 5yıl koruyo? Cervarix olandamı 3 aşamalı??
evet canım benide 220tlye yaptılar , bir anda okadar para verince insanın içi gidiyor valla ama sağlık acısından dusununce deger diye teselli ettim kendimi
3 doz yaptirdim her biri icin yaklasik 250 tl. rahim agzi kanserine en cok sebep olan 4 ture karsi asilaniliyor, ama baska turleri de var. cok onemli bir asiymis

himm bilgilendırdıgın için çok tşk ederim canım zaten doktor her ihtimale karsı dıye test aldı bende adını unuttum şimdi (tisörmü oyle bişeydi) labaratuvarda da ancak pzt aksamı belli olurmus ,ben salı doktora goturecem artık..

peki rahim ağzı yarası baska bişeymi oluyor? bu aşı onu gecirmiyormu? yada engellemıyormu acaba?? salı unutmazsam bunuda sorayım doktora :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…