• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı kanseri aşısı ve bekaret.Lütfen yardım.

nihaleen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
2
0
36
İstanbul
Herkese merhaba.Kısaca kendimi tanıtmak isterim.İsmim Nihal.25 yaşındayım.Erkek arkadaşımla 6 senelik bir ilişkimiz var.Bundan iki sene önce ilk defa ilişkiye girdik ve sonucunda bekaretimi kaybettim.Annem bu kış bana yazın rahim ağzı kanseri aşısı yaptıracağını söyledi ve son zamanlarda çok sık dile getiriyor.Bende bekaretimle ilgili bir şüphesi var ve bu aşı esnasında çaktırmadan onada baktıracak diye düşünmekteyim.Cahilliğimi mazur görün şimdi sizlere sorularım şunlar olacak.Öncelikle bu aşı esnasında bunun anlaşılacağı bir muayeneye girecek miyim?Eğer ben yokken annem doktordan bunu rica ederse sizce doktor bakar mı yasal mıdır?Nasıl bir yol izlemeliyim.eğer anlaşılırsa çok zor günler beni bekliyor demektir.çaresizim ve yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

1- hiç bir kadın doğum uzmanı 26 yaşında bir kadının bekaretini kontrol edemez etse bile bir başkasına bu konuda bilgi veremez verir ve şikayet edilirse mesleğinden olur.
2- adli vaka olmaksızın hiç bir kadına bekaret kontrolü yapılamaz
3- rahim ağzı kanseri aşısı koldan yapılıyor, araştır istersen

bilgisizliğimi mazur görün.bişeyler okumuştum ama koldan olduğunu bilmiyordum gerçekten.içime nasıl su serptiniz anlatamam.çok teşekkürler.

Ben o aşıyı 2009 yılında yaptırdım keşke yaptırmasaydım. Eger alerjik bi bünyeye sahipsen ve o aşının içindeki maddelerden birine karşı alerjin varsa yaptırmamanı tavsiye ederim. Ben ilk doktoruma gittim 3 aşamada vuruldugunu söyledi malum kadınların çogu bu hastalıktan muzdarip oldukları için bende yaptırayım dedim ve yaptırdım. Ertesi gün yüzümde küçük ve küme kume olmuş yag bezeleri oluştugunu gördüm. Her geçen gün artıyor hatta gögüslerim, sırt bölgem falan bu bezelerle dolmuştu. Yüzümü sıkıyorum zor çıkıyor çıksa bile tekrar doluyor. Derken bi cildiyeciye gittim dr baya yaşlıydı sorun ne dedi : anlattım krem yazdı falan hiç faydası yok. Bu arada aşının yan etkisi oldugunu bilmiyorum. Çünkü yavaş yavaş çogaldı. Neyse ikinci aşıyı vurdurmak için gittim dr a sordum bana böyle böyle oldu diye bi soralım ama hiç bu şekilde şikayet eden hastam olmadı dedi. Hiç olmadı deyince acaba derslerimi stres yaptım ondan mı gibisinden kısa bi süre düşündüm ikinci aşıyıda o gün vurdurdum. Ve ne oldu biliyomusunuz ertesi sabah tüm vücudumu sarmıştı hemen bi araştırma hast,de dermatologa gittim fotograflarımı çekti sonra ilk önce antibiyotik tedavisine başlayacagım 4 ay kadar bir süre sonra eger geçmezse daha etkili bir ilaç verecegini söyledi. Reçetemi aldım başladım antibiyotik içmeye akşamları krem sürüyorum her bir yağ bezesi kocaman kocaman sivilce halini aldı patladı çıktı derken yüzüm berbat oldu arkadaşlar. 4. ayın sonunda tamam şu an hepsi geçmiş görünüyor ilacı keselim dedi eger tekrar olursa gelirsin dedi ve ben kurtuldum herhalde bi ohhhhhhh çekip çıktım. Aradan 10 gün geçti tekrar hepsi geri geldi. Başka bi ilaca başladık yaklaşık olarak 8 ayda öyle tedavi gördüm. Yüzümü çil bastı kocaman kocaman lekelerim var ve kaybolmayı bırak gün geçtikçe koyulaşıyor. İkinci aşıdan sonra bu aşıyı türkiye'ye getirten firma beni aradı hiç böyle bi yan etkiyle karşılaşmadık bizden degildir gibisinden tlefonda biraz tartıştık. Kabul etmek istemediler. Bu kadar uzun süre tedavi görüp hem psikolojimden hem cildimden hemde paramdan oldum. Keşke dava etseydim. En azından bi test falan yapılmalı bu aşıyı vurmadan önce. biraz uzun oldu kusura bakmayın tüm yaşadıklarımı anlatsam sayfa sayfa olur. Diyecegim o ki önce alerji testi yaptırılmalı bu tüm igne ilaç vs geçerli. Geri dönüşü psikolojinizi bozbilir. Bu igne vurulmadan önce vajenden smir denilen test için bi sürülen çubuk gibi bişey var önce o alınıyor sonra sonuç negatifse bu aşıyı vuruyorlar. Bende öyle oldu. Ama annen senin durumunu bilmedigi için nasıl olur bilemiyorum. Önce bi dr u aramalısın bu aşıyı vurdurmak istiyorum öncesinde herhangibir test yapılıyor mu? Smir gibi. Evet derlerse ben hiç ilişkiye girmedim de bakalım o zmn ne diyorlar.:18:

Back