Rahim ağzı dikişi (serklaj)

Asya1994

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
523
202
30
Merhaba. Yıllar önce İlk hamilelikte bebeğimi 3aylıkken bu yüzden kaybettim. İkincide dikiş atıldı.ama 5yıl önce diye hatırlamıyorum tam kaç haftada olduğunu. Şimdi 10 haftalık hamileyim.dünden beri bir rahatsızım.sancı desen tam değil sanki ağırlık içerden bastırıyormuş gibi. Sorum odur ki 10 haftalıkken ultrasonda kesin belli olur mu acaba?yoksa 13 haftasını beklemek mi gerek. Bundan bir hafta önce rahim ağzı uzunluğu 34 mm dedi doktor. 1 haftaya fark çok mu olur? Kanama filan yok ama düşer diye korkuyorum

Takiplerinizi Perinolotoji bölümünüzde yaptırmanızı tavsiye ederim.
12 hafta veya sonrasında dikiş atılması gerekir..
Bu konu günceldir bir göz atın isterseniz..

Geçmiş olsun naptınız?? 13-15 hafta arası atılan dikişlerden iyi sonuç alınıyor. Benimki de haftaya atılacak

Geçmiş olsun naptınız?? 13-15 hafta arası atılan dikişlerden iyi sonuç alınıyor. Benimki de haftaya atılacak
Teşekkür ederim. Doktor uzunluğun normal olduğunu söyledi.16 haftaya kadar takip lazım dedi.şimdi çok şükür 15 haftadayım. Bie hafta sonra bakılacak.gerek görülürse dikiş atılacak.
İlk hamileliğimde atıldı başarılı da oldu.kız kardeşimde de ilkde atıldı ikincide gerek yok dedi doktoru

Aman canım geç kalma en ufak ağrıda git. doktorlara çok güvenmiyorum. Olan olduktan sonra bir sonrakine şöyle böyle yaparız diyorlar. Sanki deney yapıyorlar. Benim ilk hamilelikte 2 gün öncesinde doktora gitmiştim rahim ağzı normal uzunluktaydı kapalıydı. 2 gün sonra foşş diye suyum geldi 17. Haftada. İkinci gebelikte dikiş atalım dediler baktılar ki herşey normal dikişe gerek yok dediler. Yine 18. Haftada aniden açılmayla kaybettik. Bu üçüncü gebeliğim bu sefer iki doktora takip ettiriyorum haftada 2 gidicem dikişten sonra. Allah yardımcımız olsun kolay bir hamilelik geçirelim aminn

Geçmiş olsun. Bende ilk hamileliğimi 15 haftasında aniden suyum gelerek kaybettim.dediğin gibi deney gibiydi.birinci düştükten sonra ikinciye koydular.
Şu an uzunluk 45.doktor dedi ki bu uzunlukla hiç kimse sana dikiş atmaz. Bende mecbur bekliyorum.yatak rejimindeyim.Allah yardımcımız olsun

Kızlar bende 16dsyim uzunluk 3 ile 3.9 arası doktor ölcumleri farkli ama kısalıyor sonuçta doğuştan yarim rahimim var basta serklaj dediler smdi yapmıyorlar cildiricam yaptırmak istyrm kaybettikten sonra ikincide yaparız dye Bisey yok o can gtmis olucak bi tane doktor buldum perinatolog degl ama ben yaparım diyor guwenemyrm ona da

Merhaba nasilsniz kaç haftalık oldnuz rahim agzi kaç cm suan bende 16yim rahim agzi 3cm civari serklaj dediler başlarda şuan yapmıyorlar öyle beklyrz basimiza ne gelicek dye allah korusun istambulda onereblcegnz serklaj yapan ı bir doktor varmi

Merhaba.31 haftadayim.3 aydan sonra 38 mm oldu hep.hiç değişmedi.yarın bir daha gideceğim ölçtürmeye.. kızımda dikiş oldu ama bunda çok şükür olmadı.
3 sm anlamadım.genelde mm le ölçülüyor. Riskli ml 25 mm..ayda iki kere ölçtürmek lazım.kısalma var mı diye. Ölçümler arasında fark olursa mutlaka yapəlmalı. Çoğu doktor düşük geçmişine bakıyor ilk olduğunda yapmıyor serklaj.
Bende kızımda serklajım yurt dışında yapıldı.onun için öneremiyorum.ama rahim yetmezliği diye bir açılmış konu var.yazanlar çok oradan öğrene bilirsiniz

Nasıl yani ilk gebeliğinizde dikiş oldu ama bunda olmadı mı maşallah 31. Haftaya gelmişsiniz. Peki yine bol bol istirahat mı ettiniz yoksa normal gebeler gibi miydiniz bunu çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…