• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Rahim agzi darlığı olanlar nasil gebe kaldınız yardim lütfen?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Abcdewww

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2020
877
1.190
33
Benim hikayem söyle ki bundan 3 yıl önce boş gebeliğim oldu ve kürtaj oldum. Sonrasında da hamile kalamadım nedeni araştırılırken hsg çekimi yapılamadı çünkü rahim agzi dar denildi . Bende özel bir klinikte hsg çektirdim onlarda rahim ağzında kavis var, o kavise bastirilip giris yapilmali dedi eger asilama olacsksa bu kavisi dr soyleyom denildi. Asilama sırasında çok acı çektim ve katedral çok zor takıldı. Asilama yapan dr bu tutmazsa 2. Asilamayi rahim agzi genisletme operasyonundan sonra yaptir diyerek tavsiyede bulundu. Asilama sonrası 3 gün lekelemem oldu ve tutmadı. Bu durumu yasayan varsa bana yardımcı olabilir mı?

Aynı durumu bende yaşadım rahim filmi çekilirken de aşılama yapılırken de çok zorladılar 4 ay önce aşılama yaptım tutmadı malesef rahim darlığı var dedi doktor Bi dahaki ay tekrar araştırma hastanesinde histeroskopi yapmak istiyorum ondan sonra Bi aşılama daha deniyicem hakkımız da hayırlısı olur inşallah bu bu yöntemle hamile hakan varmı acaba bizide bilglendirse çok iyi olur

Aynı durumu bende yaşadım rahim filmi çekilirken de aşılama yapılırken de çok zorladılar 4 ay önce aşılama yaptım tutmadı malesef rahim darlığı var dedi doktor Bi dahaki ay tekrar araştırma hastanesinde histeroskopi yapmak istiyorum ondan sonra Bi aşılama daha deniyicem hakkımız da hayırlısı olur inşallah bu bu yöntemle hamile hakan varmı acaba bizide bilglendirse çok iyi olur
Rabbim yardımcımız olsun. O kadar üzülüyorum ki bu duruma . Rahimagzi darlığıni genisletebiliyorlarmis ama bazı dr lar bunu önermiyor. Histeroskopi nedir o genişletiyor mu ? Anestezi alicak mısınız işlem için.

Amin inşallah canım histeroskopi genişletme için Bi tedavi yöntemi anestezi altında yapıldığını duymuştum ama henüz doktora gitmedim Bi dahaki ay gidicem inşallah ben 3 bucuk yıl oldu evleneli şimdiye kadar hep Bi sorun olmadığını söyleyip durdular aşılama yapınca ortaya çıktı darlık olduğu inşallah çok uzun sürmez bunun tedavisi okadar yoruldum ki beklemekten arkadaşlarımın bebek haberlerini alınca hep gözlerim dolar her adet olduğumda ağlarım biliyorum streste çok etkiliyor ama elimde değil dayanamıyorum ama Rabbim büyük hayırlı Bi kapı açar bizlere de inşallah

Amin inşallah canım histeroskopi genişletme için Bi tedavi yöntemi anestezi altında yapıldığını duymuştum ama henüz doktora gitmedim Bi dahaki ay gidicem inşallah ben 3 bucuk yıl oldu evleneli şimdiye kadar hep Bi sorun olmadığını söyleyip durdular aşılama yapınca ortaya çıktı darlık olduğu inşallah çok uzun sürmez bunun tedavisi okadar yoruldum ki beklemekten arkadaşlarımın bebek haberlerini alınca hep gözlerim dolar her adet olduğumda ağlarım biliyorum streste çok etkiliyor ama elimde değil dayanamıyorum ama Rabbim büyük hayırlı Bi kapı açar bizlere de inşallah
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki tüm duygularını bende yaşıyorum. Densiz insanlar karnıma vuruyor yok mu daha diye . Bende 4 yıllık evliyim 33 yaşındayım. 2017 de bos gebeligim oldu ve kurtaj oldum . kurtaj esnasinda servikinal polip almış dr . Ben ondan sonra hamile kalamadım. Hsg de cıktı ortaya . Asılamam da basarız oldu . Sakin üzülme ben evrim balıkçının hamilelik olumlamasini yapıyorum ve hep pozitif kalmaya çalışıyorum. Sen de öyle yap olur mu . Tasi delip çiçek bittiren Rabbim ol der ve olur. Aşılama sırasında dr kasma kendini rahat bırak demişti. Demekki kasmak da iyice daraltıyor. Rahatla ve gevşeme olumlamalari yap canım.

Ben hiç gebelik yaşamadım 24 yaşındayım bende dediğin gibi rabbim ol der olur mevlam geciktiriyorsa güzelleştiriyor daha iyisini nasip edicektir bende bunları düşünüp pozitif kalmaya çalışıyorum haşa asla isyan etmiyorum daha yolun başındayız sadece çok fazla uzamasın istiyorum okadar siz nerde tedavi gördünüz hangi hastanede

Ben hiç gebelik yaşamadım 24 yaşındayım bende dediğin gibi rabbim ol der olur mevlam geciktiriyorsa güzelleştiriyor daha iyisini nasip edicektir bende bunları düşünüp pozitif kalmaya çalışıyorum haşa asla isyan etmiyorum daha yolun başındayız sadece çok fazla uzamasın istiyorum okadar siz nerde tedavi gördünüz hangi hastanede
Ankara şehir hastanesi canım. Sen çok şükür ki yasin küçük o kadar rahat ol ki . Senin yerinde olsam öyle olurdum . Histeroskobiden sonra rahim ağzın açılacak belki normal yollardan hamile kalabileceksin. Ben burda bir hanımdan öğrenmiştim rahim agzi genişletme operasyonu olmuş ve normal yoldan hamile kalmış . Benim sag tüpüm tıkalı görünüyor sol tüpüm açık. Şimdi ne yapacagimi bilmiyorum . Bir-kac dr araştırdım hakan yaralı ve hulisi zeyneloglu ikisinden birine gidicem

Back
X