• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı yetmezliği olup yatarak geçirenler nasıl yattınız

pofudukpremses

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2024
16
2
1
32
Hanımlar merhaba benim rahim ağzı yetmezliğim var önlem amaçlı dikiş atıldı herşey iyi giderken 22.haftadan sonra rahim ağzında açılma başladı rahim ağzım 27 cm e düşmüş dr yatarak geçireceksin dedi öğrenmek istediğim bu şekilde açılması olanlar nasıl yattınız ayaklarınız hep havada mı yoksa normal yatmakta yeterli olur mu daha fazla açılma olmaması için.

Ben dikissizdim. 23 mm kadar dustugu olmuştu benim. Başta doktor yatacaksın dediğinde ben uyur pozisyondaymis gibi dümdüz yatiyordum sonra bu durum beni fiziki ve mental olarak çok yordu ve yiprattigini soylemistim. Ayakları düz uzatarak oturabilacagimi yada normal oturabilecegimi de soylemisti doktor. Hic ayaklar yukarıda diye bi tabir ne doktorumdan nede bu durumu yaşayan diğer arkadaslarimdan duymadım. Önemli olan çok ayakta durmamak fazla yurumemek egilip dogrulma yerden bi sey alma kaldırma uzanma gibi hareketlerden uzak durmak. Gerekli ilaçları düzenli ve zamanında kullanmak gerekli. İdrar yolu enfeksiyonu olmamaya gayret edin. Bi de stresten mümkün oldukça uzak durun. Uyuyun bi şeyler okuyun yada izleyin. Mümkün mertebe var olan durum üzerine düşünmemeye gayret edin. Stres de tetikliyor nasıl oluyor anlamasam da 🤷‍♀️

Hastanede yatarken ben ve yanımda ki kızı ayaklar havada yatırıyorlardı ama doktorunuz size nasıl uygun gördüyse öyle yatın

Bana poponuda havada tutacak şekilde ya dedi dr um ama bu gerçekten çok yorucu oluyor belim sırtım kopuyor hastanedeki perinatoloji dr u günlük işlerini yapabilirsin dedi ama korktuğum için kendi dr umu dinleyip sadece tuvalet ve wc için kalkıyorum

19+4’te atıldı bana dikiş . 25’e kadar düşmüştü. 24. haftaya kadar dikkat ettim ama yatmadım hiç.
24. hafta kontrolümde 40’a çıkmıştı tekrar uzunluk. hiç yatmadım aslında süreç boyu. sonra 35 mm civarı oldu genelde kontrollerde uzunluk

bugün 36+6 olduk

eğer dikiş iyi tuttuysa kontrollü olarak devam et canım.

19+4’te atıldı bana dikiş . 25’e kadar düşmüştü. 24. haftaya kadar dikkat ettim ama yatmadım hiç.
24. hafta kontrolümde 40’a çıkmıştı tekrar uzunluk. hiç yatmadım aslında süreç boyu. sonra 35 mm civarı oldu genelde kontrollerde uzunluk

bugün 36+6 olduk

Ne güzel darısı başıma inşallah yatıyorum zaten ama ayaklarım havada çok zor oluyor sürekli ensem başım ağrıyor

Hanımlar merhaba benim rahim ağzı yetmezliğim var önlem amaçlı dikiş atıldı herşey iyi giderken 22.haftadan sonra rahim ağzında açılma başladı rahim ağzım 27 cm e düşmüş dr yatarak geçireceksin dedi öğrenmek istediğim bu şekilde açılması olanlar nasıl yattınız ayaklarınız hep havada mı yoksa normal yatmakta yeterli olur mu daha fazla açılma olmaması için.
Mrb 7 haftalık hamileyim doktor ultrasonda kontrol etti rahim ağzı kısalığın var dedi 26 mm dedi sadece progestan yazdı progestan yeterli mi yoksa dikiş attırmam gereklimi ? Çok korkuyorum düşükten

bugün 36+6 olduk

için.
Mrb 7 haftalık hamileyim doktor ultrasonda kontrol etti rahim ağzı kısalığın var dedi 26 mm dedi sadece progestan yazdı progestan yeterli mi yoksa dikiş attırmam gereklimi ? Çok korkuyorum düşükten

için.
Benim önceki gebeliklerimde 11 haftalikken falan düşmüştü hemen atmışlardı ama ikili tarama yapılmadan atmıyorlar diye biliyorum normalde 25 e düşünce atıyorlar bildiğim kadarıyla

Benim önceki gebeliklerimde 11 haftalikken falan düşmüştü hemen atmışlardı ama ikili tarama yapılmadan atmıyorlar diye biliyorum normalde 25 e düşünce atıyorlar bildiğim kadarıyla
Peki Sizin kaça düştükten sonra dikiş atıldı

Doktor sadece progestan verdi kullan dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi benimki şuan 26 mm doktor bana dikişten bahsetmedi hiç dikiş atalım falan demedi ama dikiş atmalarını isterim ne olur ne olmaz

Doktor sadece progestan verdi kullan dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi benimki şuan 26 mm doktor bana dikişten bahsetmedi hiç dikiş atalım falan demedi ama dikiş atmalarını isterim ne olur ne olmaz
Kesinlikle atmıyorsa başka dr la da görüşün bence benim şuan dikişim olmasına rağmen kısalma ve hunilesme var olmasa bu kadar da durmazdı hangi şehirdesiniz

Benim ilk gebeliğim daha önce gebelik kaybım yok ona rağmen rahim ağzı değerim düşerse yinede dikiş atarlar mı daha önce gebelik kaybı yaşayanlara dikiş atıyorlarmış gebelik kaybı yaşamayana atmıyorlarmış diye duydumda

Benim ilk gebeliğim daha önce gebelik kaybım yok ona rağmen rahim ağzı değerim düşerse yinede dikiş atarlar mı daha önce gebelik kaybı yaşayanlara dikiş atıyorlarmış gebelik kaybı yaşamayana atmıyorlarmış diye duydumda
Özele giderseniz atarlar ama evet devlet ve tıp fakülteleri düşük olmadan atmıyorlar illaki kayıp yaşamak lazım nasıl mantıksa

Benim bu 5. Gebeliğim ilkinde acilmam olduğu için hemen atıldı diğerlerinde de önlem dikisi atıldı
Van da oturuyorum
Özele giderseniz atarlar ama evet devlet ve tıp fakülteleri düşük olmadan atmıyorlar illaki kayıp yaşamak lazım nasıl mantıksa
Ben 7 haftalık hamileyim rahim kısalığım 26 mm çok düşük sınırda bildiğim kadarıyla daha 7 haftalıkken 26 mm ileriki haftalarda kimbilir kaça düşecek ona rağmen doktor sadece progestan verdi fitil kullan dedi progestan vermesinin amacı nedir onu anlayamadım düşüğü nasıl engelleyecek dikis içinde erken sanırım ikili taramadan sonra atılıyor dediğiniz gibi ozamana kadar progestan kullansam işe yarar mı

Fitil olarak kullanıyorsunuz sanırım bende baştan beri kullanıyorum ama oldu malesef hatta şimdi günde 4 tane koyuyorum sabah 2 akşam 2
Bana daha önce leke için 200 mg progestan verdi vajinal kullan dedi lekem kesilince kutuya başlamadım evde duruyordu doktor rahim ağzı kısalığım için progestan yazacaktı kullan dedi ben evde var onu kullansam olurmu dedim doktor olur onu kullan dedi vajinal kullan dedi ama günde kaç defa kullanmam nasıl kullanmam gerektiğini belirtmedi bende sabah akşam fitil olarak kullanıyorum acaba sorun olur muki kafama göre kullanıyorum gibi oldu

Van da oturuyorum
Ben 7 haftalık hamileyim rahim kısalığım 26 mm çok düşük sınırda bildiğim kadarıyla daha 7 haftalıkken 26 mm ileriki haftalarda kimbilir kaça düşecek ona rağmen doktor sadece progestan verdi fitil kullan dedi progestan vermesinin amacı nedir onu anlayamadım düşüğü nasıl engelleyecek dikis içinde erken sanırım ikili taramadan sonra atılıyor dediğiniz gibi ozamana kadar progestan kullansam işe yarar mı
Fitil rahim ağzı açılmasını kısalmasını engelliyor

Back
X