• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim agzı yarası yaşayan varmı?

clup_my

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
117
2
96
Ankara
2 ay önce adet düzensizligi için doktora gitim vajinal muyanede rahim agzı yarası oldugunu söyledi doktor adet ol gel demişti ya yakarız yada dondururuz demişti ama ben tekrar gitmedim korktugum için şmdi adet olamıyorum tekrar doktora gidicem böyle hamile kalan varmı acaba

Benim seneler önce yaram vardı. Tabi benim bunu öğrenmem zor oldu, çünkü birkaç doktora gittim ve her biri deneme tahtası gibi beni kullandı. Durumun yaradan kaynaklandığını ya anlamadılar yada ilaçla tedavi (kortizon) uygulamaya çalıştılar. En sonunda ünv. hasta. bir prof. gittim. Yara var ve hemen yakalımmı dedi. Ben tabi o kadar bıkmışımki deneme tahtası olmaktan hemen yapalım dedim. Yani sakın ihmal etme, yaptır. evet biraz zor oluyor, (uyuşturmamıştı hemen yaptırdığım için). İnsan bekledikçe daha çok stres oluyor.

bu aydan sonra gidicem adet olmayı bekliyorumm bide adet geçikmesii oluyo galibaa artık bende bıktım yaaa

ben de kızlar 1 ay önce ögrendim maalesef şok oldum...çünkü ondan 15 gün önce başka hekim muayene etmişti....gittiğim doktoru çok met ettiler o hemen bildi....korkma bence....dr bana anestesi yapacağını hiç bir açı duymayacağımın garantisini verdi gülerek...:) bir gecede hastanede yatmamı söyledi ....sonra smear(rahim ağzı kanseri) testini mutlaka yapalım dedi...önlem olarak....bazen lekelenmelerim olabiliyo..ağrım oluyo bazen ondan sanırım. muayeneden sonra bana fitil,ağrı kesiçi,antibiyotik verdi...
:26: korkuyorum bende 15 gün sonra gitcem bakalım.....

Ben hemen ve uyuşturulmadan yapıldığı için doğal olarak acı duydum ama şunu söyleyeyim, işlemden sonra bir rahsızlık yok hafif belki kanama... Biraz dinlendikten sonra yürüyebiliyorsun. adet sancısı gibi hafif bir ağrım olmuştu. uyuşturulursa onuda hissedeceğinizi sanmıyorum... bir kaç dk sürüyor zaten.
İnanın bekletmek daha acı verir. ağrısı, kokusu, akıntısı, sinir bozukluğu cabası... ;)

siderolites canım sana mesaj yazdım ama yeni kullanıcı olduğumdan henüz mesaj atamıyorum :(

Ben hemen ve uyuşturulmadan yapıldığı için doğal olarak acı duydum ama şunu söyleyeyim, işlemden sonra bir rahsızlık yok hafif belki kanama... Biraz dinlendikten sonra yürüyebiliyorsun. adet sancısı gibi hafif bir ağrım olmuştu. uyuşturulursa onuda hissedeceğinizi sanmıyorum... bir kaç dk sürüyor zaten.
İnanın bekletmek daha acı verir. ağrısı, kokusu, akıntısı, sinir bozukluğu cabası... ;)

bende bu yaktırma işlemini 1 hafta önce yaptırdım. canım çok yanmadı ama çok kasıldım. ilaçlarım bitti ama şimdide tuvalete gitme zamanım gelince öncüleri tutamıyorum:(((çok hafifde kan geliyor o tutamdığımla:(( acaba geçici bir durummudur?? tedirgin oldum. doktor 1 ay sonra gel dedi erken gidip bir daha muayene olmak istemiyorum. çok kasılıyorum:((

bende bu yaktırma işlemini 1 hafta önce yaptırdım. canım çok yanmadı ama çok kasıldım. ilaçlarım bitti ama şimdide tuvalete gitme zamanım gelince öncüleri tutamıyorum:(((çok hafifde kan geliyor o tutamdığımla:(( acaba geçici bir durummudur?? tedirgin oldum. doktor 1 ay sonra gel dedi erken gidip bir daha muayene olmak istemiyorum. çok kasılıyorum:((

Bende öyle birşey olduğunu hatırlamıyorum çoz uzun zaman oldu. ama midehaleden dolayı hassaiyet olmuştur birazcık daha bekle bakalım. nasılsa kontrole gideceksin. ha mesela ben üşüttüğüm zaman bazen tutmakta zorlanabiliyorum seninkide öyle bişey olmasın. hava soğuyor yavaş yavaş.

Kontrolünü ihmal etme canım. nolur nolmaz.. haklısın ben kaçtır gidiyorum hala kasılıyorum. ama 1 dk dayanmaya çalış :)

Son düzenleme:
Bende öyle birşey olduğunu hatırlamıyorum çoz uzun zaman oldu. ama midehaleden dolayı hassaiyet olmuştur birazcık daha bekle bakalım. nasılsa kontrole gideceksin. ha mesela ben üşüttüğüm zaman bazen tutmakta zorlanabiliyorum seninkide öyle bişey olmasın. hava soğuyor yavaş yavaş.

Kontrolünü ihmal etme canım. nolur nolmaz.. haklısın ben kaçtır gidiyorum hala kasılıyorum. ama 1 dk dayanmaya çalış :)

normal mi bilmiyorum ama çok az kan geliyordu ama çok çok az ilk yaptırdığımda. dün ve bugün bayaa geliyor. ne olur ne olmaz diye ped kullanıyorum:(( 1 ay sonra kontrole gel dedi ama erken mi gitsem acaba???

normal mi bilmiyorum ama çok az kan geliyordu ama çok çok az ilk yaptırdığımda. dün ve bugün bayaa geliyor. ne olur ne olmaz diye ped kullanıyorum:(( 1 ay sonra kontrole gel dedi ama erken mi gitsem acaba???

Bende de kanama oldu tabiki ama öyle hastanma gibi değil. bu sene ablamda yaktırdı aynı sorundan, onun daha uzun süre kanaması oldu hatta anormalmi diye bana danıştı.
Öyle ciddi bir kan kaybın yoksa bekle. Sonuçta bir müdehale olmuş. İçin rahat etsin istersen doktora kontrole git. Yavaş yavaş toparlanacaksın hassas bir yer sonuçta :)

Bende de kanama oldu tabiki ama öyle hastanma gibi değil. bu sene ablamda yaktırdı aynı sorundan, onun daha uzun süre kanaması oldu hatta anormalmi diye bana danıştı.
Öyle ciddi bir kan kaybın yoksa bekle. Sonuçta bir müdehale olmuş. İçin rahat etsin istersen doktora kontrole git. Yavaş yavaş toparlanacaksın hassas bir yer sonuçta :)

içimi rahatlattın:)) saolll:)) inşallah gittiğimde tekrar bir müdahale gerektirecek bir durum olmaz da kurtulurum inşallahh..

ilk evlendiğim yıl vardı bende yara ama hiç yaktırma işlemi falan yaptırmadım ilaç ve fitil verdi geçti..

benim doktorum bana ne ilaç vermişti nede fitill bende öyle yaptı diye bir daha gitmemiştim başka bir doktor buldum pazartesi ilk işim oraya gidecegim inşallah akıntı pis koku herşey varr çok sinişrim bozuluyoo yaaa:43:

korkulacak bıse yok ben de yenı evlıydım 6 ay falandı muayne olayım dedım sebebsız dr gıtım yara var dedı ben yenı evlıyım dr daha ıyı bılecem ya sacmalıyor demıstım bırakmıstım cunku benım sorunum yoktu oylesıne bır baktırayım demıstım sonra bır yıl gectı adetlerım uzamaya basladı korktum baska bır dr gıtım yaran var yakacagız dedı hemen tamam dedım yaktı ıkı yıl oldu hemen hemen ve bır sorun yasamadım yakarken hafıf agrı ve yanık et kokacak okadar :D

ha hamıle lıkte bır sorun olurmu dıye sormussun dr sormustum ben yakmadan once hamıle kalsaydım sorun olurmuydu dıye hayır demıstı yara kızarıklıkmıs

2 ay önce adet düzensizligi için doktora gitim vajinal muyanede rahim agzı yarası oldugunu söyledi doktor adet ol gel demişti ya yakarız yada dondururuz demişti ama ben tekrar gitmedim korktugum için şmdi adet olamıyorum tekrar doktora gidicem böyle hamile kalan varmı acaba

evet var...ben...hamile kalmadan 1 ay önce falan öğrenmiştim yakılır falan demişlerdi hastahane fobimden dolayı gitmedim bidaha...sonra hamile kaldım tabii her doktor söylüyor ama müdahale edemiyorlar..kendi doktorum bana normal doğum yaparsan kapanma ihtimali yüzde 80 demişti ama ben sezeryan olmak zorunda kaldım doğum sonrası kontrolde duruyordu doktorum rahim daha toparlanacak diye fitil yazdı bitanede ve kullanma bitttiğinde yaram yoktu geçti..yalnız şöyle bşy var bu yara sürekli yeniliyebiliyormuş yakılsada benim duyduğum bu...nitekim doktorunuza bildirin onlar ilaçla müdahale ederler.......geçmiş olsun

benim doktorum bana ne ilaç vermişti nede fitill bende öyle yaptı diye bir daha gitmemiştim başka bir doktor buldum pazartesi ilk işim oraya gidecegim inşallah akıntı pis koku herşey varr çok sinişrim bozuluyoo yaaa:43:

verdikleri ilaç ve fitil koku ve akıntıyı çok çabuk kesiyor. bu konuda canını sıkma:) geçmiş olsun şimdiden

kızlar ben gitim yaktırdım başka bi doktoraa 5 dakikacık sürdü ama fazla acı duymadım yanii zaten duyamazdım doktorum şarkı söyleye söyleye yaktııı gülmekten acıda hisetmedim yanii :1::1: bu aydan sonrada yumurtalaraım ın büyümesi ve adet olm ak için ilaç alıcam inşallah

bundan 5 ay önce gebelik yaşadım bebeğimi 22+3 haftalıkken suyumun gelmesi sonucu normal doğumla doğum yaptım malesef bebğim ölü doğdu kaybettik doktorum 6 ay sonra tekrar gebelik düşünebileceğimi söyledi dün doktora gittim beni muayene etti rahmimde kızarıklık olduğunu yara başlangıcı olabilir dedi fitil ve antibiyotik verdi eğer bunlarla geçmezse yakılacak yada dondurma işlemi yapılacak dedi ilaçla geçer mi bilen var mı

5ay önce dogum yaptım.devam eden yogun bi akıntım var.son 1aydır ilişki sonrası kanama yaşadım.bende de yara var sanırım.doktordan gec randevu bulabildim endişeyle bekliyorum

Back
X