• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatlatıcı yorumlara ihtiyacım var

cundagg

Some dance to remember, some dance to forget
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
2.965
4.480
158
40
Kafamı çok taktığım bir konu var. Sizlerden destek almak istedim.

Vajinamın arkasında makatıma yakın bir yerde bir et beni vardı. Yıllardır zararsız dururdu. Daha önce jinekologda defalarca gördü ama kimse bir şey dememişti. Bir iki aydır bu ben büyüdü pütür pütür oldu ve az az kanama yapmaya başladı. Bende hemen doktora koştum. Hep gittiğim jinekolog biyopsi istedi. Ne kadar sıkıştırsamda ağzından başka laf alamadım. Biyopsi günümede bir hafta var. Sonra sonuç çıkması için 15-20 gün derken yaklaşık bir aylık yoğun bir stres beni bekliyor.

Bende en yapılmaması gerekeni yapıp internetten araştırma yaptım tabiki. Melanomalardan tutta vulva kanserine kadar korkunç manzaralarla karşılaştım. Dehşet ve panik içindeyim. Beni en çok korkutan tedavi süreci. Böyle şeyler hep birilerinin başına gelirdi ben duyar üzülürdüm. Bana hep uzak gibiydi sanki benim yaşamadığım başka bir gerçeklikte böyle olaylar vardı. Ama şimdi geldi benim kapımı çaldı. Kendimi en kötü ihtimale hazırlamak istiyorum. Kendisi veya yakını böyle şeyler yaşayanların veya en azından biyopsi yaptırıp o 15 günü stresle geçirenlerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Belki saçma ama "bana da şöyle dediler ama temiz çıktı" lara bile ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Not; profilimde almanya yazıyor(üyelik aldığımda araştırma için bir dönem oradaydım) ama şu an istanbulda yaşıyorum. Konusunda deneyimli benim şu akrabamı o kurtardı dediğiniz doktor tavsiyelerine de açığım. Hatta başka şehirlerden de olabilir eğer çok güvenirsem olası bir tedavi için kısa süreliğine göç edebilirim.

internetten araştırmasaydınız keşke. bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.

biyopsi sadece kanser vs için yapılmaz. ne olduğunu anlamadıysa baktırmak istemiştir emin olmak için. meslek etiği gereği de bilmeden size bir hastalık ismi vermesi zaten gereksiz olurdu.

içinizi ferah tutun,bekleyin bakalım. ankaraya gelebilme şansınız varsa doktor da tavsiye edebilirim.

Benimde cuma akşamı kasığımdan bir ağrı girdi. Sonra dötüme vurdu. Yok artık dedim insanın dötü ağrır mı hiç? cumartesi sabah lavaboya bi girdim büyük tuvaletim kanlar içinde. Nette 1-2 baktım çok korktum dediğin gibi bilmem ne kanseri falan yazıyordu hastaneye de gidemedim korkumdan. İlk kez böyle birşey yaşadım devam da etmedi. Hala da tırsıyorum.

İnternetten araştırma yapmayın. Ben bi iki kere yaptım resmen mezarar koydular :)
Size tek tavsiyem rahat bir şekilde sonuçları bekleyin. Çünkü sonuç çıkmadan zaten bir şey yapamazsınız. Umarım güzel sonuçlar alırsınız.
Teşekkür ederim umarım.

Arkadaşımda vardı,Et beni miydi bilemiyorum ama bana siğil demişti bir sorun çıkmadı şükür.
Siğilde uğraşması zpr zaman zaman riskli bir durum ama bu biraz farklı aslında et beni diypruz ama vücudun ürettiği bir tümör sonuçta. Genelde zararsız ama benimki evrim geçirdi. Kanserleşti gibi belirtilere bakılırsa.

internetten araştırmasaydınız keşke. bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.

biyopsi sadece kanser vs için yapılmaz. ne olduğunu anlamadıysa baktırmak istemiştir emin olmak için. meslek etiği gereği de bilmeden size bir hastalık ismi vermesi zaten gereksiz olurdu.

içinizi ferah tutun,bekleyin bakalım. ankaraya gelebilme şansınız varsa doktor da tavsiye edebilirim.
Gelebilirim. Yani sonuç kötü çıkarsa heryere giderim. Doktorla konuşur o güveni alırsam tabi. Teşekkür ederim.

Siğilde uğraşması zpr zaman zaman riskli bir durum ama bu biraz farklı aslında et beni diypruz ama vücudun ürettiği bir tümör sonuçta. Genelde zararsız ama benimki evrim geçirdi. Kanserleşti gibi belirtilere bakılırsa.
Geçmiş olsun,kötüyü düşünmeyin sakın.

Internette hersey en kotusu olarak yazili bosver orayi. Ben de su ana kadar ne arastirdiysam kanser ciktim google a gore. ..
Et beni heryerimizde cikabilir. Vajinanin orda dye vulva kanseri yazmislardir mesela.. bence birsey cikmaz heralde. Heryerdeki parcalanan kopan benlerden ornek alip gonderiyorlar cunku her ihtimale karsi ..boynunuzda da olsa o ben sekil degistirdi diye gonderirlerdi yani .

Benimde cuma akşamı kasığımdan bir ağrı girdi. Sonra dötüme vurdu. Yok artık dedim insanın dötü ağrır mı hiç? cumartesi sabah lavaboya bi girdim büyük tuvaletim kanlar içinde. Nette 1-2 baktım çok korktum dediğin gibi bilmem ne kanseri falan yazıyordu hastaneye de gidemedim korkumdan. İlk kez böyle birşey yaşadım devam da etmedi. Hala da tırsıyorum.
Tekrar ederse gidin bence. Bilmemek daha kötü. İnsan kendi kendine kuruyor deliriyor.

Aynı durum bende de var.
Hiç jinekolağa gitmedim, ama son zamanlarda aşırı rahatsız eder hale geldi.
Gitmeyi düşünüyordum.
Bu yazdıklarınızı okuyunca, ben de dehşete kapıldım.

İnşallah temiz çıkar.
Ben de ihmal etmeden bir doktora gitsem iyi olacak sanırım.
Ben "hangi doktora gitmeliyim" endişesi ile bir doktora gitmemiştim açıkçası.
Hangi bölüme gideceğimi bilemedim.

Gelebilirim. Yani sonuç kötü çıkarsa heryere giderim. Doktorla konuşur o güveni alırsam tabi. Teşekkür ederim.

şimdilik kendi doktorunuza güvenin derim. içiniz rahat etmezse istanbulda başka bir doktora daha görünün olmadı. ama soru işaretleri devam ederse başkent hastanesi Prof. Dr. Esra Kuşçu ile telefonda da olsa bir görüşme yapın,size yol gösterir. duruma göre gelirsiniz de.

Aynı durum bende de var.
Hiç jinekolağa gitmedim, ama son zamanlarda aşırı rahatsız eder hale geldi.
Gitmeyi düşünüyordum.
Bu yazdıklarınızı okuyunca, ben de dehşete kapıldım.

İnşallah temiz çıkar.
Ben de ihmal etmeden bir doktora gitsem iyi olacak sanırım.
Ben "hangi doktora gitmeliyim" endişesi ile bir doktora gitmemiştim açıkçası.
Hangi bölüme gideceğimi bilemedim.
Ben jinekoloğa gittim. Hep gittiğim biri vardı. Ama aslında dermatoglar veya onkologlar bakıyormuş. Yani ben muayenehaneye gittim hastanede olsa oralara sevk ediyorlarmış. Biyopsi hastanede yapılacağı için onkolojiye istem yaptı. Sonuca göre yine bir operatör jinekoloğa yönleneceğim. Sizde jinekolojiye gidebilirsiniz.

Sanmıyorum kötü olsun.
Et benleri veya yağ bezelerinin çoğu iyi huyludur zaten.
Kanser olması için çok daha büyük etkiler görürsünüz.
İçinizi rahat tutun. Küçük bir operasyonla alırlar biter gibi görünüyor.
Daha önce endişelenilseydi zaten müdehale ederlerdi.
Yine de doktora gitmeniz iyi olmuş.
Kötü bişey de olsa erkenden gittiğiniz için yine şanslısınız.
Geçmiş olsun :)

Ben jinekoloğa gittim. Hep gittiğim biri vardı. Ama aslında dermatoglar veya onkologlar bakıyormuş. Yani ben muayenehaneye gittim hastanede olsa oralara sevk ediyorlarmış. Biyopsi hastanede yapılacağı için onkolojiye istem yaptı. Sonuca göre yine bir operatör jinekoloğa yönleneceğim. Sizde jinekolojiye gidebilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim, konunuzu takipteyim.
Sonuç aldığınızda da haber verirseniz sevinirim.
Bende de çok uzun zamandır var ve dediğiniz gibi sanırım zamanla biraz büyüdü.
Geçen bir sefer kanattım da, yanlışlıkla olan bir durum, fakat çok rahatsız etmişti.
Hala varlığını hisseder durumdayım eskiye nazaran.

Back