- Konu Sahibi KittyConda
-
Nasıl bir bölüm?? meslek edinme şansım ne?? ve ne kadar maaşla başlıycam?? herkes çok kötü yorumlar yapıyor radyo televizyon hakkında, moralimi çok bozdu bu
ben çok çalışıcak, her işe sarılıcak, atik biri değilim.
hangi bölüm daha iyi sizce bunlardan birini tercih edicem;
-halkla ilişkiler
-radyo,televizyon, sinema
-gazetecilik
sevdiğin mesleğe uygun olanını seç derseniz psikolog olmak istiyorum ancak sözelde böyle bir bölüm yok:84:
bu üçlünün hiç birini de istemiyorum mecburen gidicem başka bölüm yok diye. hangisinde iş imkanı ve para yüksek??
Öncelikle konuya şöyle giriş yapayım bende sözelci olduğum için rtv çok istiyordum liseden beri iletişim mes lis istedim olmadı ünide istedim olmadu meslek lisesi mezunuyum bu sene mezun oldum en azından 2 yıllık olsun okuyayım dedim tutmadı kısmet :)))
- Ben türkiyenin en iyi rdyo tv kurumunda staj yaptımradyo tv sinemaya çok sıcak bakıyorken birden soğuklaştım alanım rtv değil ama en azından rtv ile ilgili bir bölümde staj göreyim diye kuruma başladım Bir çok radyo tv okuyan arkadaşım oldu.Şimdi orda gördüğüm ve çalışanlardan edindiğim bilgi kadarıyla bu bölümde iş bulma imkanı iyi fakat çok küçük maaşlarla büyük emekler bekleniyormuş.Orda tanıdığım bir abi aynen şöyle dedi; memur olamayacaksan bu bölümü okumanın anlamı yok ! aynen bu ! Gecen gündüzün yok diyor ben devlette olduğum için orda işler daha iyi ama özelde bambaşkaymış.. Seni gece çağırırlar , birden şehir dışına çıkmak zorunda kalırsın , sürekli telefonda görüşmeler yapmak zorundasın aile hayatını gözden çıkaracaksın dedi bu konuşmaları yaparkende sürekli telefonla görüşmeler yapıyordu kendisi program yapıyordu şehir dışında.Aynı zamanda bi yapımcı ve yönetmenlede sohbet etmişliğim oldu aynı türden şeyleren bahsettiler bi bayana göre heeleee ki çok zor meslek. Sözleşmeli çalışan bir abla vardı yeter arık bıktım gidicem diyordu çünkü sosyal hayatım yok demişti özel sektör daha berbat diye konuştu o da. :))
Radyo tv çok zevkli ama zorlu insanlar sürekli offluyo ppoffluyor buna yakından şahitlik etmiş biriyim.Radyo tv sinema mezunlarında atanma olayıda çok az bunuda düşün.
Gazeticilik bölümü hakkında pek yeterli bilgiye sahip değilim ama o da radyo tv sinema kadar zorlu bi meslektir.
Halkla ilşkiler daha rahat iş bulabileceğin bir meslek diye düşünüyorum :) kolay gelsin
çok sağol canım. kime sorduysam bunları dedi işte düşük maaşa çok çalıştırıyorlar.ben şu çalışma saatleri yoğunluğundan 1 ay bile çalışamadım amele gibi çalışmak için mi okuycam ben üniversiteyi yaa. of keşke sözeli seçmeseymişim
halkla ilişkileri daha ciddi düşünmeye başlamıştım ben de.
Radyo tv çok zevkli ama zorlu :/ Ve radyo tv alanında çalışanların aile hayatı düzensiz olduğu için boşanma olayları çok oluyormuş.
Bence de gazetecilik ve halkla ilişkilere sıcak bak :)))) Allah yolunu açık etsin
radyo tv uzaktan bakılınca çok güzel duran ama içine girince her meslekte olduğu gibi zorluğu olan bir bölüm.Gerçekten gecesi gündüzü yok.Düşünsenize dizi setinde çalışıyorsunuz haftada 1 gün tatiliniz var. dizi sezon finaline girince yada bitince tatil yapıyorsunuz yada başka bir ekibe girip çalışıncaya kadar boşta kalıyorsunuz.Maaşlarını daha sonra düşünmek gerekiyor bence ilk önce yapabilecekmisiniz işinize geliyormu mutlu olacakmısınız bunu düşünmeniz lazım.Yoksa parası iyi olsada memnun kalmazsınız.Ben radyo tv istiyorum.Zorluklarınıda biliyorum ama hayalim bu başka bir mesleği yaparsam mutlu olamıcam gibi...
bak arkadaşla biz de bu konuyu konuşuyorduk son yazılanlara bak öyle karar ver
http://www.kadinlarkulubu.com/mesle...iniz-meslegi-yapiyorsunuz-9.html#post22818854
yazık bize ya
sen işini doğru dürüst yaparsan, sektörde iyi yerlere gelirsin. ben de radyo sinema televizyon okuyorum ve daha okurken bile 1000 TL'lik maaşla işe başladığım oldu. bunun için ne setten bi sevgili buldum, ne de birinin yatağından geçtim! sadece en iyisi olmaya çalıştım ve doğru insanlara denk geldim. çabalamadan hiçbişey olmaz, iç mimarlık okusan da bu böyledir. herkesin dediğine bakma. benim ailem bu bölümü okumamı hiç istemediler ama şuanki halimi görünce iyi ki girmişsin biz çok önyargılıymışız dediler ve bu sene mezun oluyorum. ne istediğine karar vermelisin öncelikle. günümüzde iş bulmak kolay değil katılıyorum, ama sen kendini geliştirmezsen kimsenin gelip sana dolgun ücret vererek çalıştıracağını da sanma bence. sinema tv çok kapsamlı bi alan, niye illaki set düşünülüyor? sette bile olsan, o kadar fazla seçeneğin var ki.. bu bölümün kaymağını yemeye bakıcaksın, yoksa sürünürsün sette orda burda..
ve tabiki en önemli etken, bu bölümü en iyi üniversitelerde okumak
bu da
Anadolu üniversitesi
Ankara üniversitesi'nde mümkündür
iletişim fakültesi diyince bu ikisi gelir akla ki zaten tüm yarışmalarda bu iki üniversite kapışır iletişim alanında
hakkında hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?