• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''R'' harfini söyleyemeyenler sizleri buraya bekliyorum :)

brunettee

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.360
467
363
Kendimi bildim bileli R harfini söyleyemiyorum.Bu duurm ilk ve ortaokulda psikolojimi oldukça kötü etkiliyordu.Üstelik kendi ismimde ve soyismimde R harfi var...

Sıklıkla şu tepkiyi alıyorum insanlardan;konuşmanda bir değişiklik var ama çözemedim,çünkü hızlı konuşuyorum bazen r harfinin yanındaki harfta takla atıyor olabilir :) Tek kafama takılan çocuğuma r harfi olan bir isim vermek istemiyorum ve onun benim konuşmamı örnek alıp yahut taklit edp r harfini bile bile alfabesinden çıkarmasını istemiyorum.Ama halimden çokda şikayetçi değilim açıkçası.
Benimle aynı kaderi paylaşan bayanlar siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Benim en yakın arkadaşım R leri söyleyemez. Birde JKR.'nin Harry potter kitabındaki Ronald Weasley'de söyleyemezdi. Bence inanılmaz tatlı bir durum. Bende keşke R leri söyleyemeseydim derim hep. O kadar hoşuma gidiyoğğğ kii. (: Yeğimmm yeğimm öyle insanlağıı :61:

bende 12-13 yaşıma kadar r leri söylemezdim ve çok sıkılırdım bu durumdan arkadaşlarımın hoşuna giderdi çok sevimli derlerdi ama ben stres yapardım kendime çok üzülürdüm ve bolcana dua ederdim Allahım konuşmam düzlersin diye sonra çok şükür düzeldi şimdi nariden söyleyemiyorum ama pek hatta hiç fark edilmiyor ama hala yazı yazarken ben r mi olcak l mi olcak diye karar veremiyorum ve genelde r yerine l yazıyorum ama kötü bir durum r harfini kullanamamak

Bana çok tatlı insanlarmış gibi geliyor. Bir tane bayan öğretmenim vardı yanaklarını sıkıp öpmemek için zor tutardım kendimi.

kücüklügümden beri r harfini söleyemiyorum bu yasima geldim hala r harfini söleyemiyorum
ilk basta r harfine y diyordum simdi bi acayip r harfi cikiyor mesala asla kirik diyemiyorum kigik cikiyor agzimdan hehe:d

kücüklügümden beri r harfini söleyemiyorum bu yasima geldim hala r harfini söleyemiyorum
ilk basta r harfine y diyordum simdi bi acayip r harfi cikiyor mesala asla kirik diyemiyorum kigik cikiyor agzimdan hehe:d

Kelimenin ortasında olursa en azından arada kaynıyor ama bende başta olunca asla söyleyemiyorum.Örneğin ''Remzi :)''
Hııı birde sessiz harfin yanında ise hiçmi hiç söyleyemiyorum...Örneğin ''Sivri'' Siğil dediğim düşünülüyor

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

Son düzenleme:
Bende 22yaşındayim ve hiç r harfini söyleyemedim bazen anlaşılmıyor çok tatlı olduğumu falan söylüyorlar ama söylemeyi çok isterdim:) neyse bu halime de şükür

merhaba kızlar benim kızımda söyleyemiyodu dr bol bol tekerleme söylet demişti evet şimdi söyleyebiliyor ama şimdide ç harfini z gibi çıkarıyo size bir fıkra yazıyım iki yeni tanışıyorlarmış biri adını söylemiş diğeride tam söylicekken diğeri dur ben tahmin edeyim demiş baş harfi ne demiş y dedi adam başlamış yasin yağız yaşar adam hep yok diyormuş başlamış kız isimlerine yasemin yeşim vs adam yine yok demiş en sonunda sinirlenmiş ne yahu senin adın diye öteki gayet sakin yamazannn demiş meğer adam r harfini söyleyemiyomuş muhahahahah:52:

Back