Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
Bir ay sonra oğlum birbuçuk yaşında olacak fakat hala taneli yemiyoruz.
yayla çorbasını yerken bile sorunluyuz düşünün.
Eline ekmek kraker vs almaz yere atar.
kaçkere tamam alıştırcam diyip üç günde aşırı kusmalardan bıkıp blendera döndüm.
şimdi ise gene niyetlendim dün başladım.
ama kafayı sıyırmak üzereyim felaket kusuyor hemen hemen her kaşıkta yani.nasıl alıştırıcam kızlar yardımınıza
çok ihtiyacım var.
kaç ayda alışır napmalıyım
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
Pütürlü gıdaya alışabilmek için çiğneme fonksiyonunun yeterli olması kadar beynin pütürtüklü gıdaya yönelebilmesi de önem taşır. Çiğneyebilmek için çiğneme işlemini gerçekleştiren ağız içi kasları çalıştıran sinir, kaslar ve bağlandıkları kemik yapısı yeterli işlerlikte olmalıdır. Bu konuda yetersizlik varlığında bebek çiğneyemez ve doğal olarak beslenebilmek için püreye yönelir. Anneler bu durumu "çocuğum püre seviyor" şeklinde yorumlarlar. Diğerleri de anneyi "çocuğu pürtüklü gıdaya alıştıramamakla" suçlarlar. Oysa çocuk ne sevdiğinden ne de alıştırılmış olduğundan dolayı değil, zorunlu olarak püreye yönelmektedir. SABİHA PAKTUNA KESKİN..
Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
öncelilkle kıvamı arttır yani sulu değilde kaşıktan akmayacak kıvamda olsun herşey. daha sonra da eline ekmek bisküvi meyve tarzı sevdiği şeylerden ver. ama hiç yalnız bırakma gözün hep üzerinde olsun. eğer öğürürse parmağını sokup hemen al ki kusmasın biz oğlumda kaç kere yaşadık bunu bilemezsin. çokda kafana takma yesin de varsın böyle yesin..
Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
öncelilkle kıvamı arttır yani sulu değilde kaşıktan akmayacak kıvamda olsun herşey. daha sonra da eline ekmek bisküvi meyve tarzı sevdiği şeylerden ver. ama hiç yalnız bırakma gözün hep üzerinde olsun. eğer öğürürse parmağını sokup hemen al ki kusmasın biz oğlumda kaç kere yaşadık bunu bilemezsin. çokda kafana takma yesin de varsın böyle yesin..
gerçekten böyle mi başlamalyım kıvamı artırarak yani.siz böylemi başlamıştınız.
ne kadar sürede alışır sizce .nanın çok takıyorum hele çevremdeki daha yaşına bile girmemiş bebeğin kısır pilav vs yediğini görünce...
çok üzülüyorum bazıarı üç dört yaşına dek böyle gider dyolar
Pütürlü gıdaya alışabilmek için çiğneme fonksiyonunun yeterli olması kadar beynin pütürtüklü gıdaya yönelebilmesi de önem taşır. Çiğneyebilmek için çiğneme işlemini gerçekleştiren ağız içi kasları çalıştıran sinir, kaslar ve bağlandıkları kemik yapısı yeterli işlerlikte olmalıdır. Bu konuda yetersizlik varlığında bebek çiğneyemez ve doğal olarak beslenebilmek için püreye yönelir. Anneler bu durumu "çocuğum püre seviyor" şeklinde yorumlarlar. Diğerleri de anneyi "çocuğu pürtüklü gıdaya alıştıramamakla" suçlarlar. Oysa çocuk ne sevdiğinden ne de alıştırılmış olduğundan dolayı değil, zorunlu olarak püreye yönelmektedir. SABİHA PAKTUNA KESKİN..
Sabiha Paktuna Keskin: harika bir uzman mı, yoksa uzak durulması gereken biri mi?
Önce Kadın Sonra Anne: Sabiha Paktuna Keskin: harika bir uzman mı, yoksa uzak durulması gereken biri mi?
bende sabiha paktunaya katılmıyorum.. bence bu bıraz alıstırma meselesı. oglum 2 yasına kadar blendırla beslendı.. aslında en basında hıc alıstırmamak lazım.. bende once kıvam arttırdım sonra aralara cok ama cok mınık pütüler koydum.. sonra cok ama cok ıyı haslanmıs makarna yaptım.. sadece 1 tane makarna tanesı aldı ılk gunler.. hanı bakın bır tabak degıl bır kasık degıl.. bır tane... sonra bu boyle surdu.. 2 yasına dogru bızım yedıgımız seylerden canı cekıyordu mesela kek borek falan.. alıyordu agzına cıgnıyordu cıgnıyordu hoop agzından cıkarıyordu.. bu ıste en zor donem.. deneyecek ama yutamayacak. vazgecmeyın. blendırı bıcak gıbı kesın bence.. sonra pilava gectık.. lapa gıbı pılav.. sımdı 2,5 yasında.. pütür derdi bitti ama ıstahsız.. bende bıraktım kendı halıne ne ısterse onu yıyor..
arkadaslar en temel sebep blendır kullanmakta.doktorumuz blendrı hayatından cıkart en azından bebegın yıyeceklerınde dedı.ez ve suzgecten gecır dedı.benım kızım 6bucuk aylık ılk hafta pırınc ırmık bulgur yada parca kalmıs sebzelerı tukuruyodu ama vermeye devam ettım sımdı dısı olmadıgı halde cıgneme hareketı yapıyo ve doyana kadar cıkarmıyor.doyduktan sonra dılıyle dısarı atıyor.
ama sonrası ıcın olmus ıcın cozum nedır bılemem ama cevremden duyduklarım elıne gozetınınde ver yada kıvamı koyulastır ve yavas yavas ıvıne parcalar at once ırmık sonra bulgur yada pırınc gıbı allah kolaylık versın zor durum
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
gerçekten böyle mi başlamalyım kıvamı artırarak yani.siz böylemi başlamıştınız.
ne kadar sürede alışır sizce .nanın çok takıyorum hele çevremdeki daha yaşına bile girmemiş bebeğin kısır pilav vs yediğini görünce...
çok üzülüyorum bazıarı üç dört yaşına dek böyle gider dyolar
Bende bu durumun alıştırmayla ilgili olduğunu düşünüyorum...
Bir arkadaşımın oğlu aynen anlattığınız gibi sürekli kusuyor taneli şeyler asla,
yemiyor 3,5 yaşına kadar bu durum devam etti ancak ezip püre haline getirirse yiyordu
çünkü baştan hep öle alıştırmıştı ama ben oğluma bazı sebzeler hariç püre yapıp yedirmedim
9 aylıkken yayla çorbasını çok rahat yerdi pirinç tanelerini dişleri olmadığı halde
diş etleriyle ezerek yerdi...