Bebek Beslenmesi pütürlü gıda lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

goldencrab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
32
0
36
İstanbul
Merhabalar benim oğlum 8.5 aylık... kesinlikle pütür yemiyor, çorbasının içine tel şehriye denedim olmadı biraz yedi sonra kendini kusturdu, muzu yalatıyorum küçücük bi parça gelsin hemen kusturuyor kendini, pirinç bulgur taneleri yine oyle... ne yapacağımı şaşırdım denemeye devam etmeliyim sanırım ama bu sorunu yaşayıp çözen annelerden yardım bekliyorum lütfen...

hiç merak etme zamanı gelince yer alıştır yoksa 3-4 yaşına kadar yemez diye söyleyenlere inanma benim oğlum 1.5 yaşına kadar yemiyodu sonra birden bire kendi yemeye başladı

yer mutlaka canım üzülme,onunda alışıcağı gün gelicek elbet,sen sabırla devam et

Tabi ki yiyecek elbet bir gün.Ama bence bir an önce alışmasında fayda var.2 yaşında katı gıdaya geçen bir arkadaşımın oğlu var.Elbet alışır diyip pes etmemek lazım.Doktoruna danış istersen ne yapmak gerektiği konusunda.Belki ısrarla alıştırmaya çalışmak ters tepebilir.Belki de inatla ver aç kalınca yer diyecek.İnşallah bir an önce alışır.Çünkü 1 yaşında normal yemeğe geçiyolar artık.Sana da zor olur.

evet cnm ben de onu düşünüyorum zaten... doktor da pes etme diyor pirinci bulguru haşlayıp çorbasına kat falan dedi ama işte pütür olunca kusuyor kilo alımı yavaşlıcak yeterli beslenemeyecek diye endişeleniyorum bende. çok bunaltmadan ara ara teklif edicem sanırım. umarım çabuk alışır, cevabın için saol, sevgiler

az az katabilirsin,bir kase çorbaya yarım çay kaşığı şeklinde bulgurla başlayıp,artırarak devam edebilirsin.
alıştırdıktan sonrada eline bişey vermeye başla.kendi kendine yemeye alışsın.
yani dert etme canım.kimi çocuk erken öğrenir,kimi geç,
elbet öğrenecek.aklıma bulgurdan başka irmik geldi.daha minik ya.belki alıştırması daha rahat olur.
az az yoğurduna katabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…