Putin sert çıktı: G-20'de IŞİD'i destekleyenler var

kito_

Gülümse ! ne düşündüğünü bilmesinler..
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
3.034
4.653
198
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "IŞİD, 40 ülkeden finansal destek alıyor. Bu ülkeler arasında G20 üyeleri de var" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, G20 liderler zirvesinin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, IŞİD'in dış ülkelerden finansal destek aldığına dikkat çekti.

‘IŞİD, 40 ÜLKEDEN FİNANSAL DESTEK ALIYOR’

Putin, "IŞİD, 40 ülkeden finansal destek alıyor. Bunlar arasında G20 üyeleri de var" diye konuştu.

Bir araya geldiği G20 ülkeleri liderlerine, IŞİD’in finansman kanallarına ilişkin bilgiler verdiğini açıklayan Putin, “Meslektaşlarıma, teröristlerin yasadışı petrol ticaretinin boyutlarını ortaya koyan, uzaydan ve uçakla çekilen fotoğrafları gösterdim. (Fotoğraflarda görülen) petrol yüklü konvoyların uzunluğu onlarca kilometreyi buluyor” ifadelerini kullandı.

‘SON OLAYLAR BİZİM HAKLI OLDUĞUMUZU KANITLADI’

Terörle mücadele için uluslararası bir koalisyon kurulmasının halen mümkün olduğuna inandığını ifade eden Putin, “Bence bu halen mümkün olduğu gibi zorunlu da. Eylül ayında yapılan BM Genel Kurulu Toplantısı’nda teröre karşı tek bir koalisyon kurulması çağrısı yapmıştım. Toplantının ardından yaşanan trajik olaylar, bizim haklılığımızı kanıtladı” dedi.

‘ABD REDDETSE DE İŞBİRLİĞİ KAPIMIZI KAPATMADIK’

Daha önce birçok kez IŞİD’e karşı işbirliği çağrısında bulunduklarını hatırlatan Rus lider, ABD’nin ise buna olumsuz yanıt verdiğini belirtti. Öte yandan Rusya’nın işbirliğine kapılarını kapatmadığını kaydeden Putin şunları söyledi:“Hayat çok hızlı gelişiyor, bize dersler veriyor. Bence, terörle sadece birlikte mücadele edebileceğimizi artık herkes fark ediyor. Biz işbirliği kapımızı hiçbir zaman kapatmadık.”

KAYNAK: SPUTNIK
http://www.milliyet.com.tr/putin-sert-cikti-g-20-de-isid-i-gundem-2148877/

ABD IŞİD'i ilk besleyenlerden neden beslediğini öldürsün ki?

Daha IŞİDle işleri bitmedi, IŞİD Suriye'de egemen olacak sonra bunlar da Suriye'yi IŞİD yardımıyla sömürecekti.

Türkiye'nin de hayali Musul.

IŞİD'e karşı savaşmamanın başka açıklaması olamaz....

Olan zavallı Suriye halkına oluyor, onlar haricinde her ülkenin bir çıkarı var bu savaştan, Rusya'dan ABD'ye hatta Türkiye'nin bile..

Mune şöyle de bir sorun var ki Türkiye Suriye'de savaşsa bile hangi cephede savaşacak, zira orada savaşanlardan biri de PYD.
Suriye'de mevzilenen Türk Ordusu hiçbir durumda güvende değil. PYD ile müttefik olsak bile ki çok mümkün görünmüyor, sırtımızdan vurulmayacağımızın hiçbir garantisi yok. eğer karşı cephede olsak... olamayız NATO ülkesiyiz.
korkunç bir bataklığın içine sürüklendik.

Baslıgı okur okumaz ne amerika geldi aklıma ne almanya..direkt bizden bahsedildigini anladım nedense..

marilyn monroe diger konudaki tum tespitlerinin altına imzamı atıyorum, eger bir 3.dunya savası cıkarsa-ki gelinen durum onu gosteriyor- Turkiye bu savasın tam ortasında kalacaktır, dedigin gibi tr tam bir tampon konumundadır..

Bak yine laf sokucam kimse kusuruma bakmasın, dayanamıyorum cunku..

Vakti zamanında "savas kapıda" soylemlerimize gulenleri, "korku senaryoları yazmayın, reisimize dokunmayın" diyenleri savasın ortasında kaldıgımızda gorucem ben..zira boyle bir durumda resileri kuvvetli ihtimal kacacak, kendileri nereye kacacak merak ediyorum?

İste o zaman ulkeyi 2. Dunya savasına sokmayarak, ekmegi karneye mahkum eden inonunun kıymetini anlayacaklar..olmez sag kalırsak bir bakalım, karneyle ekmek almak mı yoksa coluk cocukla savasın ortasında can pazarını yasamak mı?

Ulkenin bu duruma gelmesine sebep olan her kim varsa, hakkımı helal etmiyorum..

o bahsettiklerinin hayattaki tek gerçeği maddiyat.
para giderse destek biter.Karne ile ekmek alınıyordu diye bağıranlar ekonomi çöktü diye açıklama yapıyor.Bilmiyorlarki savaş vardı biz girmedik canını ülkeni bir kez daha kurtardı aynı düşünceler.
Şimdi savaş çığlığı atanlar ,iki ellerini havaya kaldıranlar kendi evlatlarını gönderiyor mu ?
Çamur atarken geçmişe bugün olanları görmüyorlar.
Onlarda haklı seçmen dediğin halk okumakla uğraşmıyor.Yaptım oldu,dedim bitti.

Hickimse endiselenmesin, Akparti iktidar olduğu sürece karneyle ekmek alma gibi durum yaşamıycaz Allahın izniyle...

Yazdıklarınızın hepsine toplu bir cevap değil tabi ki, mevzusu geçince öyle bi yorum yapasim geldi. Kimseyi de alintilamadim zaten farkettiysen.

haklısın alıntılamamışsın.
neden karne olduğunu yazdıktan sonra ve okumamaktan bahsettikten sonra verdiğin cevapla benim görüşlerimi desteklediğin için teşekkürler

haklısın alıntılamamışsın.
neden karne olduğunu yazdıktan sonra ve okumamaktan bahsettikten sonra verdiğin cevapla benim görüşlerimi desteklediğin için teşekkürler
Neden karne alindigiyla ilgili senden çok farklı görüşlerim olup, bu görüşlerimi bildirip bildirmemek bana kaldığı için ve okumama konusundaki çok bilmisligini (bi tek sen okuyosun çünkü memlekette) cevap vermeye lüzum görmediğim için iyi günler

Hickimse endiselenmesin, Akparti iktidar olduğu sürece karneyle ekmek alma gibi durum yaşamıycaz Allahın izniyle...

Biz ülke ne durumda olacak,nasıl bitecek bu olaylar diye düşünüyoruz siz ekmeği karne ile alır mıyız onun açıklaması ile meşgulsunuz.Sağolun içimize su serptiniz.

Korkunç bir bataklığa sürüklenmedik. Birileri geldi ve coğrafyamızı korkunç bir bataklığa çevirdi. Bölgede diş geçirmedikleri diktatörlerin hepsini devirip, özgürlük adı altında bölgeyi cehenneme çevirdiler. Yerleştirdikleri ve besledikleri terör örgütleriyle herkesin içine korku salmaya devam ettiler. Sebep: petrol, doğalgaz, su.....
Dikkat edin, dünyanın en büyük ülke liderleri konuşurken ne diyor? Öncelik ..... halkının güvenliğidir. Obama çıkıp; vazifem ABD halkını korumaktır diyor. Hollande çıkıp; amacımız Fransız halkını güvende tutmaktır, diyor. Vesaire, vesaire.
Tek sorumlu oldukları kendi halkları. Onların güvenliği, onların, geleceği, onların beslenmesi. Herşey, kendi halklarına iyi bir gelecek yaratmak için mübah onlara göre.
Dünya halkına ise sadece vaat ettikleri kanlı barış sözü düşüyor.
Şimdi birkez daha aynı yerden beslenen odaklarca yinelenen tek şey: Türkiye İŞİD terör örgütüne yardım ediyor.
Saz çalan elin türküsünü söyler.
İyi de bu yardımdan Türkiye'nin payına ne düşüyor?
İşid bölgede tek egemen güç olmak istemiyor mu? ABD göz göre göre silah yardımında bulunmadı mı kendilerine. Rusya tepeden karşı gruptakilerini teker teker temzilemiyor mu? Diğer ülkelerden yüzlerce yandaş gidip onlara katılmadı mı? Onlara katılırken niye seslerini çıkarmadılar. Dönüp kendilerini vuracağını tahmin etmediler heralde.
Böyle böyle güçlenen bir örgüt, ki adamlar devlet oldular neredeyse, ( bölgede ki ikinci katil devlet olurlar böylelikle), dibindeki Türkiyeyi rahat bırakır mı? Hani biz yardım ediyorduk?
Türkiye pkk ile baş edemeyecek kadar aciz İşidden yardım istiyor. Ama ne garip bu aciz ülke devasa bir terör devletini de yönetme kudretine sahip. İşid Türkiye den yardım bekleyecek kadar aciz ama ne garip dünyaya kafa tutacak kadar kudretli.
Arkada namussuz bir ağ babanız olmazsa köyün tüm kızlarına sarkabilir misiniz?

Biz ülke ne durumda olacak,nasıl bitecek bu olaylar diye düşünüyoruz siz ekmeği karne ile alır mıyız onun açıklaması ile meşgulsunuz.Sağolun içimize su serptiniz.
felaket senaryolarınıza gülümseyip gecerken azcık olsun içinizi rahatlattıysam ne mutlu bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…