• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Putin: IŞİD'i Destekleyen G20 Üyeleri Var

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133
putin-isid-i-destekleyen-g20-uyeleri-var-7882100_x_6375_400.jpg

Putin: IŞİD'i Destekleyen G20 Üyeleri Var
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "IŞİD, 40 ülkeden finansal destek alıyor. Bu ülkeler arasında G20 üyeleri de var" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, G20 liderler zirvesinin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, IŞİD'in dış ülkelerden finansal destek aldığına dikkat çekti. Putin, "IŞİD, 40 ülkeden finansal destek alıyor. Bunlar arasında G20 üyeleri de var" diye konuştu.

"PETROL YÜKLÜ KONVOYLARIN UZUNLUĞU ONLARCA KİLOMETREYİ BULUYOR"

Bir araya geldiği G20 ülkeleri liderlerine, IŞİD'in finansman kanallarına ilişkin bilgiler verdiğini açıklayan Putin, "Meslektaşlarıma, teröristlerin yasadışı petrol ticaretinin boyutlarını ortaya koyan, uzaydan ve uçakla çekilen fotoğrafları gösterdim. (Fotoğraflarda görülen) petrol yüklü konvoyların uzunluğu onlarca kilometreyi buluyor" ifadelerini kullandı.

"SON OLAYLAR BİZİM HAKLI OLDUĞUMUZU KANITLADI"

Terörle mücadele için uluslararası bir koalisyon kurulmasının halen mümkün olduğuna inandığını ifade eden Putin, "Bence bu halen mümkün olduğu gibi zorunlu da. Eylül ayında yapılan BM Genel Kurulu Toplantısı'nda teröre karşı tek bir koalisyon kurulması çağrısı yapmıştım. Toplantının ardından yaşanan trajik olaylar, bizim haklılığımızı kanıtladı" dedi.

"ABD REDDETSE DE İŞBİRLİĞİ KAPIMIZI KAPATMADIK"

Daha önce birçok kez IŞİD'e karşı işbirliği çağrısında bulunduklarını hatırlatan Rus lider, ABD'nin ise buna olumsuz yanıt verdiğini belirtti.
Öte yandan Rusya'nın işbirliğine kapılarını kapatmadığını kaydeden Putin şunları söyledi: "Hayat çok hızlı gelişiyor, bize dersler veriyor. Bence, terörle sadece birlikte mücadele edebileceğimizi artık herkes fark ediyor. Biz işbirliği kapımızı hiçbir zaman kapatmadık."

"SURİYELİ MUHALİFLERE HAVADAN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Rusya'nın Suriyeli muhaliflere IŞİD'e karşı destek vermeye hazır olduğunu açıklayan Putin, bunun siyasi çözüm sürecinin temelini oluşturabileceğini kaydetti: "Suriye'deki silahlı muhaliflerin bir kısmı, Rusya'nın desteğiyle IŞİD'e karşı yoğun askeri eylemler başlatılmasını mümkün görüyor. Biz havadan destek vermeye hazırız. Eğer bu gerçekleşirse, siyasi çözüm süreci için iyi bir temel teşkil edebilir."
Putin, bu süreçte ABD, AB ülkeleri, Suudi Arabistan, Türkiye ve İran'ın desteğinin de gerektiğini söyledi.

"TERÖRİSTLERİN KİMLER OLDUĞU NETLEŞTİRİLMELİ"

Suriye'de teröristlerin kimler olduğunun da netleştirilmesinin gerekliliğine dikkat çeken Rus lider Putin, bu sayede krizin siyasi yoldan çözümü için gereken koşulların oluşturulabileceğini belirtti.

http://m.haberler.com/putin-isid-i-destekleyen-g20-uyeleri-var-7882100-haberi/

Yani aslında "Suriye ve Rusya Işid'le savaşıyor" çıkarımı yapabiliriz, yani aslında Esad'ı suçlu gibi Görenler bir daha düşünmeli diyebilir miyiz?
G-20 ülkeleri var derken kimleri kastetdi? Düne kadar Putin'e gülünüyordu? Adam haklı olabilir mi acaba?
Çok sorular çıkar bu konuşmadan, cevaplar doyurucu olur mu? Doğru cevaplar bulunabilir mi bilemiyorum.

Yani aslında "Suriye ve Rusya Işid'le savaşıyor" çıkarımı yapabiliriz, yani aslında Esad'ı suçlu gibi Görenler bir daha düşünmeli diyebilir miyiz?
G-20 ülkeleri var derken kimleri kastetdi? Düne kadar Putin'e gülünüyordu? Adam haklı olabilir mi acaba?
Çok sorular çıkar bu konuşmadan, cevaplar doyurucu olur mu? Doğru cevaplar bulunabilir mi bilemiyorum.
Putin'in kimi ya da kimleri kastettiği bu kadar açıkken, özellikle "belirli" üyelerin bu tarz paylaşımlarda bulunması bana ilginç geliyor, Mune.
Putin sadece ABD ve Almanya'yı kastetmiyor hanımlar o G20 ülkelerinden biri de Türkiye. adam bildiğin Türkiye'nin dış politkasını kastetmiş, az takip edin dünya gündemini.
Putin daha yeni Lazkiye'ye İncirlik'i menziline alan füze sistemi kurdu, dün haberi paylaştım ama kimsenin ilgisini çekmedi, Kasım Ayında patriotlar da tamamen gitti. yani Orta Doğu'da Rusya'nın ve IŞİD'in insafına kaldık.
bırakın Fransa'yı, Rusya'yı, okkanın altına biz gitmeyelim.

Putin'in kimi ya da kimleri kastettiği bu kadar açıkken, özellikle "belirli" üyelerin bu tarz paylaşımlarda bulunması bana ilginç geliyor, Mune.
Putin sadece ABD ve Almanya'yı kastetmiyor hanımlar o G20 ülkelerinden biri de Türkiye. adam bildiğin Türkiye'nin dış politkasını kastetmiş, az takip edin dünya gündemini.
Putin daha yeni Lazkiye'ye İncirlik'i menziline alan füze sistemi kurdu, dün haberi paylaştım ama kimsenin ilgisini çekmedi, Kasım Ayında patriotlar da tamamen gitti. yani Orta Doğu'da Rusya'nın ve IŞİD'in insafına kaldık.
bırakın Fransa'yı, Rusya'yı, okkanın altına biz gitmeyelim.

Dün açtığın konuyu okudum marilyn ama yazacak fırsatım olmadı siteden acilen çıkmam gerekti.
Diyorum ya Putin'in bu açıklamasından çok soru çıkar, zira konuşmasında üstü kapalı da olsa ima olduğu bariz ortada.

Rusya Ortadoğu'daki varlığını sürdürmek için elinden geleni yapacaktır, Avrupa'da Ortadoğu'dan vazgeçmez, 2013'te Yayımlanan bir yazı okumuştum, 3. Dünya savaşı olabileceği ve bunun Ortadoğu'da çıkacağı üzerine, yazıdaki kurgu gerçeğe yakın bir senaryo ve son zamanlardaki bazı haberler ve bazı ülkelerin Ortadoğu Ülkelerine yaklaşımı göz önünde bulundurulunca olabilir mi olabilir diye düşünüyor insan ve evet maalesef o senaryo gerçekleşirse savaşı körükleyenlerin burnu dahi kanamayacak:(

Dün açtığın konuyu okudum marilyn ama yazacak fırsatım olmadı siteden acilen çıkmam gerekti.
Diyorum ya Putin'in bu açıklamasından çok soru çıkar, zira konuşmasında üstü kapalı da olsa ima olduğu bariz ortada.

Rusya Ortadoğu'daki varlığını sürdürmek için elinden geleni yapacaktır, Avrupa'da Ortadoğu'dan vazgeçmez, 2013'te Yayımlanan bir yazı okumuştum, 3. Dünya savaşı olabileceği ve bunun Ortadoğu'da çıkacağı üzerine, yazıdaki kurgu gerçeğe yakın bir senaryo ve son zamanlardaki bazı haberler ve bazı ülkelerin Ortadoğu Ülkelerine yaklaşımı göz önünde bulundurulunca olabilir mi olabilir diye düşünüyor insan ve evet maalesef o senaryo gerçekleşirse savaşı körükleyenlerin burnu dahi kanamayacak:KK43:
Rusya'nın sıcak denizlere inmek istediği bir sır değil, bunu Türkiye üzerinden yapamazsa Orta Doğu üzerinden yapacaktı ve yaptı da Esad'a doğrudan destek verip artık Güney komşumuz oldu.
3. Dünya Savaşı'nın içine doğru gidiyoruz maalesef ve benim korkum 2. Dünya Savaşındaki basireti gösteremeyeceğiz bu sefer, savaşın bizzat içinde olacağız.
ve bize ortaokuldan beri öğretilen "stratejik" konumumuz sebebiyle de tonganın altına biz gideceğiz. IŞİD böyle bir savaşta ilk kimi vuracak?
adamlarla kara sınırımız var? ilk vurulacak yer Reyhanlı. belki İstanbul.
onlar sınırlarını mültecilere yeni açmışken bizim sınır kapımız tamamen açıktı.
ülkede ne kadar IŞİD, ne kadar ÖSO ne kadar El-Kaide militanı var bilmiyoruz bile.
Antakya, Hatay, Adıyaman, Gaziantep kaynıyor. terör örgütleri ve istihbarat ajanları fink atıyor bu ülkelerde.
yarın savaş bu şehirlere taşarsa? ne yapacağız?
Suriyeliler bize kaçtı, biz nereye kaçacağız?
Türkiye savaşın bizzat içine girecektir çünkü hükümet bir kez Orta Doğu'nun Büyük Abiliğine soyundu, benim şu zamana kadar izlediğim Erdoğan biz Orta Doğu'da yokuz demez. zaten şu ana kadar aldığı rol sebebiyle de diyemez.
açıkçası Batı da demesine izin vermez.
biz Batı'yla IŞİD arasında mis gibi bir tampon bölgeyiz. IŞİD açısından Türkiye'den şehir alıp Batı'ya doğru yol almak daha mantıklı, çünkü gerideki mevzilerini de savunabilir ama atıyorum, Türkiye'yi atlayıp Fransa'ya ya da Londra'da mı savaşacak, bir mevzi savaşı olacaksa.
bir cephe olacaksa Türkiye bu cephenin içinde olacak. ister istemez.
açıkçası Türkiye şu saatten sonra ben savaşa girmiyorum da diyemez, çünkü her halükarda IŞİD Türkiye'yi vuracaktır, bir savaş durumunda, tabii Türkiye IŞİD'in safını tutmazsa ki tutmayacaktır.
yani Hollande'in bu bir savaştır sözü beni çok ama çok korkutuyor.
dilerim o öfkeli bir grup, bizim ülkenin başına bela olmaz, çünkü Büyük Orta Doğu Planına bir adım daha yaklaşıyoruz.

marilyn monroe marilyn monroe valla nette eski tarihli birtakım yazıları okuyunca bende korkuyorum, ülkemiz büyüklerimizinde dediği gibi stratejik öneme sahip, Dediğin gibi bir savaş çıkarsa Türkiye istese de istemese de bu savaşın içinde olur, zira Işid vurur, Rusya füzeleri bize doğrulttu vurur mu vurur, ABD Fransa gibi ülkeler Suriye'ye giriyoruz derse biz mecburen ya Rusya ya ABD tarafı olacağız, örgütlerin ne kadar elemanı var burada bilemiyoruz, ışid saldırırsa bunu fırsat bilen pkk, pyd ne yapar koca bir soru işareti, atmaca gibi bekleyen çok ülke var, düşününce çok ürkütücü:KK43:

Back