• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pulmoner emboliye rağmen 2.bebek

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Merhaba sevgili arkadaşlar 20 ay öncesi doğumda pulmoner emboli gecirdim yani akcigerime pihti atti ölümden döndüm.cok zor günler yoğun bakım süreci ardından safra kesesi alındı. Psikolojik tedavi gördüm. Bebegime aşık olmama rağmen onu hic istediğim gibi buyutemedim maalesef hic emziremedim.uzun sure ayrı kaldık. Bazı doktorlara göre birdaha asla gebe kalmamam gerekiyor bazılarına göre sakıncası yok.oglumun bu hayatta yalnız kalmasını istemiyorum hic istemiyorum ve sanırım kötü anılarımi temizleme isteğine girdim .en önemlisi emzirmek dogum yapmanin mutluluğunu yaşamak istiyorum.peki bu riske değer mi hiç bilmiyorum cok aradayim:( aranızda buna benzer seylere tanık olan bans cesaret verebilecek olan var mı ? Bi yandanda ya olursem iki çocuğum ortada kalırsa korkusu var:( cok ikilemdeyim doktorlarada inancim kalmadi hepsi ayrı telden çalıyor.

Çok geçmiş olsun çok zor bir karar.... vereceğiniz karar sizin aileniz ve oğlunuz için hayırlısı olsun inş...

Merhaba sevgili arkadaşlar 20 ay öncesi doğumda pulmoner emboli gecirdim yani akcigerime pihti atti ölümden döndüm.cok zor günler yoğun bakım süreci ardından safra kesesi alındı. Psikolojik tedavi gördüm. Bebegime aşık olmama rağmen onu hic istediğim gibi buyutemedim maalesef hic emziremedim.uzun sure ayrı kaldık. Bazı doktorlara göre birdaha asla gebe kalmamam gerekiyor bazılarına göre sakıncası yok.oglumun bu hayatta yalnız kalmasını istemiyorum hic istemiyorum ve sanırım kötü anılarımi temizleme isteğine girdim .en önemlisi emzirmek dogum yapmanin mutluluğunu yaşamak istiyorum.peki bu riske değer mi hiç bilmiyorum cok aradayim:KK43: aranızda buna benzer seylere tanık olan bans cesaret verebilecek olan var mı ? Bi yandanda ya olursem iki çocuğum ortada kalırsa korkusu var:KK43: cok ikilemdeyim doktorlarada inancim kalmadi hepsi ayrı telden çalıyor.
Bazı güzel anıları yaşayamamışsınız, ama oğlunuzun hayatında daha yüzlerce kilometre taşı, binlerce gün olacak. Onları sabırsızlıkla bekleyin, onları biriktirin. Ben olsam hayatımı riske atmazdım. Varsın emzirme anınız olmasın. Annem de çift taraflı geçirmişti. Çok ama çok ciddi ve bir anda öldürebilen bir rahatsızlık. Büyük geçmiş olsun.

Gercekten zor bir karar. Ama sonucta oglum yalniz kalmasin derken hem kardessiz hem annesiz kalma durumu da varsa. Her doktor soylemeyebilir ama birinin bile riskli demesi yeterince urkutucu degil mi? Bu riske girmeye degmez bence. Emzirmesenizde aranizdaki muhtesem bag sizi mutlu etmeye yetiyordur. Allah sizleri birbirinize bagislasin diyelim :KK51:

Onuda dusunu
Sen yaşarsan oğlun bu hayatta yanlı zaten. Ama ya senide kaybederse?
Bu riske ben girmezdim.
onuda düşünüyorum ancak bu hastalık döneminde anladım ki bu yalan dünya da kardeş en büyük hazine.diger taraftan aynen senin gibi düşünüyorum. Ama icimdeki bu mutlu anne portresinin sesinide bastiramiyorum

riskin oranı ne

neden bu rahatsızlığı geçirmişsiniz

eskiden gelen bir durum mu

safra kesenizde başka bir sıkıntı mı varmış bu esnada mı çıkmış

gibi konular tıbben size bir fikir verir

ama bence 20 aylık ikinci çocuğu düşünmek için erken

son olarak da emzirmek; normal doğum yapmak; küçükken başkaları tarafından bakılması vs vs o kadar da önemli değil; şimdi sağlıkla başında bulunun yeterli

bunlar için yeniden çocuk yapılmaz bence; zira eskisindeki duygularınız azalmaz artar; bunu emzirdim onu emziremedim bunu kucağımda taşıdım onu taşıyamadım der kıyaslarsınız

sağlıkla olun ister tek çocuk ister iki çocukla ama siz sağlıklı olun

bu arada ben tek çocuğum oğlum tek çocuk; tek çocuk olmak berbat bir şey değillll

Merhaba sevgili arkadaşlar 20 ay öncesi doğumda pulmoner emboli gecirdim yani akcigerime pihti atti ölümden döndüm.cok zor günler yoğun bakım süreci ardından safra kesesi alındı. Psikolojik tedavi gördüm. Bebegime aşık olmama rağmen onu hic istediğim gibi buyutemedim maalesef hic emziremedim.uzun sure ayrı kaldık. Bazı doktorlara göre birdaha asla gebe kalmamam gerekiyor bazılarına göre sakıncası yok.oglumun bu hayatta yalnız kalmasını istemiyorum hic istemiyorum ve sanırım kötü anılarımi temizleme isteğine girdim .en önemlisi emzirmek dogum yapmanin mutluluğunu yaşamak istiyorum.peki bu riske değer mi hiç bilmiyorum cok aradayim:KK43: aranızda buna benzer seylere tanık olan bans cesaret verebilecek olan var mı ? Bi yandanda ya olursem iki çocuğum ortada kalırsa korkusu var:KK43: cok ikilemdeyim doktorlarada inancim kalmadi hepsi ayrı telden çalıyor.
Canına rağmen cocuğunu bir şekilde doğurup büyütmüşsün. Ona dair icinde kalan bir sürü sey var ve hala acaba yeniden hamile kalsam mı diyorsun.

Dayımın eşi bu sürecten gecti. Farklı bir hastalıkla ölüm vs riski vardı. İlk cocuğunda o riskleri bir şekilde atlattı. Kimseyi dinlemeden 2. cocuğuna hamile kaldı. Cocuk prematüre doğdu. bir kez kucağına alamadan 1,5 yıl gecti, önümüzdeki ay böbrek nakli olacak. Değer miydi? bence hayır?

Son düzenleme:
Aminnnn inşallah arkadaşlar inşallah yavrumla güzel günlerim olur ama neden bu içimdeki ses.belkide buraya yazarken ayni seyi yaşamış ikinci çocuğunu sağlıkla kucaklamis birinimi arıyorum bilmiyorum. Cok cok zor günler gecirdim Bebeğimi aglaya aglaya buyuttum henuz gerci 20 aylık kuzum:) ama icimdeki sesi ne yapicam bilmiyorum. Birde cok sıcak bir cocuk ama evde yapayalnız. Akrabalardan uzagiz.meuruz küçük biryerde üzülüyorum onun yalnızlığını gördükçe galiba

Durumum çok karışık en pahalı hastaneler doktorlara rağmen kesin bir söylem hic olmadı tanimda.risk bi doktora gore asla amaa asla baska bi doktora gore on tane istesem dogururum.neden hastalandim.bununda cevabı yok

Aminnnn inşallah arkadaşlar inşallah yavrumla güzel günlerim olur ama neden bu içimdeki ses.belkide buraya yazarken ayni seyi yaşamış ikinci çocuğunu sağlıkla kucaklamis birinimi arıyorum bilmiyorum. Cok cok zor günler gecirdim Bebeğimi aglaya aglaya buyuttum henuz gerci 20 aylık kuzum:) ama icimdeki sesi ne yapicam bilmiyorum. Birde cok sıcak bir cocuk ama evde yapayalnız. Akrabalardan uzagiz.meuruz küçük biryerde üzülüyorum onun yalnızlığını gördükçe galiba

evde yalnız da biraz büyüyünce okula gider çevresi olur vs vs

Onuda dusunu

onuda düşünüyorum ancak bu hastalık döneminde anladım ki bu yalan dünya da kardeş en büyük hazine.diger taraftan aynen senin gibi düşünüyorum. Ama icimdeki bu mutlu anne portresinin sesinide bastiramiyorum

Canım ben senin gibi bakamıyorum bu konuya. Şahsen bence bir insanın kardeşten önce anne ve babaya ihtiyacı vardır. Sırf ilerde Yanlız kalmasın diye kardeş yapmak adına kendi hayatımı riske atmazdım. Kendi canım tatlı oldugundan degil, onu bensiz bırakmayı göze alamayacagımdan.
Çocugunun isterse 10 tane kardeşi olsun.
Şu bebek haliyle sensiz kaldıktan sonra ne önemi var.

Kreşe vs gönderebilirsiniz. Önce sağlık eğlence değil.

buyukgecmıs olsun canım allah evladını sana bagıslasın zor bı karar ama bence ıyı dusun bı evladın var allah senı evladına bgıslasın ınşallah...bendede pıhtılaşma var dogumda pıhtı atma olasılıgı yuksek ve ıgne kullandıgım ıcın kanmanın durmama gıbı bı rıskde var bkalım neler olcak beklemedeyım son 2 hafta

buyukgecmıs olsun canım allah evladını sana bagıslasın zor bı karar ama bence ıyı dusun bı evladın var allah senı evladına bgıslasın ınşallah...bendede pıhtılaşma var dogumda pıhtı atma olasılıgı yuksek ve ıgne kullandıgım ıcın kanmanın durmama gıbı bı rıskde var bkalım neler olcak beklemedeyım son 2 hafta
Senide allah kurtarsin arkadaşım korkma önceden iğne kullananlara bişey olmuyor.ama bende hicbir belirti yoktu.rahat ol kendini kasma.insallah hayirla alırsın kucağına. Insan bazen duygusal düşünüyor arkadaşlar icimde kalan şeyler beni itiyor.ama haklısınız aslında yaşadıklarımı düşününce resmen bir an öldüm dedim acidan geberdim yoğun bakımda surundum .sutumu sagip sagip wc ye doktuler.evladim eve gittigimde boynuma yapisti emdi:( herkes ağladı. Sanirim icimdeki sesi susturmam gerek

ben olsam yapmazdım
sizin canınız sagolsun ya sıze bısey olursa o zaman ne olacak evladınız?

Çok geçmiş olsun cnm bencede oğluna bi anne gerek sağlını tehlikeye atma.benimde bi rahatsızlığım var ve benimde bi oğlum var onu doyasıya emziremedim cok özeniyorum cok istiyorum 2. Cocuğumu doyasıya emzirmek emzirirken onu izlemek hatta hep diyodum 2.cocugu sırf emzirmek için yapıcam:)) ama işte korkuyorum yavrumu annesiz bırakmaktan doktorlar her ne kadar sakıncası yok desede insan korkuyo o gunleri tekrar yasamaktan o yuzden seni cok iyi anlıyorum kendini tehlikeyi atma bence ben kendimi böyle kabul ettiriyorum.

Senide allah kurtarsin arkadaşım korkma önceden iğne kullananlara bişey olmuyor.ama bende hicbir belirti yoktu.rahat ol kendini kasma.insallah hayirla alırsın kucağına. Insan bazen duygusal düşünüyor arkadaşlar icimde kalan şeyler beni itiyor.ama haklısınız aslında yaşadıklarımı düşününce resmen bir an öldüm dedim acidan geberdim yoğun bakımda surundum .sutumu sagip sagip wc ye doktuler.evladim eve gittigimde boynuma yapisti emdi:KK43: herkes ağladı. Sanirim icimdeki sesi susturmam gerek
amınn canım cok zor bı donem yaşamıssın ben senın yerınde olsam rıske gırmezdım hanı evladın hıc olmasa bısey dıyemem ama evladın var anlıyorum ıcınde bı cok sey kalmıs ama buyuk bı rısk var ben bıle bıle ıstedım tub bebek yaptırdım hıc pısman degılım korkmuyomuyum cok korkuyorum ya bana bısey olursa evladım norlu ona kım bakar nasıl byur dıye ama olsun anne olma ıstegı cok buyuk bı duygu elhamdullah cok cabaladım oldu ama yatarak gecırıyorum hep hamılelıgı dogumda neler olcak bılmıyorum ama sen oglunu dusun ve bence zor bı karar ıcındekı duyguyu bastır ogluna sıkıca sarıl

üzgünüm ama yaptığınız bencillik bence..emziremedim kucağıma alamadım,bu sefer doğurup bunları yaşayayım diyorsunuz..bu kadar rsike rağmen sırf bu duyguları yaşamak için değer mi?
20 aylık olmuş bile çocuğunuz ,emizrmek gibi doğum sonrası yağılan şeyler haricinde paylaşacağınız ve tadacağınız öyle güzel hisler bekliyor ki sizi..
ayrıca sağlıkla hamile kalıp doğrusanız bile emzirebileceğinizin,bebeğin sağlıklı olacağının garantisi yok..
çocuk için çocuk yapılmaz,kişisel h,isler için de bu riske girilmez.bana göre tabii..

Senide allah kurtarsin arkadaşım korkma önceden iğne kullananlara bişey olmuyor.ama bende hicbir belirti yoktu.rahat ol kendini kasma.insallah hayirla alırsın kucağına. Insan bazen duygusal düşünüyor arkadaşlar icimde kalan şeyler beni itiyor.ama haklısınız aslında yaşadıklarımı düşününce resmen bir an öldüm dedim acidan geberdim yoğun bakımda surundum .sutumu sagip sagip wc ye doktuler.evladim eve gittigimde boynuma yapisti emdi:KK43: herkes ağladı. Sanirim icimdeki sesi susturmam gerek
Bu nasıl bir hastalık böyle? Doğumda ki zorlanma yüzünden mi pıhtı atmış? Sezaryan olsaydı sorun olmaz mıydı?
Doktorlar tehlikeli diyorsa böyle bir risk almayın bence de. Bu arada hayranım sizin gibi anaç kadınlara. Yaşadığınız onca acıya rağmen hala evladım kardeşsiz kalmasın diye yeni bir doğumu düşünebiliyorsunuz.
Yaş olmuş bilmem kaç, ben de hala annelik diye bir endişe yok.
Neyse, çocuğunuz yalnız kalır diye üzülmeyin. Kardeşten öte arkadaşlıklar da oluyor. Hem bu kadar dolu dolu seven bir annesi olduktan sonra kim yalnız kalırki?

Back