• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ptt ödeme sistemi hakkındaki değişiklikten haberiniz olsun..satıcılar.. :)

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
kızlar cuma günü ptt den hesap açtırdım, ve bende burda satış yaptığım arkadaşlara kargolarını postaladım...
kargoda görevli memur bana ödemeli gönderme sistemi artık değişti, 2014 başından beri kargo ücreti alıcıya aitse hem kargo ücretini hem ürün ücretini ödemeli gönderemezsiniz dedi..
peki ne yapıcam dedim?
kargo ücretini ödeyip yollayacaksınız, yada kargo alıcıya ait olacaksa, ödemesini müşteriniz hesabınıza havale yoluyla yapacak dedi...
ikisi birden olmuyormuş yani...ama öyle değildi dedim..artık değişti dedi...
bu durumda ben karamsar oldum, ya müşteri ürünü teslim alır kargo ücretini öder giderse havale etmeden ne olacak dedim....
o zaman güvenli kişilerle alışveriş yapın dedi :53:
nerden bilebiliriz sonuçta kimse kimseyi tanımıyor...
allaha emanet yolladım, şükür hiç bir sorun çıkmadan sattığım arkadaşlarla gayet güzel alışveriş yaptık, fakat bu sistemden haberi olmayanlar bence ürünleri hakkında yenileme yapsınlar...mesela kargoları ödeyip ödemeli yollayın, ya da hesabınıza parayı yatırmama endişeniz varsa da allaha emanet yollayın :34:
sorunsuz alışverişler dilerim...:34:

kızlar cuma günü ptt den hesap açtırdım, ve bende burda satış yaptığım arkadaşlara kargolarını postaladım...
kargoda görevli memur bana ödemeli gönderme sistemi artık değişti, 2014 başından beri kargo ücreti alıcıya aitse hem kargo ücretini hem ürün ücretini ödemeli gönderemezsiniz dedi..
peki ne yapıcam dedim?
kargo ücretini ödeyip yollayacaksınız, yada kargo alıcıya ait olacaksa, ödemesini müşteriniz hesabınıza havale yoluyla yapacak dedi...
ikisi birden olmuyormuş yani...ama öyle değildi dedim..artık değişti dedi...
bu durumda ben karamsar oldum, ya müşteri ürünü teslim alır kargo ücretini öder giderse havale etmeden ne olacak dedim....
o zaman güvenli kişilerle alışveriş yapın dedi :53:
nerden bilebiliriz sonuçta kimse kimseyi tanımıyor...
allaha emanet yolladım, şükür hiç bir sorun çıkmadan sattığım arkadaşlarla gayet güzel alışveriş yaptık, fakat bu sistemden haberi olmayanlar bence ürünleri hakkında yenileme yapsınlar...mesela kargoları ödeyip ödemeli yollayın, ya da hesabınıza parayı yatırmama endişeniz varsa da allaha emanet yollayın :34:
sorunsuz alışverişler dilerim...:34:

Canim bu kanun baya oldu cikali hatta kapida odeme kalkti
Parayi havale yapiyolar ve sn sadce krgyu alici ödemeli yolluysn bu hep byle artık

Canim bu kanun baya oldu cikali hatta kapida odeme kalkti
Parayi havale yapiyolar ve sn sadce krgyu alici ödemeli yolluysn bu hep byle artık

evet canım 2014 başından beri böyleymiş...
ödemeli yollarsak kargoyu ödeyip yollayacakmışız...
yok kargo alıcıya aitse, o zaman alıcı parayı hesaba yatıracakmış..
ödemeden ürünü alır gider ihtimali var yani...
allaha emanet artık ürünlerimiz...
kapıya ürün gidiyor ama sadece kargo ücretini alıyormuş görevli kapıda...
ürünün parasını alıcı ptt ye gidip hesabımıza yatıracakmış...çok güvensiz bir sistem...

bu değişim bayadır var bi arkadaş açmıştı böyle bi konu..
bu konuda mağdur olan satıcıları görüyoruz.. güveni suistimal edenler..
bende şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım çok şükür..
burdan kazanacagımızla kimse zengin olmaz elbet..
alınan ürünleri ödemekle de kimse fakir olmaz.. ama unutulmasın ki elbet çıkar bi yerden..
umarım bu konuda bende dahil kimse sorun yaşamaz.. :19:

evet canım 2014 başından beri böyleymiş...
ödemeli yollarsak kargoyu ödeyip yollayacakmışız...
yok kargo alıcıya aitse, o zaman alıcı parayı hesaba yatıracakmış..
ödemeden ürünü alır gider ihtimali var yani...
allaha emanet artık ürünlerimiz...
kapıya ürün gidiyor ama sadece kargo ücretini alıyormuş görevli kapıda...
ürünün parasını alıcı ptt ye gidip hesabımıza yatıracakmış...çok güvensiz bir sistem...

O biraz karışık bizim yaptigimiz ürünü alan kargo degil ürünün parasni hesaba havale yapiyor ve kargyu yolluyorum kendim şahsen kargosnu kendi ödüyor.
Kapida odeme ptt ürün icin fatura istedigi icin kalkti maliyenn cikardgi kanunla

bu değişim bayadır var bi arkadaş açmıştı böyle bi konu..
bu konuda mağdur olan satıcıları görüyoruz.. güveni suistimal edenler..
bende şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım çok şükür..
burdan kazanacagımızla kimse zengin olmaz elbet..
alınan ürünleri ödemekle de kimse fakir olmaz.. ama unutulmasın ki elbet çıkar bi yerden..
umarım bu konuda bende dahil kimse sorun yaşamaz.. :19:

inşallah canım, sonuçta üç beş liralık ürünlerimizin çoğu, ve birde ödemeli gönderebilmek için kargoyu ödeyip yollasak bize ne kalıcak??
karşı tarafın insanlığına kalmış artık...vebali büyüktür...allah düşürmesin böylelerine..

O biraz karışık bizim yaptigimiz ürünü alan kargo degil ürünün parasni hesaba havale yapiyor ve kargyu yolluyorum kendim şahsen kargosnu kendi ödüyor.
Kapida odeme ptt ürün icin fatura istedigi icin kalkti maliyenn cikardgi kanunla

sen önce parayı havel etmelerini mi istiyorsun canım, ürünü yollamadan??
onu kimse kabul etmiyor ki...haklılar da...bende olsam önce ürünü almak isterim...

sen önce parayı havel etmelerini mi istiyorsun canım, ürünü yollamadan??
onu kimse kabul etmiyor ki...haklılar da...bende olsam önce ürünü almak isterim...

Yoo şuana kadr öyle bi sorun yaşamadım kac kişiye ürün sattim biride parayi ytrmam demedi parayi yatrdilar ürünü gnderdim bekletmeden mesela biri para yatrdi bgun yarın yani sabh onn kargosnu yollycam

Hem satıcı hemde alıcı için en güvenilir kapıda ödemeli satış idi.Kargo ücreti ödenmeyen kargoların geri gönderilme riskine karşılık böyle bir uygulama yapılmış olabilir.Bugüne kadar hep alıcı pozisyonundaki alışverişlerimde ürün elime geçince ödememi yaptım.Mantıklı ve güvenilirdi.Hepsinde de kapıma gelmesini beklemeden postaneye gidip elden alınca 4.5 tl ödemiştim.ama en son postaneden aldığım halde 6.5 tl aldılar.

Blmyrm cnm dedgn sistem cok karisik ha kargyu havale etmiş ha.parayi degsen bisey yok
Sattigmz ürünler zaten 5 10 TL :) kargda o civarda

ürünlerin fiyatını artırsak da kargoyu biz ödesek, bu seferde pahalı diye kimse almaz ki..
zaten ç beş liralıkları bile sıkı pazarlıkla anca satıyoruz... en mantıklısı dediğin gibi önce parayı havale ettirip, sonra ürünü göndermek...
ama anlayışlı olsa keşke herkes...

Hem satıcı hemde alıcı için en güvenilir kapıda ödemeli satış idi.Kargo ücreti ödenmeyen kargoların geri gönderilme riskine karşılık böyle bir uygulama yapılmış olabilir.Bugüne kadar hep alıcı pozisyonundaki alışverişlerimde ürün elime geçince ödememi yaptım.Mantıklı ve güvenilirdi.Hepsinde de kapıma gelmesini beklemeden postaneye gidip elden alınca 4.5 tl ödemiştim.ama en son postaneden aldığım halde 6.5 tl aldılar.

6,5 lira aslında çok pahalı bence...
özel kargo şirketlerine dönmüşler resmen...
ptt ucuz diye onu tercih ediyoruz, yavaş yavaş ücreti artırıp gittiler...
sadece kargo ücretini artırsalar iyi, birde havale ücreti 2 lira mı ne...
atıyorum 10 liralık bir ürün alacak alıcı, ürün ücreti + 6,5 lira kargo + 2 lira sanırım havale ücreti....eee 20 lirayı bulacak yani..10 liralık ürün 20 ye eline gelecek....çok sinir bozucu...
birçok ürün beğeniyorum mesela, sonra vazgeçiyorum aman şimdi kargosuyla havalesiyle pahalıya patlayacak diye....

ürün elinize geçince ödeme yapmanız neden mantıklı?
yanlış anlamayın siz alıcı olarak yorum yapmışsınız bi de satıcı açısından yorumlarmısınız?
mesela ben bu zamana kadar ücreti yatırdım ama kargomu göndermedi diye bi durumla karşılaşmadım.. ama kargoyu gönderdim ücreti yatırmadı olayıyla bi çok defa karşılaştım..

yanlış anlamayın siz alıcı olarak yorum yapmışsınız bi de satıcı açısından yorumlarmısınız?
mesela ben bu zamana kadar ücreti yatırdım ama kargomu göndermedi diye bi durumla karşılaşmadım.. ama kargoyu gönderdim ücreti yatırmadı olayıyla bi çok defa karşılaştım..

Aynen öyle..Netten alışverişte önce parayı yatırırsınız sonra ürünü alırsınız..Üsulu budur..

Diğer türlüsü satıcılar için asla güvenilir değil..Herkes bir değil çünkü..Dünya kadar bilmediğimiz, tanımadığımız insan var..ama bit pazarında dükkanı olanlar bilindik insanlar.

(bu arada hedor ben anca anladım senin olduğunu, nick değişmişsin :1:)

Yorumum hem alıcı hem satıcı için düşünülmüş bir yorum aslında..Ben alıcı olarak ürünü parasını ödeyerek alıyordum.Ücreti ödemezsem teslimat da olmayacak..Satıcı adına güvenilirliği burada değil mi?

Aynen öyle..Netten alışverişte önce parayı yatırırsınız sonra ürünü alırsınız..Üsulu budur..

Diğer türlüsü satıcılar için asla güvenilir değil..Herkes bir değil çünkü..Dünya kadar bilmediğimiz, tanımadığımız insan var..ama bit pazarında dükkanı olanlar bilindik insanlar.

Aynen Med doğrusu bu..
kime göre mantıklı neye göre mantıklı yani?
sonuçta bi kişiye ürün satıp kargosunu yollamayıp ortadan kaybolcak halimiz yok..
ne kadarlık ürünler satıyoruz sanki.. kiii kargosunu yollamadıgımız kişi gelip konuya yazsa magduriyetini, anında satış biter ve isim karalanır kimsede üç beş kuruş için böyle bi duruma düşmek istemez..

Doğru nette yapılan satışlarda ödeme önce yapılır.Fakat resmi bir adrese bağlı hesapları vardır.Burada yapılan alışverişler de olumsuz bir olay karşısında ürünün parasını da kargo ücretini ödedim ama elime ürün ulaşmadı diye kime şikayet edebilirsiniz.

Yorumum hem alıcı hem satıcı için düşünülmüş bir yorum aslında..Ben alıcı olarak ürünü parasını ödeyerek alıyordum.Ücreti ödemezsem teslimat da olmayacak..Satıcı adına güvenilirliği burada değil mi?

ama siz bu zamana kadar 'ürün elime geçince ödeme yaptım' yazmışsınız.. :31:

ama siz bu zamana kadar 'ürün elime geçince ödeme yaptım' yazmışsınız.. :31:

Evet ürün elime geçince ödediğimi ilk başında da yazmışım.Satıcı adına ptt teslimatı yaparken ödeme yapmanın bana mantıklı gelmesini sorgulamanıza ben de çok şaşırdım..

Back