• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoz/sizofreni

Eşim 6 ay önce ilk defa atak geçirdi 1 ay hastanede yattı atak geçirdiği dönem.bana taktı onu aldatiyorum diye şimdi ılaclarla iyi ama malesefki ilaçların yan etkileri çok fazla daha.şimdiden bırakmayı düşünüyor .
Psikoz olup ilacsiz bir şekilde Çevrenizde iyilesen varmi

İlaçlarını kullanmayı bırakınca intihar eden bir komşu vardı
38 yaşında çocuktu.
Annesi durumu iyi diye ilaçlarını vermeyi kesmiş.

Kafasına göre bırakmak yerine psikiyatristi ile görüşmeli. Türlü türlü antipsikotik var, ona uygun olan bir başka ilaç seçilir. Bırakma kararı alacaksa da doktoru ile birlikte almalılar bu kararı, sonuçlarını bilerek.

2 gün önce Dr gittik Dr bekledigimizdende çok çok iyi gidiyor dedi ama ilaç. Değişikliği yapıp5 mg olan haini 10.mg yaptı ve arti.bi ilaç. Daha.ekledi
peki ilaçları kullanırken hastalığının farkında mı kabul ediyor mu tedaviyi istiyor mu?
bana kalırsa ilaçlar bırakılmamalı ama bilemedim :( Allah şifa versin çok zor.

Hiç bir fikrim yok ama babam hastanede yatarken bir çocuk getirildi, intihar etmişti ve öldü. Hemşire ile konuştum ilaçları bırakmış kafasına göre vermemiş ailesi. Ayrıca herke kafasına göre ilaç bırakırsa o zaman doktorların anlamı ne , neden varlar? Önemli olan onların dedikleri. Bakın bu sorun yüzünden bir arkadaşın arkadaşı askerlik yapamadı. Orada atak verdi rahatsızlığı, ve geri yolladılar muaf oldu. Baş ağrısı, grip değil ki bu.

Ben de evlenilmemeli diye biliyorum:(
İlaçları kafasına göre kesmesin lütfen.Çok tehlikeli.

Hic bir psikiyatri ilaci kafaya gore birakilmamali. İlaclar kafaya gore tedavi tamamlanmadan birakildiginda eskisinden daha kotu olur. İlk olrak bu ilaclar vucutta bagimlilik yapiyor. Bir anda birakilinca vucut fizyolojik tepkiler veriyor terleme, sinir gibi. Kabaca beyin ilaci tekrar alabilmek icin hastaligi basa sariyor sonrasinda da

Ne olursa olsun asla ilaçları bırakmasın. doktorun vardır bildigi. ayrıca yanlız kalma kocanda evde. mutlaka yanınızda biri olsun. Allah korusun nolur nolmaz

Atak geçirdiği dönem evi terketmistim.evde olsam dediğinizi yapardı suan iyi öyle sıkıntılarımız yok allaha sukur.ama.ilacın yan.etkileri ile.boğuşuyoruz suan

evet hastalık bu ama yinede eşinle yanlız kalmamaya çalışın, kv de yada onun ailesinden biri sürekli yanınızda olsun.
ben korkarım yaa, sonuçta can güvenligi tehlikede bir nevi.

Eşimin ailesiyle aynı apartmanda oturuyoruz suan öyle bir korkum yok hezeyanlar hiç kalmadı. Ama.ilaçlardan. dolayi.aksama.kadar.uyuyor tekrar eskisi gibi olup normal hayatını sürdürebilirmi bilmiyorum

Atak geçirdiği dönem evi terketmistim.evde olsam dediğinizi yapardı suan iyi öyle sıkıntılarımız yok allaha sukur.ama.ilacın yan.etkileri ile.boğuşuyoruz suan
Ne gibi yan etkileri var?
Farklı görüşler almak istiyorsanız, bir kaç doktora daha danışın ama sakın kafanıza göre ilaç bırakmayın.
Rabbim şifalar versin. Zor bir imtihan

Eşim 6 ay önce ilk defa atak geçirdi 1 ay hastanede yattı atak geçirdiği dönem.bana taktı onu aldatiyorum diye şimdi ılaclarla iyi ama malesefki ilaçların yan etkileri çok fazla daha.şimdiden bırakmayı düşünüyor .
Psikoz olup ilacsiz bir şekilde Çevrenizde iyilesen varmi
Oncelikle cok gecmis olsun. Sizi korkutmak istemem ama yaklasik 2-3 sene once sizofreni tedavisi gordugunu sonradan ogrendigim bir tanidigimiz esine zarar vermisti.
Kurban bayramindan kisa bir sure sonra gerceklesti bu olay, ilaclarini icmeyi birakmis olan bu kisi kurban kesilirken gorduklerinden etkilenmis olacak ki ayni islemi yapmis. Esinin surekli kendini aldattigini soyluyormus. Sabah ise diye cikmis adam, sonrasinda eside ayni binadaki kv sine gitmis, kisa sure sonra eve gelen kadini kapinin arkasina saklanmis sekilde bekliyormus falan. Daha fazla detaya girmek istemiyorum ama dikkat etmek lazim.

Back