- 5 Ağustos 2022
- 693
- 874
-
- Konu Sahibi Nevisahsinamunhasirr
E nabızda detay yazmıyor nerden öğrenebilirim ki? Dediğine göre antidepresan kullanmış ninesi öldüğü için kötü hissetmiş o dönem o yüzden.Almış olduğu tanı boşanma kararında önemli. Eğer ciddi bir tanısı olduğu halde size evlenmeden önce bunu söylememesi diğer bir önemli sorun.
Ailesi yok maalesef bu yüzden elim kolum bağlı. Hayatta her şeyi benim hayalden ziyade kafasında kuruyor ve buna inanıyor bir süre sonra
Benden başka kimse yok. Kendisi de böyle söylüyor senden başka kimsem yok diyor. Arkadaşları var ama normal arkadaş çok yakın değil sadece goy goy muhabbet yapıyorlar. Zaten kimseye de anlatmaz hiçbir şeyini.Tanıdığı sevdiği başka biri var mı? Akraba arkadaş. Inka edilmesi lazım.
O tanıdık vefat etti.. son dönemlerinde çok içine kapanmıştı. Defalarca doktora götürmelerini söyledim.. farklı değil huysuz vs dediler. Ya hastalığından öyle desemde ikna edemedim... sonra grip gibi dediler yemeyip içmemiş... 3 gün sonra vefat etti... 2 yıldır depresif durumdaydı.. o atak zamanında sanrilar görüyordu... o durumdan sonra toplayamadı...
O kişi Sanri yaşadiginda benim yapmadığım söylemediğim seyleri eşime anlatıyor. Eşim ona inanıyordu... eşim sonra anladı ama içimdeki birseyler öldü...
Zararları oluyor. Mutlaka tedavi olmalı... hem fiziksel hemde psikolojik zarar vermesi olası
E nabızda tanı yazıyor ama psikiyatrik hastalık tanısı olarak geçiyor yanlış hatırlamıyorsam. Depresyon tedavisi gördüğümde öyle yazıyordu.E nabızda detay yazmıyor nerden öğrenebilirim ki? Dediğine göre antidepresan kullanmış ninesi öldüğü için kötü hissetmiş o dönem o yüzden.
Doktor intihardan suphelendi ama ilaç vs bulamadılar yanında... yoktu... ama herseyi bırakmıştı yaşamayı istemiyordu sanırım.Benden başka kimse yok. Kendisi de böyle söylüyor senden başka kimsem yok diyor. Arkadaşları var ama normal arkadaş çok yakın değil sadece goy goy muhabbet yapıyorlar. Zaten kimseye de anlatmaz hiçbir şeyini.
Peki o tanıdığınız intihar mı etti?
Şuan için olmayan şeyleri başkasına anlatma vs yok sadece kafasında çok kuruyor ve bi süre sonra o gerçekmiş gibi ona inanıyor. Birde benimle ilgili olmayan şeyler düşünüp söylüyor başkasına olmayan bişey dediğine şahit olmadım
İlacın adından bulabilirsiniz... reçeteyi bulun. Farklı oluyor ilaçlar. Progpektüsde yazarE nabızda detay yazmıyor nerden öğrenebilirim ki? Dediğine göre antidepresan kullanmış ninesi öldüğü için kötü hissetmiş o dönem o yüzden.
Dövme gibi fiziksel bir davranışta bulunamaz benimde karşılık vereceğimi ve saniyesinde darp raporu alacağımı bilir.Tedavi olmak isteyen adamin yaninda olurum, tedavi olmak istwmiyosa herkes kendi yoluna. Kafasinda kuruyor demissiniz.
Yarin obur gun arayan yanlis numaraya, eve yarim saat gec gelmenize yanlis anlamlar yukleyip sizi öldürmeyeceginin, dovmeyeceginin garantisi yok.
Cocuk sahibi olsaniz bi gece kafasi atar, benden degil bu cocuk der, boguverir. Olmayan sey degil. Acin bakin gecen sene kac tane baba oz cocugunun canina kıydı. Bu adamlar bikereye mahsus cinnetle yapmadi bunu, zaten hastalardi. Hatta cogu haberde "psikolojik rahatsizligi bulunan x" diye bahseder.
O dönem ilaca baktım antidepresandı ama başka muayenelerde yazmıyordu ilaç vs başka bişey kullandı mı bilmiyorumİlacın adından bulabilirsiniz... reçeteyi bulun. Farklı oluyor ilaçlar. Progpektüsde yazar
E nabızdan tekrar bulabilirsem görüntüsünü atarımE nabızda tanı yazıyor ama psikiyatrik hastalık tanısı olarak geçiyor yanlış hatırlamıyorsam. Depresyon tedavisi gördüğümde öyle yazıyordu.
Dövme gibi fiziksel bir davranışta bulunamaz benimde karşılık vereceğimi ve saniyesinde darp raporu alacağımı bilir.
Kendisine de bu örneği verdim eşim sarışın ben esmerim yarın bir gün çocuk esmer olsa ki esmerlik daha baskın bir gen benden değil dersin ben artık güvenemiyorum ne yapıp yapmayacağını demiştim.
Teşekkürler. Çocuk tabiki istiyorduk ama olmadı, olmaz gibi de duruyor.Karsinizda psikolojik problemleri olan birisi var. Darp rapoeu alacaginizi bilmesi onu engellemez. Acin bakin haberlere. Daha once defalarca kez sikayet edilmis adamlar katliam yapiyor. Konusarak anlasabilseydiniz paranoyalarini engellerdiniz. Cocuk sahibi olmak istiyosaniz tekrar düşünün.
Evet tekrar baktım öyle yazıyor tam olarak ne olduğu yazmıyorE nabızda tanı yazıyor ama psikiyatrik hastalık tanısı olarak geçiyor yanlış hatırlamıyorsam. Depresyon tedavisi gördüğümde öyle yazıyordu.
Lu..ral diye bir ilaç ve açıklaması şöyle internette;İlacın adından bulabilirsiniz... reçeteyi bulun. Farklı oluyor ilaçlar. Progpektüsde yazar
Olmayabilir. Tanıdığımın ilacını bulunca bipolar tedavisi diye açıkça yazıyorduEvet tekrar baktım öyle yazıyor tam olarak ne olduğu yazmıyor
Lu..ral diye bir ilaç ve açıklaması şöyle internette;
ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanılmaktadır. Depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak, obsesif kompülsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu, anksiyete bozukluğu gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı görülmektedir.
Benim komşum şizofrendi, onlar genelde birisine kafayı takar ,malesef oda bana takmıştı. Neler neler yaşadım en son kendi evimden taşınmak zorunda kaldım. Kadın taşındığım siteye gelip bir sürü pislik yaptı güvenlikleri bile bıktırdı.Şizofreni de takıntılı oluyor insanlar sanki yani tamda bilmiyorum biliyorsanız siz beni aydınlatırsanız sevinirim. Çevremde karşılaştırabileceğim örnekler yok
Başka muayeneler de var ama detayları görünmüyor reçete açılmıyor teşekkürlerOlmayabilir. Tanıdığımın ilacını bulunca bipolar tedavisi diye açıkça yazıyordu
Okurken tüylerim diken diken oldu. Neyse ki kurtulmuşsunuz Allah'a şükürBenim komşum şizofrendi, onlar genelde birisine kafayı takar ,malesef oda bana takmıştı. Neler neler yaşadım en son kendi evimden taşınmak zorunda kaldım. Kadın taşındığım siteye gelip bir sürü pislik yaptı güvenlikleri bile bıktırdı.
Hiçbir sebep yok
Sorduğumda seni çok seviyorum, kimseyle paylaşamıyorum derdi.
Kadın sürekli beni takip ederdi, seni öldürecem derdi. Gecenin 12 si 2 si siteye gelirdi.
Evinde bardak kırılsa benden bilirdi, kafasında kurup ona kendisi inanırdı.
Eşim kocasını aradı, polisi aradı
Kocasının arabasını parçalamış, boşanmış tabi.
En son akıl hastanesine yatırmışlar
Teşhis ileri derece şizofrenmiş.
Yani konu sahibi kocanın hastalığı ilerlemeden başının çaresine bak.
Hayatta en korktuğum insan şekli, Rabbim kimseye yaşatmasın
Şizofren belirtileri gibi.o doktora kolay kolay girmez.ya neredeyse itekleye itekleye götüreceksiniz ya da kendiniz gidip doktora anlatıp, ne yapsam duye karar vereceksiniz.Arkadaşlar sorum şu: Psikolojik sorunları olan eş ile iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?
Mevzu kısaca şu; eşim biz tanışmadan önce psikyatriye gitmiş ilaç kullanmış ben evlendikten sonra öğrendim sorun yapmadım bunu. Ama evlendikten sonra da kendinde bir takım sorunlar gözlemlediğim için defalarca tedavi teklif ettim kabul etmiyor ve günden güne beni bunaltıyor. Kafasında kurduğu şeylere inanıyor son zamanlarda takmış benden tiksiniyorsun diyor ama tiksinmiyorum, aşırı güvensizlik yaşıyor, evliliğimizin başlarında hep onu aldattığımla ilgili rüyalar görüyordu ( rüyadan sonra da bana tavır alıyordu) şuan görüyorsa bile anlatmıyor gibi gibi pek çok saçma şey yaşıyoruz ve şimdiye kadar hep onu ikna edene kadar dil döküyordum ama artık ben idare edemiyorum laf anlamıyor. Ben psikoloğa gidiyorum psikoloğa anlattım uzaktan teşhis koyulmaz ama tedavi olmalı bu durumun sonu iyi değil dedi. Eşim sık sık boşanmayı dile getirir cevaben ben boşanalım dediğimde ise intihar edeceğini söylüyor. Bir kere de teşebbüsü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.
Kendini kurtarmaya bak.bu adam şizofren.aynı evin içinde her an tehlikedesin.Bende doğru bulmuyorum ama evlendikten sonra öğrendim ve sorun yapmadım bunu sonra sorun yaşamaya başlayınca eşeledim biraz ama bişey bulamadım. Teşekkür ederim bende boşanmak istiyorum ama bu sefer de intihar eder diye korkuyorum açıkçası
Psikolog kendi istemiyorsa yapacak bir şey yok diyor. Kendi gitmeden teşhis ve tedavi şansı yok maalesefŞizofren belirtileri gibi.o doktora kolay kolay girme.ya neredeyse itekleye itekleye götüreceksiniz ya da kendiniz gidip doktora anlatıp, ne yapsam duye karar vereceksiniz.
TeşekkürlerKendini kurtarmaya bak.bu adam şizofren.aynı evin içinde her an tehlikedesin.