• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik rahatsızlıklarım var,ne yapmalıyım?

ful77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
373
6
46
İngiltere
Merhaba,
öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Kendimi psikolojik olarak rahatsız hissediyorum.mutlu değilim.hiç birsey beni mutlu etmiyor.hiç bir işin sonunu getiremiyorum.kötümserim.takıntılarım var.kompleksliyim.
yeme bozukluğum var.kendime güvenim yok.kendi başıma hiçbir iş başaramayacağımı hissediyorum.tutarsız davranıyorum.en önemlisi çok agrasif ve sinirliyim.kavgacıyım.dikkat dağınıklığım var.yemek yediğim zaman midem bulanıyır.kaybetme korkum var.eşimi ailemı kaybetmek beni korkutuyor.sevilmediğimi hissediyorum.ne yapacağımı bılmıyorum.olaylar karşısında kontrolumu kaybediyorum.bu belirtiler her 6 ay da bir nüksediyor.şuan eşimden boşanma arifesindeyiz ve çok üzülüyorum.ben yurt dışında yaşıyorum.tr.de bir dr.ile başlamak istiyorum.orda bir kere dr.gitmiştim bana ilaç dahi vermeden öfke kontrolü terapilerini önerdi.
profesyonel yardıma ihtiyacı var biliyorum ama eğer dr.ilaç tedavisini uygun görür ise ve ben verdiği ilaçları yaşadığım yerde bulamaz yada alamzsam tedavimi nasıl sürdürürüm? sürdüremezsem daha kötü olur mu rahatsızlığım.teşekkür ederim

ben düzenli olarak ilaçla tedaviye inanmıyorum. bagımlı yapıp birilerine para kazandırmaktan başka birşey değil. belliki kötü bir zamandasın. bence görsel olarak kendinizi yenileyin ve bir hobi vs. bir şey bulun. eger sıkılıpta bırakırsanızda bırakın ve yeni bir ugraşa başlayın. dil ögrenmek olur, spora gitmek olur yani sizi ilk başta teşfik edecek şey neyse ona başlayın.

sen yukardaki arkadaşın dediğine bakma
psikiyatrik ilaçlar çok önemlidir
çoğu hastalıkta beyindeki çeşitli maddelerin dengesi değişiyor, bu ilaçlar bu dengeyi düzeltmeye yarıyor
ilaçları türkiyede rahatlıkla bulursun merak etme orasını

bu kadar ileri durumdayken sıkıntıların doktora gitmen en doğrusudur tabiki. seni oyalayacak şeyler bulmanda güzel ama ilaç tedavisi şart bu durumda. içinde bulunduğun sıkıntılı durumuda düşünürsek , hiç zaman kaybetme derim. şimdiki ilaçlar uyku vermiyor eskisi gibi. neden yaşadığın yerde çıkmıyorsun doktora, hem ilaçları alma konusundada sıkıntı yaşamazsın. herşey bir tarafa ; sıkıntılarından kurtulmak istiyorsan .. insanın en iyi doktoru kendisi.. pozitif düşün, seni üzen ortamlardan , düşüncelerden uzaklaşmaya çalış.. geçmiş olsun dileklerimle , mutlu sağlıklı günler canım...

merhaba,
herkese cok tesekkur ederim.ilacsiz duzelebilecek durumda degilim arkadaslar.hayatimda hic boyle hissetmemistim kendimi..eve giderken bile yolumu kaybeder oldum..aslinda okadar sevgisiz kalmisim ki yillarca bunu icimde saklamisim..tabi herkezin derdi farkli sukur ki halen fiziken saglikliyim.hayat herseye ragmen devam ediyor bunu da biliyorum..
yakinda psikiyatri ve psikolog tan randevu alicam.her derdimi sikinrimi paylasip cozum bulmaya calisicam.bulundugum yerde dr.gitmiyorum cunku ne hissettigimi neler yasadigimi tam olarak anlatamadigimdan olsa gerek tedaviye baslayamiyorum.bilemiyorum arkadaslar cok tutarsizim..basladigim hicbir isi bitiremiyorum..3 sefer ehliyet kursuna gittim yarim biraktim..dil kursuna gittim yarim biraktim.spor ya hic gitmiyorum ya saatlrce canim yanana kadar kaliyorum.kendimi cok mutsuz hissediyorum.profesyonel yardima ihtiyacim var.allah benim ve benim gibi sikinti ceken herkeze yardimci olur insallah..

Merhaba,
öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Kendimi psikolojik olarak rahatsız hissediyorum.mutlu değilim.hiç birsey beni mutlu etmiyor.hiç bir işin sonunu getiremiyorum.kötümserim.takıntılarım var.kompleksliyim.
yeme bozukluğum var.kendime güvenim yok.kendi başıma hiçbir iş başaramayacağımı hissediyorum.tutarsız davranıyorum.en önemlisi çok agrasif ve sinirliyim.kavgacıyım.dikkat dağınıklığım var.yemek yediğim zaman midem bulanıyır.kaybetme korkum var.eşimi ailemı kaybetmek beni korkutuyor.sevilmediğimi hissediyorum.ne yapacağımı bılmıyorum.olaylar karşısında kontrolumu kaybediyorum.bu belirtiler her 6 ay da bir nüksediyor.şuan eşimden boşanma arifesindeyiz ve çok üzülüyorum.ben yurt dışında yaşıyorum.tr.de bir dr.ile başlamak istiyorum.orda bir kere dr.gitmiştim bana ilaç dahi vermeden öfke kontrolü terapilerini önerdi.
profesyonel yardıma ihtiyacı var biliyorum ama eğer dr.ilaç tedavisini uygun görür ise ve ben verdiği ilaçları yaşadığım yerde bulamaz yada alamzsam tedavimi nasıl sürdürürüm? sürdüremezsem daha kötü olur mu rahatsızlığım.teşekkür ederim
Sevgili ful77, anlıyorum sizi. Biraz fazla üstüste gelmiş hissediyorsunuz hayatın zorluklarını.
Bu durumda yapmanız gerekeni zaten görmüşsünüz. Evet, hızla bir psikiyatra başvurmalısınız öncelikle. Gerekli ilaç tedaviniz planlandıktan ve başladıktan sonra, ayrıca bir psikologa da başvurarak bir süre düzenli psikoterapi almalısınız. İlaç + psikoterapi kombinasyonu sıkıntılarınızı çözer.
İlaçlar ile ilgili kaygınıza gelince, merak etmeyin, doktorunuz size yaşadığınız yerde de bulabileceğiniz bir tedavi planlar, gerekli reçeteleri hazırlar. Böylelikle sıkıntısız bir şekilde ilaç tedavinizi düzenli olarak sürdürebilirsiniz.
Tedavideki en önemli adımlar farkındalık ve istekliliktir. Bunlar sizde var. Bu da tedaviye olabilecek en kısa zamanda cevap vereceksiniz demektir.
Her şey sizin için iyi ve güzel olsun.

ben düzenli olarak ilaçla tedaviye inanmıyorum. bagımlı yapıp birilerine para kazandırmaktan başka birşey değil. belliki kötü bir zamandasın. bence görsel olarak kendinizi yenileyin ve bir hobi vs. bir şey bulun. eger sıkılıpta bırakırsanızda bırakın ve yeni bir ugraşa başlayın. dil ögrenmek olur, spora gitmek olur yani sizi ilk başta teşfik edecek şey neyse ona başlayın.
tlnszn, ilaçla tedaviye sizin inanıp inanmamanız tedavinin gerçekliğini değiştirmez. Bilim inanca değil, bilgiye dayanır. Bilgi sahibi olmadan, böyle ciddi bir durum ile ilgili son derece yüzeysel öneriler verme yanlışını yapmayın.

Back