Psikolojik olarak mı böyle düşünüyorum?

sunworyy

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2024
146
28
13
28
Arkadaşlar biz yakın zamanda çocuk istediğimize karar verdik. Ve bu ay reglim 3 gün gecikti. Ben de bugün hamilelik testi aldım negatif çıktı. Ama öğrendim ki erken olabilirmiş bakmak için hamilelik testine. Ben de günlerdir mide bulantısı bel ağrısı ve ara ara kasık ağrıları var. Bunlar acaba psikolojik mi oluyor yoksa hamilelik ihtimali yüksek mi bilmek istiyorum. Bugün mide bulantısından uyuyamadım mesela. Bilgilendirirseniz sevinirim

Kan testi neden yaptırmıyorsunuz?

Reactions: Gao
Günlerdir mide bulantınız kasık ağrılarınız var, 3 gün gecikme normal sayılabilir ama madem şüpheniz var burada konu açmak yerine test yaptırabilirsiniz biz nasıl yardımcı olabiliriz ki :)

AI şöyle diyor:

Hamilelikte kan testi (Beta-hCG testi), döllenmeden yaklaşık 8-10 gün sonra sonuç verebilir. Bu, adet gecikmesini beklemeden gebeliği tespit edebilen en erken yöntemlerden biridir.

Ancak, daha kesin bir sonuç almak için adet gecikmesinden en az 1-2 gün sonra test yapılması önerilir. Çünkü döllenme gerçekleşmiş olsa bile, hCG hormonu seviyeleri ilk günlerde çok düşük olabilir ve test erken yapıldığında yanlış negatif çıkabilir.

Eğer emin olmak istiyorsan, adet gecikmesi sonrası yapılan testler daha güvenilirdir.

Beta Hcg ilk kanda yükselir daha sonda idrarda pozitif görürsünüz. Kesin çözüm kan tahlili. Ben gebelik olduğunu düşünmüyorum malesef gecikme olduğunda idrarda mutlaka çıkardı . Ancak test kiti hatalı bozuk vs . Olabilir . Kan verin

Tamam ben en iyisi kan vereyim. Ben de negatif çıktıysa değilimdir diyorum ama bu mide bulantıları falan şüphe ettiriyor. Tabi psikolojik mi bilmiyorum. Bir akrabam hamileyken de adet olunuyor en başta bir kez demişti bu doğru mu peki?

Öyle mi diyorsunuz. Bakalım yarın adet olacak mıyım.. Bu belirtiler mide bulantısı falan kafamı karıştırıyor
Psikolojik de olabilir mesela ben ikinci tüp bebek de transfer sürecine başlayacaktım altı gündür adetim gecikti ama doktorum en az on gün beklememi istiyor

Adet olunmaz yerleşme kanamaları, lekelenmeler olabilir ancak regl gibi pıhtılı uzun süren bir kanama hiç bir zaman yaşamazsınız . Erken gebelik belirtisinde mide bulantısı var mı bilmiyorum bende ilk haftalarında olmamıştı . Şiddetli Kasık ağrım ve ciddi bir göğüs hasssiyetim vardı

Anladım bir de buraya yazmayı unutmuşum iki gün önce kahverengi bir leke geldi. Bu yerleşmeyle alakalı değildir değil mi? Yerleşme için kanama gelmesi gerek herhâlde. Hiç bilgim yok maalesef çok acemiyim

Anladım bir de buraya yazmayı unutmuşum iki gün önce kahverengi bir leke geldi. Bu yerleşmeyle alakalı değildir değil mi? Yerleşme için kanama gelmesi gerek herhâlde. Hiç bilgim yok maalesef çok acemiyim
Lekelenme şeklinde oluyor genelde yerleşme kanamaları zaten. Çok çok bir kanaması olan yerleşme kanaması görmedim. Öyle bir durumda zaten düşük tehlikesi vardır. Yani söylediğiniz belirtiler gebelik belirtilerine benziyor bence kan verin regl de gecikmiş zaten çıkar bence testte ben gecikmeden öğrenmiştim geç döllenme olmasına rağmen o yüzden varsa mutlaka çıkar

Tamam çok teşekkür ederim. Bebeğinizi sağlıkla büyütün

Negatife negatiftir.gecikme de olmuş.üzgünüm ama bahanesi yok yani.o dediğiniz belirtiler zaman zaman her kadında oluyor.belli başlı hormonlarımiz azalıyor, çoğalıyor sürekli.hamile olmaya gerek yok.testlerin hata payı çok düşük.geç döllenme zamanını da geçmiş.eli kulağındadır

Mide bulantısı hemen başlamaz ki öyle.5,6 hafta civarı başlıyor.3 gün gecikmeyle hamilelik belirtisi olmaz.anliyorum istiyorsunuz ama objektif olmak zorundayız.

Değilmişim zaten regl oldum:) geç döllenme ne kadar süre içinde oluyor acaba? Ayrıca aslında hamile olmak istesem bile hemen acele hamile olmalıyım düşüncesinde değilim akışına bıraktım sadece üst üste değişiklikler olunca şüphe ettim. Midem öyle çok bulunmaz normalde mesela ya da diğer belirtiler pek olmaz ondan. Hayırlısı olsun artık :)

Belirti melirti olmuyor ya ilk günlerde.zaten başlayana kadar çoktaaannn hamile olduğunu öğrenmiş oluyorsun.bence belirti sanılan şey normalde de yaşanan şeyler ama hamile olduğunu öğrenince bak şöyle şöyle olmuştu diye ona atfediyorsun.oysa ki her ay oluyordu ama hamile olmadığın için hamilelik belirtisi olmamış oluyordu.olay bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…