strangellucky anlatmak istediğim şey tam olarak buydu işte. insanın en yakını, eşi, hayat arkadaşı öyle bir an geliyor öyle bir tepki gösteriyor ki insana, yapayalnız kalıveriyorsun ortada. bunca emek bunca çaba boşa gitmiş gibi hissediyorum böyle anlarda kendimi. beklediğim zaten kimsenin bana yardım etmesi yada bana yeni tedavi yöntemleri bulması değil ki. biz tıbbi süreci zaten anı anına takip eden biilinçi bireyleriz. bunun için burdayız. ama öğrendiklerimizi paylaşmak, kafamızda oluşan soru işaretlerini gidermek, yada sadece ama sadece konuşarak içimizi dökmek, bütün bunları da en yakınlarımızdakilerle yapmak neden onlara bu kadar zor geliyor acaba.
bugün birkaç şey hakkında konuşmayı denedim. onlar bu konuyu konuşmaktan özellikle kaçınıyorlarmış. beni üzmemek adına. belki kendilerinin açısından haklı da olabilirler. ama sevgiler gibi sıkıntılar da paylaştıkça azalmaz mı?
şundan kesinlikle eminim; bebek sahibi olmak bizim değil, bizden kat be kat güçlü yaradanımzın elinde. bu konuda hiç şüphe yok. bu sayfayı açmamın sebebi çocuk sahibi olamamanın yarattığı sıkıntılardan çok, çevremizdekilerle yaşadığımız zolukları paylaşmaktı. son zamanlarda onlarla çok da doğru iletişim kuramadığımı farkediyorum çünkü. bu sitenin en büyük özelliği işte bu. birbiriyle benzer sorunları yaşayan kadınların birarada olması. bu yüzden bu yazıları yazıorum buraya. ve inanıyorum ki bu yazıyı okuyan okumayan buradaki hemen hemen herkes benzer zorlukları hissediyordur hayatlarında.