Psikoloji okuyanlar ve ya psikologlardan tavsiye bekliyorum :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lionn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lionn

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
110
62
23
29
Meraba ben daha önce de bölümümle ilgili 1-2 konu açmıştım.psikoloji 1.sınıf öğrencisiyim.bulunduğum okulun psikoloji eğitimi pek iyi değil açıkçası.okul bana çok bir şey katamayacak maalesef, bu yüzden kendi kendimi geliştirmem lazım.benim gibi psikoloji okuyanlar ve ya psikologlara soruyorum, kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım.psikolojiyle ilgili kitap, dergi, internet sitesi, videolar vs. aklınıza ne gelirse, takip etmemi önerdiğiniz bir şeyler var mı? O kadar uğraştım bu bölümü kazanmak için.kazandım da çok şükür ama kazandığıma değsin istiyorum.bomboş mezun olmak, işe yaramayan vasıfsız bir psikolog olmak istemiyorum.bir de, sizin kariyer planlarınız ve ya çalıştığınız yerler neler onu da öğrenebilir miyim :) çok meraklıyım sanırım :)
Şimdiden herkese teşekkürler..:)

2. Sınıf öğrencisiyim bende şuanda. Psikolojiyle ilgili kitaplar okumanın zaten çok yararlı olucaktır tabiki ama bizim hocalarımız her zaman başka alanlarda da kendimizi geliştirmemiz gerektiğini söylerler. Örneğin sadece psikoloji kitabı okumak değil de değişik kitap türlerini de okumak gibi. Onun dışında sormak istediğin bişey olursa cevaplayabilirim :)

Sen daha 1. sınıfsın yavaş git :)
Zaten 1. sınıf temel derslerin verildiği bir sınıftır
O yüzden bilimsel yayınlardan ziyade mesela psikolojik romanları oku
Hayatın her alanında psikoloji bulunduğu için yaptığın hiçbir şey boşa gitmez, emin ol
İlla ki bir noktada işine yarar

yetersiz buluyorsun ya canım fakülteyi 2.sınıfta başka br fakülteye geçiş yapabilirsin dedim
Hı anladım o anlamda dediniz :) öyle bişey mümkün değil malesef bazı özel sebeplerden dolayı:) siz de mi psikoloji okuyorsunuz?

Hı anladım o anlamda dediniz :) öyle bişey mümkün değil malesef bazı özel sebeplerden dolayı:) siz de mi psikoloji okuyorsunuz?
hayır psikoloji okumuyorum ama bnde üni okuyorum çevremde çok fakülte değiştiren oldu

Evet şuan teorik şeyler öğreniyoruz zaten.teşekkürler tavsiye için :))

Hızlı gitmemeni neden söyledim çünkü 1. sınıftaki bilginle okuduğun bilimsel yayın ile 3. ve 4. sınıf bilginle okuduğun apayrı olur
O yüzden şu an keyifli kısmındasın
Bol bol roman oku, film izle
Sosyal içerikli şeyler oku
İnsana dair her şey bizim ilgi alanımız
Bu kültür beni ilgilendirmiyor diyemezsin mesela rrock kültürünü bilmek kadar arabesk kültürünü bilmek de önemlidir gibi :))
Donanımlı olduğunu 3.ten itibaren hissetmeye başlarsın zaten
İlk iki sene o paniği yaşayabilirsin boş bunlar, bilmiyorum vb.
Bir de merak ettim hangi okuldasın özelden yaz istersen merak ettim

Evet şuan teorik şeyler öğreniyoruz zaten.teşekkürler tavsiye için :))

bir de hazır 1. sınıfsın derslerin hafif
yabancı dilini geliştir
hem yüksek lisans, erasmus vb programlar için faydası olur
bana sorarsan da en önemlisi ingilizce, ardından almanca ya da fransızca öğrenmen olur
hele almanca.. psikolojinin merkezi gibi olmuş artık :)

Bol bol oku mutlaka ama sadece psikolojik kitaplarla sınırlandırma kendini. Bir psikolog her konu hakkında bilgi sahibi olmalı ki danışanlarını daha kolay anlayabilesin. Sonuçta sadece entel kesime danışmanlık yapmayacağız. Psikolojik kitaplar, filmler bolca okuyup izle elbette ama araya başka dalları da ekle mutlaka.

Elinden geldiğince staj kovala! Ne öğrenirsen yapacağın stajlardan öğrenirsin. Teori tek başına hiç yetmiyor. Okuldan alacağın notlara odaklanma sadece. Teoride öğrendiklerini pratiğe dökmeye çalış. Bölüm en etkili olarak sahada öğrenilir. Bol bol gözlem yapmalısın ki hastalıkları birbirinden ayırt edebilesin. Bazı hastalıklar arasında ince farklılıklar olabiliyor.

Gelişim psikolojisini çok iyi kavra mesela, özellikle çocukların gelişim evrelerini. Sonra kişilik kuramları da çok önemlidir, bütün kuramları bil ki analitik düşünmen gerektiği noktalarda takılma. Psikopatolojiyi yala yut. Okulun verdiği ile yetinme, ekstra oku. Vaka örneklerinin bulunduğu kitaplar faydalı olacaktır. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri'ni okumadıysan oku mutlaka. Aşkın Celladı (Yalom), Empati (Üstün Dökmen) okuyabilirsin, ben severek okumuştum.

Yüksek lisansı mutlaka düşün. Bir konuda uzmanlığın olmalı. Böylelikle hem kendini daha yeterli hissedersin hem de danışanlarına uzmanlaşmış bir şekilde yardımcı olursun.

Bir çok terapi yöntemi var, kendine en uygun olanını bulduktan sonra eğitimini almanda faydan var mezun olmaya doğru ya da mezun olduktan sonra.

...* Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)

Çok güzel açıklamışsınız sağolun :)) benim aklımda çocuk psikolojisi üzerine çalışmak var ama şuan erken tabi.belki ileride fikrim değişebilir.çocuk esirgeme kurumuna gönüllü olarak düzenli gitmek var aklımda.çocuklarla iletişimimde fayda sağlayabilir.dediğiniz kitapları da mutlaka Okumaya çalışacağım:)

Rica ederim.
Bölümde ilerledikçe fikrin değişebilir, daha yolun çok başındasın. :) Yetişkinle de çalışsan çocuğa dair herşeyi çok iyi bilmen lazım çünkü genelde yetişkinlikte karşılaşılan bir çok sorunun temeli çocukluk dönemine dayanıyor. :) Çocuk esirgeme kurumuna gitmek de güzel fikirmiş, faydalı olabilir tabii. :) Böyle hevesli olman çok güzel, çünkü bu bölümde başarılı olabilmenin en temel şartı bölümü sevip sahiplenebilmektir. Yoksa çok zor bi alandır ruh sağlığı, yoğun bir sabır gerekiyor. Başarılar diliyorum sana. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…