Başka fakülteye geçmek derken? Neden böyle bir yorum yaptınız kibence direk başka fakülteye geçebilirsin
yetersiz buluyorsun ya canım fakülteyi 2.sınıfta başka br fakülteye geçiş yapabilirsin dedimBaşka fakülteye geçmek derken? Neden böyle bir yorum yaptınız ki
Hı anladım o anlamda dediniz :) öyle bişey mümkün değil malesef bazı özel sebeplerden dolayı:) siz de mi psikoloji okuyorsunuz?yetersiz buluyorsun ya canım fakülteyi 2.sınıfta başka br fakülteye geçiş yapabilirsin dedim
hayır psikoloji okumuyorum ama bnde üni okuyorum çevremde çok fakülte değiştiren olduHı anladım o anlamda dediniz :) öyle bişey mümkün değil malesef bazı özel sebeplerden dolayı:) siz de mi psikoloji okuyorsunuz?
Evet şuan teorik şeyler öğreniyoruz zaten.teşekkürler tavsiye için :))Sen daha 1. sınıfsın yavaş git :)
Zaten 1. sınıf temel derslerin verildiği bir sınıftır
O yüzden bilimsel yayınlardan ziyade mesela psikolojik romanları oku
Hayatın her alanında psikoloji bulunduğu için yaptığın hiçbir şey boşa gitmez, emin ol
İlla ki bir noktada işine yarar
Evet şuan teorik şeyler öğreniyoruz zaten.teşekkürler tavsiye için :))
Çok güzel açıklamışsınız sağolun :)) benim aklımda çocuk psikolojisi üzerine çalışmak var ama şuan erken tabi.belki ileride fikrim değişebilir.çocuk esirgeme kurumuna gönüllü olarak düzenli gitmek var aklımda.çocuklarla iletişimimde fayda sağlayabilir.dediğiniz kitapları da mutlaka Okumaya çalışacağım:)Bol bol oku mutlaka ama sadece psikolojik kitaplarla sınırlandırma kendini. Bir psikolog her konu hakkında bilgi sahibi olmalı ki danışanlarını daha kolay anlayabilesin. Sonuçta sadece entel kesime danışmanlık yapmayacağız. Psikolojik kitaplar, filmler bolca okuyup izle elbette ama araya başka dalları da ekle mutlaka.
Elinden geldiğince staj kovala! Ne öğrenirsen yapacağın stajlardan öğrenirsin. Teori tek başına hiç yetmiyor. Okuldan alacağın notlara odaklanma sadece. Teoride öğrendiklerini pratiğe dökmeye çalış. Bölüm en etkili olarak sahada öğrenilir. Bol bol gözlem yapmalısın ki hastalıkları birbirinden ayırt edebilesin. Bazı hastalıklar arasında ince farklılıklar olabiliyor.
Gelişim psikolojisini çok iyi kavra mesela, özellikle çocukların gelişim evrelerini. Sonra kişilik kuramları da çok önemlidir, bütün kuramları bil ki analitik düşünmen gerektiği noktalarda takılma. Psikopatolojiyi yala yut. Okulun verdiği ile yetinme, ekstra oku. Vaka örneklerinin bulunduğu kitaplar faydalı olacaktır. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri'ni okumadıysan oku mutlaka. Aşkın Celladı (Yalom), Empati (Üstün Dökmen) okuyabilirsin, ben severek okumuştum.
Yüksek lisansı mutlaka düşün. Bir konuda uzmanlığın olmalı. Böylelikle hem kendini daha yeterli hissedersin hem de danışanlarına uzmanlaşmış bir şekilde yardımcı olursun.
Bir çok terapi yöntemi var, kendine en uygun olanını bulduktan sonra eğitimini almanda faydan var mezun olmaya doğru ya da mezun olduktan sonra.
...* Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)
Rica ederim.Çok güzel açıklamışsınız sağolun :)) benim aklımda çocuk psikolojisi üzerine çalışmak var ama şuan erken tabi.belki ileride fikrim değişebilir.çocuk esirgeme kurumuna gönüllü olarak düzenli gitmek var aklımda.çocuklarla iletişimimde fayda sağlayabilir.dediğiniz kitapları da mutlaka Okumaya çalışacağım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?