Psikoloji Okumak İstiyorum ama Meslek Lisesi Çıkışlıyım :((

Alkandros

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
130
1
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, ben şu an 2senelik bir üniversitede okuyorum. Kısmetse önümüzdeki dönem bitireceğim fakat okuduğum bölümün bir alanında çalışmak istediğim daha doğrusu severek istediğim pek söylenemez meslek liseli olduğum için ve ailemin yönlendirmesi dolayısıyla girdim bu bölüme.. Psikoloji okumak istiyorum ki bu alana çok çok çok yeteneğim var bunun farkındayım ama yine tercih dönemi ailemin milletin sorunlarını mı dinleyeceksin olmaz öyle şey yönlendirmeleriyle hayallerim suya düşmüştü size öyle söyleyebilirim.. Şimdi ise hayallerimin peşinden gitmek istiyorum ama matematik neredeyse hiç bilmiyorum ve şimdiden çalışmaya başladım... Aranızda psikoloji okuyan/psikolog olan var mı.? Sizce ne yapmalıyım, başara bilir miyim çok desteğe ihtiyacım var cevaplarsanız çoook sevinicem..

sözel bir bölüm oldugu için ygs lys snavlarına hazırlanman dger bölümlere göre cok daha kolay. sınav sartlarını bir arastır. türkçe-sosyal derslerine agrlık vermelisin tbi ilk asama için fen ve matmetik de önemli. simdi ne okuyorsun ve meslek lisesinde hangi bölümdeydin?

Merhaba şu an Dış Ticaret bölümünde okuyorum Marmara Üniversitesindeyim 2 sene önce mezun oldum.
Diploma puanım fena sayılmaz 76falan bir daha da girmedim sınava. Ama psikoloji için mat-2 de gerekiyor diye biliyorum..
Devlet üniversitesi istiyorum bu arada özele gidemem..
Lys'de ağırlık vermem gereken konuları biliyorum mesela, matematikten ama ygs'De hangisine ağırlık vermeliyim inanın hiç bilemiyorum.

psikoloji için su an türkce sosyal puanıyla da ggiriş yapılabiliyor. bunları derin bir şekilde araştırmalısın. ts puanı için felsefe gurubu tarih cografya edebiyat türkce gerekiyor.

psikoloji tm puanıyla alıyor lsy matematik ve edebiyata girmen gerekir
matematik 2. bölüm konuları biraz zorlayıcı ve içinde geometride var
ama edebiyat genelde ezber onu yüksek tutarsan puanını artırabilirsin canım
çok sıkı çalışarak plan yaparak ve mümkün oldukça çok zoru çözerek bir şans elde edebilirsin, daha 2 ay var.
psikoloji çok güzel bir bölüm,bende psikolojik danışmanlık ve rehberlik istiyorum 2. üniversitem olacak 25 yaşındayım pek gözüm almıyor ama yinede hazırlanıyorum...

Merhaba, evet katılıyorum ama şu an girmeyeceğim sınava. 1-2 sene sonra girmeyi düşünüyorum. Benimde yaşım ilerlediği için aynen gözüm almıyor aile baskısı falan filan ama kendi hayallerimin peşinden de gitmek istiyorum.. Edebiyat coğrafyama güveniyorum zaten ama güzel bir üniversite için matematik şart.. zorlanıyorum açıkçası..

canım ne çevrendeki insanlar ne de ailen yüzünden istemediğin bir mesleği yapmak zorunda kalma.. tabii artık sevmediğim bölümü okumam diye bir lüksümüz yok.. iş olan bölümlere yöneleceğiz ama ailenin isteğiyle zaten istemediğin bir bölümü okumaya mecbur kalmışsın.. bir tane mesleğin var şu an elinde.. kazanabilirsen psikolojiyi de oku.. hem yeteneğim var dedin hem bence iş imkanı olan bir bölüm bence
matematiğe gelince canım mecburen yapmak zorundasın çünkü psikoloji tm bölümünden öğrenci alıyor.. sen de matematiğe ağırlık ver.. allah büyük emeklerin boşa çıkmaz ÇALIŞIRSAN

Arkadaşlar çok teşekkür ederim güzel mesajlarınız için.
@incitanem ben 19yaşındayım bu Eylül ayında 20yaşına gireceğim.. :)
1-2 sene beklerim diyorum çünkü dershaneye gitme lüksüm yok evde kendim hazırlanacağım bu süre içinde de kurs ya da başka bir işe devam edebilirim..
Ve bir senede hayatım boyunca hiç görmediğim mat-2 konularını becerebilecegimi sanmıyorum.
Matematiğe en temelinden başlamak istiyorum, ezberlemek için değil, öğrenmek için çabalayacağım.
Gerçekten bu alana yetenegimin oldugunu hissediyorum ve bu işi parası için degil hayallerimi gerçekleştirebilmek, psikoloji alanına bir şeyler katabilmek ve insanlara olabildigince yardım etmek adına istiyorum bu bölümü. revaçta olması umrumda değil, bu benim çocukluk hayalim.. ama hayallerlee hayatlar her zaman paralel gitmiyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…