psikoloji -hukuk ?

feracelife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
352
69
36
Ben önceden hep hukuk okumak isterdim ama şimdi psikolojiyi de düşünüyorum .
siz olsanız hangisini seçersiniz ve neden ?
ve bu mesleklerin çalışma alanları nereler ?
hangisinde okumak daha eğlenceli ?
ve şu mesleği yapabilmen için şu özelliklerinin olmasına lazım dikkat et diyeceğiniz unsurlar neler ?
ve bölümü ingilizce okumak zor mu ?

Ben olsam psikoloji okurdum. Çok daha eğlenceli ve naif bir meslek gibi geliyor bana. Hukuk çok stresli gibi.

Konularından anladığım kadarıyla çok kararsız, ne yapamayacağını bilmeyen bir karakterin var biraz ani kararlar verip sonra acaba diyorsun. Önce kendini dinle ne yapmak istiyorsun sonra ver kararını. Üniversite içinse ileride severek yapabileceğin mesleği düşünerek tercih yapmanı tavsiye edebilirim, bir ablan olarak...

Hukuk benimde idealimdi ama nedense seçmedim. Pişman değilim. Annemle babamın boşanma sürecinde ne kadar berbat bir meslek olduğunu gördüm. Ruhum kaldırmazmış onu anladım. Tüm katlar sorunlu ve mutsuz insanlarla dolu. Yapabileceğin hiçbir şey yok. Avukatsın ama Türk Hukuk Sistemi yeterli hak ve sorumluluğu vermiyor avukata.

Psikoloji okumanı tavsiye ederim. Evet sorunlu insanlarla karşılaşacaksın ama onlara yardım edecek olman bence çok doyurucu. Ayrıca geleceğin mesleği olarak görüyorum.

Güzel bir okulda İngilizce bölüm okudum. Zor değildi, öğreniyorsun hazırlıkta zaten. Ayrıca ben mezun oldum ama 2 sene sonra falan tekrar sınava girip Psikoloji okumak istiyorum. Bence Psikoloji oku. :)

Hukukun alanı çok geniş. Avukat savcı hakim noter.... Bir Sürü şey olabilirsin ilgi Alanına göre.
Hem de güzel paralar kazanabilirsin. Ve karizması da psikolojiye göre fazla bence.
Ben olsam hukuk seçerdim.

Konularından anladığım kadarıyla çok kararsız, ne yapamayacağını bilmeyen bir karakterin var biraz ani kararlar verip sonra acaba diyorsun. Önce kendini dinle ne yapmak istiyorsun sonra ver kararını. Üniversite içinse ileride severek yapabileceğin mesleği düşünerek tercih yapmanı tavsiye edebilirim, bir ablan olarak...

teşekkür ederim :) ve doğru anlamışsınız öyle biriyim .

Psikoloji için önce okuyan kişininde psikolojisi düzgün olmalı ama avukat için sorunlu biri olmak daha iyi avantaj :p ben hukuk derim bende hukuk okumak istemiştim hep:KK37:

Bu tamamiyle şahsi zevklerle alakalı bir mesele.
İçeriklerini akademik mecralardan inceleyerek daha iyi analiz yapabileceğini düşünüyorum.

Ben olsam Hukuk okur, avukatlık yapmaz, direkt Adli-İdari Yargı'ya hazırlanırdım.

Ben hukuk okuyorum kuzenim psikoloji okuyor. Bana soracak olsan hukuk okuması daha zevkli ama şimdi kuzenime sordum o psikoloji daha zevkli diyor :KK48: Okuduğun bölümden zevk almak sana bağlı eğer ilgin varsa zevkle okursun ama ilgin yoksa hangi bölüm olursa olsun zevk alamazsın bence.

Kuzenim de yola hukuk diye çıktı ama araştırdıkça ona göre olmadığını anladı. Şimdi sordum nasıl anladın diye içimden gelen bi his nasıl anlatayım diyor :KK48: İnşallah sen de sana uygun olanı bulursun : )

psikoloji okursanız insanları tedavi eder konumda olmak için üzerine klinik psikolojiden master yapmanız gerekiyor diye duymuştum...yani 4 yıl+2 =6 yıl en az... bunu göze alın da...:)

ortası olsun sosyal hizmet okuyun bence hem hukukla kanunlada uğraşıyorsun hem de psikolojisi bozuk sorunlu insanlarla ugraşıyorsun hemde çok ihtiyaç var , ama psikoloji ve hukuk arasından ben psikoloji oku derim.

Duygusal değilsen sağlam bir psikolojin varsa ,dayanıklıysan hukuk seç birde nasıl büyütüldün strese dayanıklımısın yoksa hemen ağlamaya hazırmısın bu sorulara göre mesleğini seç

Psikoloji mezunuyum
Sen iş iste çalışacak tonla alan var
İngilizce okumak bana göre tamamen saçmalık bu bölümü
Alan İngilizcesi çok farklı çünkü
Dersler dersten ziyade hayatın içinden olduğu için tabii ki çok keyifli
İlk iki senesi çerez gibidir
3-4te tıp gibi olur çalış babam çalış olursun
Dibine kadar ıncık cıncık insanı deşersin :KK53:

Psikoloji mezunuyum
Sen iş iste çalışacak tonla alan var
İngilizce okumak bana göre tamamen saçmalık bu bölümü
Alan İngilizcesi çok farklı çünkü
Dersler dersten ziyade hayatın içinden olduğu için tabii ki çok keyifli
İlk iki senesi çerez gibidir
3-4te tıp gibi olur çalış babam çalış olursun
Dibine kadar ıncık cıncık insanı deşersin :KK53:

Keşke bende yazsaydım.. Gerçekten zaman geçtikçe aslında benim için ne kadar iyi olurdu diyorum. Yeni mezun iş arıyorum şu an. Okuduğum bölümü de severek okudum aslında, ilgi alanlarıma fazlasıyla hitap ediyor ama psikolojide içimde ukte kaldı. :KK43:

İlerleyen yıllarda okuduğum bölümde devam edip akademik kariyer yapma niyetim var. Ama bir taraftanda 2. öğretim tercih edip psikoloji okumayı istiyorum. Ay delireceğim..

Deme öyle... : (

ama öyle gereksiz bir eziyet tamamen
onun yerine ver güzel bir hazırlık ingilizcesi
üzerine de alan ingilizcesi dersi
yoksa normal dersleri ingilizce öğretmenin mantığı ne?
alan ingilizcesi dersinde zaten gerekli terimleri öğrenir ve makale okurken kullanırsın
zaten bilmediğin şeylerin ingilizcesini öğrenmeye çalışıyorsun boş yere üstelik de Türkiyede çalışacağın için gereksiz
bizim tamamı ingilizce değildi
haksız mıyım ama

Keşke bende yazsaydım.. Gerçekten zaman geçtikçe aslında benim için ne kadar iyi olurdu diyorum. Yeni mezun iş arıyorum şu an. Okuduğum bölümü de severek okudum aslında, ilgi alanlarıma fazlasıyla hitap ediyor ama psikolojide içimde ukte kaldı. :KK43:

İlerleyen yıllarda okuduğum bölümde devam edip akademik kariyer yapma niyetim var. Ama bir taraftanda 2. öğretim tercih edip psikoloji okumayı istiyorum. Ay delireceğim..

psikoloji 2. öğretim olarak yok diye biliyorum gündüz saatlerinde var...

alan ingilizcesi dersinde zaten gerekli terimleri öğrenir ve makale okurken kullanırsın
zaten bilmediğin şeylerin ingilizcesini öğrenmeye çalışıyorsun boş yere üstelik de Türkiyede çalışacağın için gereksiz
haksız mıyım ama

psikoloji 2. öğretim olarak yok diye biliyorum gündüz saatlerinde var...

2. öğretimi hem çalışıp hem okuyayım diye istiyorum ama bilmiyorum işte. Dedim ya okuduğum bölümü çok severek okudum, hiç pişman değilim ama bir yanımda psikoloji diyor işte..

Neyse kısmet.. :)

Canım ben de aynı senin gibiydim ve psikolojiyi seçtim.şuan 1. sınıfım.alan çok geniş, severek yaparsan ve kendini geliştirirsen güzel bir konuma gelebilirsin.ama şöyle birşey var maalesef, lisans mezunu olanlar terapi vs yapamıyor, çok geniş kapsamlı olmuyor lisans eğitimi yani, üzerine yüksek lisans yaparsan ya da para verip bazı test-terapi eğitimleri alırsan daha iyi bir yere gelirsin.lisans mezunu olanlar hastanede de çalışıyor, çalışma alanları geniş yine, illa yüksek lisans felan yap demiyorum ama karşındaki insana faydalı olma , tedavi etme açısından ne kadar tatmin eder seni bilinmez.iletişim kurma yeteneğin, insanlarla ilişkin kuvvetliyse başarırsın.ama benim gibi çekingen bir insansan kendini daha da geliştirmen gerek maalesef..hukuk okuyup hakim savcı vs olmak istiyorum diyorsan bayaa uğraşman lazım.öyle kolay değil çünkü, bi çok aşamadan geçmen lazım.internetten araştır, hukuk okuyup da 1.5 milyarla avukatlığa başlayan birçok insanın yorumunu okumuştum ben.

haksız mıyım ama

Yok haksız değilsin de, ben biraz kararsız ve çelişkideyim bu konuda, bir de bu durumla ilgili karar vermeye çalışıyorum. Negatif ve pozitif yönlerini düşündükçe daha da çıkmaza giriyorum.
Ama dediklerinde evet haklısın aslında.

X