• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloji bölümü mü yoksa hukuk mu?

krisopraz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2014
489
485
108
30
Aslında psikolojiyi istiyorum ama ben 3 sene bekledim . Çok salam bir bölüme gitmek için . yoksa ortalama bir sürü yeri kazanma şansım vardı . Psikolojiyi çok istiyorum da 3 sene bekledim bir de önü açık değilse diye korkuyorum . Klinik psikolog olduktan sonra klinikte çalışma ve klinik açma şansım var . Peki hastaneler de çalışabilir miyim ?
AA bir de hukuk bölümü var . Ben hukuk okursam bile avukat olmak istemiyorum . O yüzden gözüm üstler de olur . Zor bir süreç yardımcı olun kızlar ??
Sizce hangisi olmalı ?

Ben bu sene mezun oldum okumayı hiç ama hiç istemediğim ama ataması yüksek olan bir bölümden..İnan bana 4 yıl zar zor geçti hiç sevmediğim için ve çok pişman oldum seçtiğime atama filan hiç gözümde değil..Eğer hukuku da SEVİYORSAN önü de açık olduğu için seçebilirsin ama eğer inancın yoksa benim aklım psikolojide kalır diyorsan o zaman sevdiğin alana git Allah büyük bir yerden ekmek bulursun elbet

Hukuk sevmeden okunacak bir bolum degil. Normal bir bolumde max 200 sayfadan finale girersin ama hukukta 600 sayfadan finale girersin. Eger sevmezsen o 600 sayfayi kufrede kufrede okursun.

Canım ben hastahanelerde çalışan psikolog hiç duymadım psikiyatrist oluyor genelde onlarda biliyorsun tıp mezunu. Ama psikiyatri merkezlerinde falan var hem psikologlar hem de psikiyatristler. Eğer tm ci olsaydım ben de psikoloji okumayı isterdim gerçi şu an çok memnunum bölümümden ama psikolojiye çok sıcak bakıyorum üni de psikolojiden ders alabilmek için can atıyorum mesela:KK24:

Hastanelerde çalışan psikolog tabii ki de var..
Bu biraz senin ileride ne yapmak istediğine,gelecekten beklentilerine bağlı.
Bu yüzden bunu senden başka hiç kimse bilemez.Biz sadece senin bu mesleklerle ilgili
sorularına cevap verebiliriz.Daha fazlasına değil..

Psikoloji okumak zor ve sürekli calismak gerekiyormus okumayi calismayi seviyorsaniz tercih edin demişti lise sondayken meslek tanitimi icin gelen bir psikolog. :)

Canım ben hastahanelerde çalışan psikolog hiç duymadım psikiyatrist oluyor genelde onlarda biliyorsun tıp mezunu. Ama psikiyatri merkezlerinde falan var hem psikologlar hem de psikiyatristler. Eğer tm ci olsaydım ben de psikoloji okumayı isterdim gerçi şu an çok memnunum bölümümden ama psikolojiye çok sıcak bakıyorum üni de psikolojiden ders alabilmek için can atıyorum mesela:KK24:
Devlet hastahanelerinde psikoloğlar çalışıyor.

Benim de kardeşim girecek bu yıl sınava, Hukuk, Psikoloji ve MIS düşünüyoruz. Boun'e girebilirsen tabi ekonomi/işletme/iktisat süper olur.

Yazını okurken yıllar öncesine gittim. Ben de ilk yıl birçok bölümü kazanırken odtü psikolojiden başka bölüm okumam diye tercih yapmamıştım. 2. yıl hazırlanırken ben de bir hukuk düşüncesi başladı. Tercih zamanı uyuyamadığım günleri bilirim. Şimdi 1,5 yıllık bir hukuk mezunuyum. İyi düşün iyi taşın canım. Çevrende hukuk güzeldir diye yönlendirmeler olacak. Ben sana hukuk için artılardan eksilerden bahsedeyim.

Öncelikle çok fazla avukat var. Malesef her yıl binlerce hatta rakam vermeyim ama uçuk sayıda hukuk mezunu veriliyor. Avukatlık için piyasa çok dolu. Özellikle büyük şehirlerde köşeler kapılmış durumda. Şartlar gercekten çok zor, alınan ücret ilk yıllar için seni hiç tatmin etmeyecek. Sonraları tutunabilirsen iyi paralar kazanırsın. Hakim savcı olmak da malesef o kadar kolay değil, sınavı kazansan da ciddi 'referans'ların arandığı bir mülakata giriyorsun ve malesef o ciddi referansın yoksa eleniyorsun.Eğer zaten ben avukatlık yapmam tarzı bir düşüncen varsa hiç hukuk okuma,tabi bu benim düşüncem.

Artısı ise mesleksiz kalma gibi bir durumun yok seçenek cok fazla. Kpss,hakimlik sınavları,avukatlık. Örneğin diğer bölümler kpss için stresle çalışırken sen rahatsındır,çünkü cebinde avukatlık mesleğin olur. Devlet olmazsa avukatlık yaparsın.

Psikoloji için pek bir şey diyemeyeceğim. Ben tercihimi 6 yıl önce yaptım. Pişman değilim. Yine olsa yine hukuk seçerdim. Çünkü zamanla anladım ki ben insanların dertlerini dinlemeyi cok da seven biri değilmişim. Muhtemelen sıkılacaktım. Umarım sen de seçtiğin bölümde mutlu olursun. Gerçi bunca şey yazdım,okumadım yorumları psikoloji-hukuk görünce direkt atladım ama umarım sen tercih ettikten sonra yazmamışımdır :KK39:

Yazını okurken yıllar öncesine gittim. Ben de ilk yıl birçok bölümü kazanırken odtü psikolojiden başka bölüm okumam diye tercih yapmamıştım. 2. yıl hazırlanırken ben de bir hukuk düşüncesi başladı. Tercih zamanı uyuyamadığım günleri bilirim. Şimdi 1,5 yıllık bir hukuk mezunuyum. İyi düşün iyi taşın canım. Çevrende hukuk güzeldir diye yönlendirmeler olacak. Ben sana hukuk için artılardan eksilerden bahsedeyim.

Öncelikle çok fazla avukat var. Malesef her yıl binlerce hatta rakam vermeyim ama uçuk sayıda hukuk mezunu veriliyor. Avukatlık için piyasa çok dolu. Özellikle büyük şehirlerde köşeler kapılmış durumda. Şartlar gercekten çok zor, alınan ücret ilk yıllar için seni hiç tatmin etmeyecek. Sonraları tutunabilirsen iyi paralar kazanırsın. Hakim savcı olmak da malesef o kadar kolay değil, sınavı kazansan da ciddi 'referans'ların arandığı bir mülakata giriyorsun ve malesef o ciddi referansın yoksa eleniyorsun.Eğer zaten ben avukatlık yapmam tarzı bir düşüncen varsa hiç hukuk okuma,tabi bu benim düşüncem.

Artısı ise mesleksiz kalma gibi bir durumun yok seçenek cok fazla. Kpss,hakimlik sınavları,avukatlık. Örneğin diğer bölümler kpss için stresle çalışırken sen rahatsındır,çünkü cebinde avukatlık mesleğin olur. Devlet olmazsa avukatlık yaparsın.

Psikoloji için pek bir şey diyemeyeceğim. Ben tercihimi 6 yıl önce yaptım. Pişman değilim. Yine olsa yine hukuk seçerdim. Çünkü zamanla anladım ki ben insanların dertlerini dinlemeyi cok da seven biri değilmişim. Muhtemelen sıkılacaktım. Umarım sen de seçtiğin bölümde mutlu olursun. Gerçi bunca şey yazdım,okumadım yorumları psikoloji-hukuk görünce direkt atladım ama umarım sen tercih ettikten sonra yazmamışımdır :KK39:
çok çok teşekkür ederim :) şimdi hazırlanıyorum sadece puanlarımı olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyorum o zamana kadar kesin bir karar verebilirim inş. bende hukuk olmaz dedim dedim bu fikir aklıma yatmaya başladı bile ama o kadar karışık ki aklım her 2 ayda bir yeni bir meslek gurubu ekleniyor listeye :D herşeyin hayırlısı diyip puanları yüksek tutmaya çalışıyorum

Psikoloji de pek çok insan için oldukça cazip bir alan. Ama benim ben olsam tercihim hukuktan yana olur. Kardeşim psikoloji okuyor. Son derce seviyor ve mutlu da. ama yine de kişiden kişiye göre değişir.

bende karar veremiyorum :( mezunum geçen yıl bazı durumlardan dolayı üniversite hayallerim suda yüzüyordu resmen. bu sene hazırlanıyorum ama biraz geç başladım hukuk istiyorum oradan da hakimlik sınavları ama sanırım çok zor çünkü lisede bölümüm yabancı dildi daha sonra anladım ki onda da fazla ilerleyemicem çok korkuyorum sınav da yaklaştı iyice :(

sevmiyorsan hukuk okuma, çünkü severek tercih eden arkaşlarımın hepsi isyanda. ama bir şekilde bitirecekler sen de iyi bölüm olsun diyorsan oku illaki biter

Psikoloji'den mezun olmak üzereyim. Zor bir bölüm. Sürekli kendini geliştirmek için bir şeyler yapman gerekiyor. Çok severek okuduğum için memnunum ve mutluyum. Sevmeyen bir insanın bu bölümde başarılı olması çok zor.

Back