Yazını okurken yıllar öncesine gittim. Ben de ilk yıl birçok bölümü kazanırken odtü psikolojiden başka bölüm okumam diye tercih yapmamıştım. 2. yıl hazırlanırken ben de bir hukuk düşüncesi başladı. Tercih zamanı uyuyamadığım günleri bilirim. Şimdi 1,5 yıllık bir hukuk mezunuyum. İyi düşün iyi taşın canım. Çevrende hukuk güzeldir diye yönlendirmeler olacak. Ben sana hukuk için artılardan eksilerden bahsedeyim.
Öncelikle çok fazla avukat var. Malesef her yıl binlerce hatta rakam vermeyim ama uçuk sayıda hukuk mezunu veriliyor. Avukatlık için piyasa çok dolu. Özellikle büyük şehirlerde köşeler kapılmış durumda. Şartlar gercekten çok zor, alınan ücret ilk yıllar için seni hiç tatmin etmeyecek. Sonraları tutunabilirsen iyi paralar kazanırsın. Hakim savcı olmak da malesef o kadar kolay değil, sınavı kazansan da ciddi 'referans'ların arandığı bir mülakata giriyorsun ve malesef o ciddi referansın yoksa eleniyorsun.Eğer zaten ben avukatlık yapmam tarzı bir düşüncen varsa hiç hukuk okuma,tabi bu benim düşüncem.
Artısı ise mesleksiz kalma gibi bir durumun yok seçenek cok fazla. Kpss,hakimlik sınavları,avukatlık. Örneğin diğer bölümler kpss için stresle çalışırken sen rahatsındır,çünkü cebinde avukatlık mesleğin olur. Devlet olmazsa avukatlık yaparsın.
Psikoloji için pek bir şey diyemeyeceğim. Ben tercihimi 6 yıl önce yaptım. Pişman değilim. Yine olsa yine hukuk seçerdim. Çünkü zamanla anladım ki ben insanların dertlerini dinlemeyi cok da seven biri değilmişim. Muhtemelen sıkılacaktım. Umarım sen de seçtiğin bölümde mutlu olursun. Gerçi bunca şey yazdım,okumadım yorumları psikoloji-hukuk görünce direkt atladım ama umarım sen tercih ettikten sonra yazmamışımdır