- 24 Aralık 2014
- 4.923
- 6.662
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Fobiler için psikolog daha iyiBir yakınımda köpek fobisi var normal bir korku gibi değil 3 4 metre ötede bile olsa asla yanından geçeniyor yaklaştığını düşündüğünde nefesi daralıyormuş yaklaşsa kesin ölüŕüm nefes alamam diyor öyle ki evden çıkamaz oldu sizce psikolog mu çözüm olur yoksa psikiyatri mi nefeste daralma olduğu için bana psikiyatriye gitmeli gibi geldi ama ne yapmak lazım
biorozölans yaptırsın
Bu tür fobilerde dediğiniz şeye maruz bırakma deniliyor. Ama bildiğim kadarı ile profesyonel şekilde yapılması lazım.Aynisi bende var aklım çıkıyor onları görünce çok fena bı durum . ilaçla çözüm olacağını sanmıyorum. Acaba yavru bı köpek beslesek biz buyutsek bu korkuyu yenermiyiz diye düşünmüyor değilim .ama astımim var
Nasıl yani canım neye maruz kalıyoruz pek anlamadım açıkçasıBu tür fobilerde dediğiniz şeye maruz bırakma deniliyor. Ama bildiğim kadarı ile profesyonel şekilde yapılması lazım.
Köpek korkunuz varsa ve yanınızda köpek bulunduruyorsanız bu maruz bırakma oluyor. :)Nasıl yani canım neye maruz kalıyoruz pek anlamadım açıkçası
Ben maruz kalmayım ya zaten astimimda varKöpek korkunuz varsa ve yanınızda köpek bulunduruyorsanız bu maruz bırakma oluyor. :)
Biz istemediğimiz sürece maruz kalmicagiz :) ama siz malesef iğneden kacamicaksinizBende de bunun aşı ve iğne versiyonu var ölsem daha az korkarım ben çok tedavi gördüm ama anladım ki
İnsan kendini korktuğu şeye maruz birakmadikca geçmez .
Bir psikoloğa danışmakta fayda var. :) Belki faydası olur belli mi olur. Hayvanlar iyi geliyor insana.Ben maruz kalmayım ya zaten astimimda varkorkuyorum da .yolumu degistiriyorum o derece yavrulardanda korkuyorum .acaba alisirmiyim diye düşündüm bı an
Psikiyatriye göründüm anksiyete bozukluğum var köpeklerde de bahsettimBir psikoloğa danışmakta fayda var. :) Belki faydası olur belli mi olur. Hayvanlar iyi geliyor insana.
Öyle valla işte anne olmak için gün aşırı oksapar vurundum kacamiyoruz hayatın her anında var hayvan daha farklı bir durum ama korkular panik ataklar aynı .Biz istemediğimiz sürece maruz kalmicagiz :) ama siz malesef iğneden kacamicaksinizkusura bakmayin birazda ağlanacak halimize gülüyorum
Sistematik duyarsızlaştırma diye bir yöntem var. Korkusu olanlarda bu yöntemin kullanıldığını biliyorum. Ama arkadaşınız psikoloğa gitse iyi olur. Onunla konuşurlar. Aynı durumda olan bir arkadaşım psikiyatrına durumu anlatmış, bence deşmeyelim bu konuyu altından daha kötü şeyler çıkabilir yanıtı almış.Bir yakınımda köpek fobisi var normal bir korku gibi değil 3 4 metre ötede bile olsa asla yanından geçeniyor yaklaştığını düşündüğünde nefesi daralıyormuş yaklaşsa kesin ölüŕüm nefes alamam diyor öyle ki evden çıkamaz oldu sizce psikolog mu çözüm olur yoksa psikiyatri mi nefeste daralma olduğu için bana psikiyatriye gitmeli gibi geldi ama ne yapmak lazım