Psikoloğa gittim, sen git kayınvaliden gelsin dedi :)

aslankova

Aşşşkkımmmm Kızımm
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
120
131
Selam kızlar, özellikle kızımın doğumundan sonra öfke kontrolü problemim başladı ve bebek üzerinde inanılmaz evhamlı bir tutum sergilemeye başladım. Lohusa sendromudur diye düşünürken 6 aydır düzelmeyince psikoloğa görünmeye karar verdim.

Gittim görüştüm, çevremdekilere ve özellikle kayınvalideme karşı olan öfke kontrolsüzlüğümü ifade ettim. Biraz derinlere inince sorunun tamamen kayınvalidemin bana olan tutumundan kaynaklanan, gizli öfkenin dışa vurumu ve cezalandırma durumu söz konusu olduğunu, yaşananları affetmiş gibi görünürken aslında bilinç altımda tuttuğumu ve bu durumda farklı sebeplerden patlayarak bir şekilde onu cezalandırdığımı, üzerimde bu kadar psikolojik baskı uygulayan kayınvalidemin de mutlaka bir psikolojik destek alması gerektiğini tavsiye etti :)

Sadece bana değil, eşime de ayrıca ifade etti bunu... eşim o günden sonra bana ayrı bir itinalı yaklaşıyor, e ben 2 senedir dil döktüm annesinin üzerimdeki baskılarının beni ne hale getirdiğini, umurunda olmamıştı... Demek ki keramet psikologta imiş hanımlar benden söylemesi :)

hastalar bir kabul etse hasta olduklarını; yordukları insanları bu kadar zor durumda bırakmazlar.

çoğu kez psikolağa gittim. grip olsam gitmem ama kontrolsüz davranınca gidiyorum. her seferinde çözemediklerim çözüldü.

bazı eşler öyledir zaten, bir şeyi senden duyunca abarttıgını zannederler, başkasından duyunca inanırlar. iyi olmuş
baya rahatlamıssındır

İnan çok rahatladım, ilk seansta tüy gibi oldum resmen. 2. seansa kadar yine yükler sevgili kv bişeyler :)

Gitmek gerekiyormuş anladım... Psikolog eşime resmen şunu söyledi "siz ve eşiniz birer doktor değilsiniz, bunu annenize anlatmanız gerekiyor, doktor olmadığınıza göre sürekli anneniz ile dip dibe olmak zorunda değilsiniz, ayrıca anneniz 50 yaşında bir insan, kendini bu kadar hasta ve ölmek üzere hissetmek için çok genç" dedi :)

benım cift arkadaşımada kocan değil sneın gelmen gerekli demişlerdi,ablamada oğlunun değil sneın tedaviye ıhtıyacın var demiş doktor,oğlunu dınledıkten sonra,

Kadını ne kadar büyütüyseniz gözünüzde.

Şaka bir yana . Sadece kendi derdinizi dert edinip kafaya takın. Yoksa k valideden başka çook kişiyi görmesi gerekecek psikoloğunuzun.

Zaten aslında gitmesi gerekenler hep başkalarına sebep olurlar malesef.
Kayinvalide hanimda senin gitmene sebep olmus. Gecmis olsun

Kadını ne kadar büyütüyseniz gözünüzde.

Şaka bir yana . Sadece kendi derdinizi dert edinip kafaya takın. Yoksa k valideden başka çook kişiyi görmesi gerekecek psikoloğunuzun.

Aslında ben de öyle zannediyordum, ne kadar önemsiyor ve düşünüyorum diye kendime kızıyordum ancak iş psikoloğa gidince ortaya çıktı ki; kayınvalidem hayatımıza dahil olabilmek için zorla kendini düşündürüyor :)

Bu konudan sonra psikologlarda yoğunluk artacak

Bence de artacaktır :) Gidene kadar sorun bende zannediyordum, tabiki kendime ait bazı sıkıntılarda mevcut ancak evliliğime kayınvalidemin de katkısı çok büyükmüş, psikoloğum tırnak içinde tebriklerini iletti :)

Zaten aslında gitmesi gerekenler hep başkalarına sebep olurlar malesef.
Kayinvalide hanimda senin gitmene sebep olmus. Gecmis olsun

Aslında çok acı bir gerçek bu. Ne kadar kendi ayakları üzerinde duran, maddi manevi kimseye ihtiyacı olmayan güçlü bir kadın olsanız da, bazen acımasız insanlara denk gelebiliyor ve sıkışıp kalabiliyorsunuz. O kadar güçlüsünüz ya da kendinizi güçlü hissediyorsunuz ancak hayatınızdan çıkaramayacağınız ve eşinize olan saygınızdan sonsuza kadar yüz yüze bakacağınız bir insan ile başa çıkamıyorsunuz... Hep duyardım ancak şu an şahit oluyorum, kadının düşmanı yine kadın oluyor maalesef. Bu bir arkadaş, bazen bir rakibe ya da bazen kayınvalideniz olabiliyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…