• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog seçimi.

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
373
35
Merhaba, aslında konuyu psikoloji bölümüne açmak daha mantıklı ama burada sorunlarımı paylaşırken artık işin içinden çıkamayacağımı düşünüp uzman desteği almaya karar verdim. O yüzden yine bu sorunumla ilgili BDV'den yardım almak istedim.

Bu hafta psikoloğa gitmeyi düşünüyorum fakat psikolog seçiminde neye dikkat etmeliyim? Doktorlar sitesi var. Oradan kendi yaşadığım ilçede olan psikologları araştırdım. Daha çok olumlu yorum olanlar ile telefon görüşmesi yaptım.

Sorum şu,
Psikoloğun kendi kliniği değil de, bir çok psikoloğun hizmet verdiği danışma merkezi var. Merkezin sahibi sizinle 15 dakika ücretsiz ön görüşme yapıyor sonrasında ya kendisi sizinle devam ediyor ya da benim sorunumla ilgili merkezdeki uygun bir psikoloğa yönlendiriyor. Görüşme yapacağım kişi ile ilgili çok fazla olumlu yorum var ama ya kendisi terapilere devam etmezse yönlendiriği kişi ile elektriğimiz tutmazsa....

bunun dışında 3 kişi daha var olumlu yorumlarını okuyup elektrik aldığım. Hatta biri virüsten dolayı online terapi yapıyor, fiyatı da diğerlerine göre uygun. Online terapi yüz yüze terapi kadar etkili olur mu bilemedim. Bu 3 kişi arasında çok kararsızım.

Yaşadığım sorundan sonra artık kesin karar verip uzman desteği alacağım, tek umudum şu an bu. Psikologla elektriğim tutmaz bir etkisi olmazsa diye korkuyorum çünkü bu olmadı hadi başkasına gidetim diye cesaretim olmaz. Şu da var terapi ücretleri de malum pahalı. Her seferinde farklı psikologla görüşmek de istemiyorum. İşin özü psikolog seçimine neye göre karar vermeliyim?

Baştan bu önyargılarla giderseniz zaten kendinizi yeterli açamazsınız dolayısıyla fayda sağlayamazsınız.
Böyle durumlarda bazen çok düşünmemek gerekir ilk akla hangisi yatıyorsa onunla devam etmek gerekir diye düşünüyorum.

Psikolog seçimi gerçekten çok önemli. Daha önce iki kere terapiye başladım. İlkinde internetten çok olumlu yorumlar okuyup gitmiştim; ama gidince elektrik alamadım. Yinede 3 seans devam ettim ama olmadı. Diğeri ise virüs sebebiyle yarım kaldı. Tabiki araştırmak çok önemli ama gidip terapi almadan da çok emin olamazsınız bence. Artık elektriğiniz tutmazsa veya memnun kalmazsanız tek seans ücretiniz yanacak malesef.

Bu is tahmin ettiginizden zor. 4 psikolog degistirdim.anclak 4. De bulabildim. Cunku zaman icinde icinize sinmeyen cok sey cikabiliyor. Ben 4 te buldum dogru kisiyi. Ilk izlenim onemli ama her zaman yeterli degildir. Egitimi, calisma alani, bence cinsiyeti, calistigi yer, gorusme ortami vs bunlarin hepsi cok onemli.

Bu is tahmin ettiginizden zor. 4 psikolog degistirdim.anclak 4. De bulabildim. Cunku zaman icinde icinize sinmeyen cok sey cikabiliyor. Ben 4 te buldum dogru kisiyi. Ilk izlenim onemli ama her zaman yeterli degildir. Egitimi, calisma alani, bence cinsiyeti, calistigi yer, gorusme ortami vs bunlarin hepsi cok onemli.

İşte bende bundan korkuyorum. Belediyelerin ücretsiz hizmetleri oluyor. Bir kez denemek istedim. Kadın 2-3 kez çağırdı beni sürekli test yapıyor sürekli anlatıyorum, zaten anlatmak yeterince zor her seferinde anlatıyorum anlatıyorum sadece dinliyor, hiçbir faydasını görmedim. Şimdi de ciddi anlamda bir bütçe ayırıp iyi bir psikolgla bu sorunu aşmak istiyorum ama ya elektriğım tutmazsa korkusu var. Eğer ilkinde olumlu sonuçlanmazsa 2. ya da 3. için adım atamam. Siz 4.nasıl buldunuz, neye göre karar verdiniz?

İşte bende bundan korkuyorum. Belediyelerin ücretsiz hizmetleri oluyor. Bir kez denemek istedim. Kadın 2-3 kez çağırdı beni sürekli test yapıyor sürekli anlatıyorum, zaten anlatmak yeterince zor her seferinde anlatıyorum anlatıyorum sadece dinliyor, hiçbir faydasını görmedim. Şimdi de ciddi anlamda bir bütçe ayırıp iyi bir psikolgla bu sorunu aşmak istiyorum ama ya elektriğım tutmazsa korkusu var. Eğer ilkinde olumlu sonuçlanmazsa 2. ya da 3. için adım atamam. Siz 4.nasıl buldunuz, neye göre karar verdiniz?
Ilkinde tutmazsa olmaz diye sartlamayin kendinizi her gordugumuz siradan insanla frekansimiz tutuyor mu her daim. Hele ki bu kendinizi acacaginiz guvenebileceginiz bir kisi ise. Bu surec uzun. Degisim cok uzun. Guven ve bag kurmak uzun. Sabirli olmanizi tavsiye ederim. Maddi acidan da evet cok yorucu. Istiyoruz ki nokta atisi yapalim paramiz bosa gitmesin hemen de iyi hissedelim. Sansliysaniz gercekten ne ala ama dedigim gibi her zaman olmuyor boyle.
Ben 4. Kisiyi bulmadan once bu sefer gercekten düşündüm.
Bir video izledim.
Kadın mi olmaliydi erkek mi
kendi klinigi mi bir cati altinda mi çalışmalıydı
Ofisi nerdeydi bu bile onemliymis meger.
Ofisi nasildi. Bir onceki psikologumun odasinda pencere yoktu. Saka gibi. Ve ben ona gitmisim belli bir sure. Nasil katlandim bilmiyorum.
Calisma yontemi neydi. Sema terapi benim istegimdi.
Nerden mezndu. Klinik psikolog muydu. Yani yuksek lisansini yapmis miydi. Nerde calismisti
Hakkinda yorumlar neydi.
En son ise tanisma seansi. Burasi onemli. Ilk seans tanismak icindir. O da size kendini anlatir. Uyarsa zaten devam edersiniz. Sonra sonra oturur her sey. Ilgili mi, anlattiginiz seyleri hatitliyor mu, saatine bakiyor mu, sure bitti hemen bitirelimci mi yoksa sizi germiyor mu o konuda
O kadar cok sey var ki
Dogru psikolog bulmak da gercekten bir beceri.
Ama bence ha deyince olmuyor.
Ben turkiyenin en basarili bulunan birine gitmistim. Unlu idi de. Hicbir sey gorundugu gibi degil

Ilkinde tutmazsa olmaz diye sartlamayin kendinizi her gordugumuz siradan insanla frekansimiz tutuyor mu her daim. Hele ki bu kendinizi acacaginiz guvenebileceginiz bir kisi ise. Bu surec uzun. Degisim cok uzun. Guven ve bag kurmak uzun. Sabirli olmanizi tavsiye ederim. Maddi acidan da evet cok yorucu. Istiyoruz ki nokta atisi yapalim paramiz bosa gitmesin hemen de iyi hissedelim. Sansliysaniz gercekten ne ala ama dedigim gibi her zaman olmuyor boyle.
Bir video izledim.
Ofisi nasildi. Bir onceki psikologumun odasinda pencere yoktu. Saka gibi. Ve ben ona gitmisim belli bir sure. Nasil katlandim bilmiyorum.
Nerden mezndu. Klinik psikolog muydu. Yani yuksek lisansini yapmis miydi. Nerde calismisti
Hakkinda yorumlar neydi.
En son ise tanisma seansi. Burasi onemli. Ilk seans tanismak icindir. O da size kendini anlatir. Uyarsa zaten devam edersiniz. Sonra sonra oturur her sey. Ilgili mi, anlattiginiz seyleri hatitliyor mu, saatine bakiyor mu, sure bitti hemen bitirelimci mi yoksa sizi germiyor mu o konuda
O kadar cok sey var ki
Ben turkiyenin en basarili bulunan birine gitmistim. Unlu idi de. Hicbir sey gorundugu gibi degil
Ya çok teşekkür ederim çok faydalı oldu yazdıklarınız. Ben de danışma merkezi değil de özel kliniği olan bir psikoloğa gitmek istiyorum, sanki daha rahat olurum gibi geliyor. Beni anlasın, sorular sorsun, çekinmeden herşeyi anlatayım, sadece ben konuşmayıp o da konuşmaya eşlik etsin istiyorum. Umarım memnun kalabileceğim birini bulabilirim.
Sizin izlediğiniz video neydi merak ettim bana da gönderebilir misiniz rica etsem.

Ya çok teşekkür ederim çok faydalı oldu yazdıklarınız. Ben de danışma merkezi değil de özel kliniği olan bir psikoloğa gitmek istiyorum, sanki daha rahat olurum gibi geliyor. Beni anlasın, sorular sorsun, çekinmeden herşeyi anlatayım, sadece ben konuşmayıp o da konuşmaya eşlik etsin istiyorum. Umarım memnun kalabileceğim birini bulabilirim.
Sizin izlediğiniz video neydi merak ettim bana da gönderebilir misiniz rica etsem.
Rica ederim umarim bulursunuz. Bence de ozel klinik daha iyi bir tercih olabilir. Aysegul coskun un videolarina bir bakin isterseniz. Onun bir videosuydu. Muhakkak bulursunuz

Nasıl seçerseniz o kısmına yorum yapamicam ama seçtikten sonra elektrik vs gibi seyleri düsünüp pat diye bırakmayın. Ben psikologumdan ilk 4 seans nefret ettim, güvendiğim arkadasım cok iyi diye ısrar ettiğinden inatla kaldım. Su an terapide 6.ayımız ve hayatıma girdiği icin en cok sükrettiğim insan o. İlk zamanlar ısınmamamın sebebi beni kendimle yüzleştirmesinden bilinç dışım kaçmış. Demem o ki 3-4 seans şans tanıyın. Korona muhabbetinden beri online yapıyoruz. Çok da memnunum evde sigaramı da içiyorum rahat rahat terapi görüyoruz. Yüzyüze olmadıgımızdan hipnoza devam edemedik ama EMDR tekniğini online calısabiliyoruz. Ertelemeyin, hemen en cok içinize sinenle başlayın derim..

Bir video izledim.
Hakkinda yorumlar neydi.
O kadar cok sey var ki
Unlu olan kisi kimdi acaba sizin gittiğiniz. Bu arada gorundugu gibi degl derken ? Bende 2 kere gitrim en iyisi yani unlusune ama elektrik.alamadim samimiyetsiz ce sahte geldi caktirmadan saate bakiyordu

Nasıl seçerseniz o kısmına yorum yapamicam ama seçtikten sonra elektrik vs gibi seyleri düsünüp pat diye bırakmayın. Ben psikologumdan ilk 4 seans nefret ettim, güvendiğim arkadasım cok iyi diye ısrar ettiğinden inatla kaldım. Su an terapide 6.ayımız ve hayatıma girdiği icin en cok sükrettiğim insan o. İlk zamanlar ısınmamamın sebebi beni kendimle yüzleştirmesinden bilinç dışım kaçmış. Demem o ki 3-4 seans şans tanıyın. Korona muhabbetinden beri online yapıyoruz. Çok da memnunum evde sigaramı da içiyorum rahat rahat terapi görüyoruz. Yüzyüze olmadıgımızdan hipnoza devam edemedik ama EMDR tekniğini online calısabiliyoruz. Ertelemeyin, hemen en cok içinize sinenle başlayın derim..
En cok icime sinen samimiyetsiz biri ise ya ? Emdr teknigini bana sormadan uyguladi TerApide sizi soyle alalim dedi ve hiçbir sekilde ne yapacagina dair bilgilendirmedi bende de ozguven yokki sorgulayım o an odasindan cikarkenbile 10 dakika gectigimiz icin ben uzandiim yerden kalkip direk yilcu eedilmek zorunda kaldim buyuk saygisizlik yapti bana yine de devam etmelimiyim yani

Unlu olan kisi kimdi acaba sizin gittiğiniz. Bu arada gorundugu gibi degl derken ? Bende 2 kere gitrim en iyisi yani unlusune ama elektrik.alamadim samimiyetsiz ce sahte geldi caktirmadan saate bakiyordu
Ismini vermeyeyim karalama yapmak istemem. Ama epey ün yapti sosyal medya sayesinde benim ona gittigim tarihten sonra. Unlu olmasi cok iyi oldugu anlamina gelmiyor. Seans havasi col baska bir ortam. Bana da samimiyetsiz gelirdi. Her gidisimde uzerinzdekinin rengi cok guzel olmus yakismis gibi iltifatlar ediyordu beni rahatlatmak icin. Ama olmuyordu her seferinde yapilinca samimiyetsiz gelmeye baslamisti. Saatine bakan mi uzak durun. Saatinden kısan veya surekli saatine bakan bi psikolog en kötü tercihlerden biri olur

Ismini vermeyeyim karalama yapmak istemem. Ama epey ün yapti sosyal medya sayesinde benim ona gittigim tarihten sonra. Unlu olmasi cok iyi oldugu anlamina gelmiyor. Seans havasi col baska bir ortam. Bana da samimiyetsiz gelirdi. Her gidisimde uzerinzdekinin rengi cok guzel olmus yakismis gibi iltifatlar ediyordu beni rahatlatmak icin. Ama olmuyordu her seferinde yapilinca samimiyetsiz gelmeye baslamisti. Saatine bakan mi uzak durun. Saatinden kısan veya surekli saatine bakan bi psikolog en kötü tercihlerden biri olur
Eger ozelden yazarsaniz o kisinin adini cok sevinirim. Bu arada bahsettigim psikolog emdr terapisi icin de yeterl zamananiz varmi anlaminda da bakmis olabilr saate diye dusundum size yazdiktan sonra. En iyi doktor kim acaba var mi ankarada

Nasıl seçerseniz o kısmına yorum yapamicam ama seçtikten sonra elektrik vs gibi seyleri düsünüp pat diye bırakmayın. Ben psikologumdan ilk 4 seans nefret ettim, güvendiğim arkadasım cok iyi diye ısrar ettiğinden inatla kaldım. Su an terapide 6.ayımız ve hayatıma girdiği icin en cok sükrettiğim insan o. İlk zamanlar ısınmamamın sebebi beni kendimle yüzleştirmesinden bilinç dışım kaçmış. Demem o ki 3-4 seans şans tanıyın. Korona muhabbetinden beri online yapıyoruz. Çok da memnunum evde sigaramı da içiyorum rahat rahat terapi görüyoruz. Yüzyüze olmadıgımızdan hipnoza devam edemedik ama EMDR tekniğini online calısabiliyoruz. Ertelemeyin, hemen en cok içinize sinenle başlayın

hangi şehirdesiniz..doktorunuzu paylaşır mısınız özelden

Back