psikolog mu yoksa psikiyatr mı sorunumu çözer?

EMiNEveAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
332
5
68
Eskişehir
ben %100 atanacağım gözüyle baktığım eylül ataması sonrası 0.3 puanla kaldım. ondan sonra çok değiştim.

Geçen yıl haftanın 7günü çalışıyordum haftaiçi ücretli öğretmenlik haftasonu ise dershanede öğretmenlik yapıyordum. Adana merkezde oturuyordum. kalabalık bir ailede yaşıyordum.

Şimdi dağın başında oturuyorum ve atanamadığım için, burdada çalışacağım bir dershane olmadığı için sürekli evdeyim. kimse oturmuyor etrafımda. bir aşağıda 80li yaşlardaki evsahibim, bide yantaraftaki 70li yaşlarda bir teyze var. gelenim gidenim yok. eşim çoğu zaman nöbetçi. bir net birde tv var en yakın arkadşım.

sorunum çok sinirliyim uzun zamandır. Çok fazla ani çıkışlar yapıyorum. birden sinirlenip bağırabiliyorm. evde "akasya durağını" bile izlerken ağlayabiliyorum. Bir kaç kez sinir krzi geçirdim. elim ayağım titriyor öyle zamanlarda ve nefes alışverişimi kontrol edemiyorum. Allah korkusu olmasa ölmek bile istiyorum Bayramda izne çıkacaz. Adanaya gittiğimde doktora görünmek istiyorum hangisi bana uygun olur. antidepresan kullanmak uygun olurmu

Psikologla psikiyatrın farkı birinin tıp hekimi olmasıdır, dolayısıyla psikiyatrın ilaç yazma yetkisi var.
İlla ki sorununuzu ilaçla çözeceksiniz diye bir şey yok, bence önce bir psikologla görüşün.
Zaten kendisi yardımcı olamayacağını söylerse psikiyatra yönlendirir.

Antidepresan kullanmanıza dr karar verir.aslında ikiside uygun olabilir.İlaç kullanmam diyorsanız psikolog daha uygun.

Son düzenleme:
dagın basından tasınmayı deneseniz yada bi süre ailenizin yanında kalsanız daha faydalı olur psikiyatr sadece ilac yazar psikolog sorununuzu dinler önce psikiyatr sonra psikologa yönlendirilebilirsiniz devlet hastanelerınde. gecmıs olsun

önce psikityatrist sonra psikolog..özel muayene hanesi olan bazı psikiyatrisler psikologluk da yapıyor..Adanada denge psikolojik danışmanlık merkezi varmış,gitmedim ama denemekte fayda var..Dr şule var iller bankasına yakın muayenahanesi var.Ücret pahalı olmasa sık gideceğim ama pahalı..Oyüzden tam bir iyileşme göremedim.Verdiği ilaçlar isabetli oluyormuş.Bana ise ne tam etkili oldu ,ne kötü geldi;fena değil..Bir de yaşam kalitesnizi iyileştirmeye bakın bu dönemde..

Son düzenleme:
Kesinlikle önce psikiyatra görünün ve ilaç tedavisine başlayın. Ek olarak psikoloğa gidip terapi alabilirsiniz yardımı olacaktır.

Ben gitmedim ,gidecektim,dr şule'ye gittim sonra.Adana'da.

psikolojik problemlerin tanısının konulması ve tedavisinin planlanması doktorların işidir.yani psikiyatrların.gerekirse seni yönlendirecek olan da odur.öncelikle probleminizin nöropsikiyatrik mi değil mi olduğunun saptanması lazım.bunu yapacak olan psikiyatrlardır.yanlış kanının aksine psikiyatrlar sadece ilaç yazıp gerisini anlamayan kişiler değillerdir.Ancak ülkemizde ruh sağlığı alanında sorun yaşayan insanlar gerekli merkezlere çok geç başvurduğu için,ilaç kullanımı da biraz yüksek olmaktadır.Sizin şikayetlerinize göre,kardiyak (kalp) problemlerden ve nörolojik problemlerden ayırıcı tanısının yapılması gerekir.Panik bozukluğa benzeyen şikayetlerininz için mutlaka bir hekimin,imkan dahilinde de bir psikiyatrın muayenesine ihtiyacınız var.Bunlar bir psikoloğun altından kalkacağı işler değil.Ayrıca şunu da soyleyeyim.Piyasada çok sayıda klinik masteri olmayan psikolog çalışıyor.Bunlardan da özellikle kaçınmanızı tavsiye ediyorum.Geçmiş olsun

pahalı derken ne kadar mesela saat başıdır muhakkak fiatı ne kadar yanı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…