Psikolog mu psikiyatri mi

Misafir9898

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
59
11
26
Arkadaşlar merhaba size bi konuda danışmak istiyorum. Evlilik terapistine gitmek istiyorum fakat eşim kabul etmiyor. Tek gitsem oluyor mu yoksa illa eşimle mi gitmem gerek. Veya psikolog psikiyatri hangisine gitmem gerekiyor beni yönlendirebilir misiniz bu konuları hiç bilmiyorum. Evliliğim için bilir kişiyle konuşmam , akıl almam gerekiyor. Şimdiden teşekkür ediyorum :)

Evliliğinizdeki sorun ne?
Ben ikisine de gittim. Mesela iletişim probleminiz varsa, psikologtan çift terapisi almanız daha faydalı. İkinizden birinde major bir depresyon, saplantı gibi ciddi bir problem varsa psikiyatriste gitmelisiniz. Psikiyatrist reçeteli ilaçlar yazıyor. Bunlarda size muhakeme yeteneği sağlıyor.

Şöyle ki adamın bazı probleri(niz) olduğunu kabul edip değiştirmeye, düzeltmeye çalışması istekli olması gerek. Çift terapisine tek giderseniz bir fayda görmezsiniz ki Eşiniz çaba koymaya yanaşmıyorsa ya geliceksin problemleri düzelticez ya da artık ben yokum çıkıp gidicem diyeceksiniz. Maalesef daha orta bir yol göremiyorum.

Asssla kabul etmiyor. Onun bi hatası suçu yokmuş ben deliymişim. Deliysem gel bide doktordan duyalım bunu sana hak vericem diyorum. Yani kocan sana deli diyo inanmıyosun elin adamı diyince mi inancaksın diyo ???? Ne alaka ne alakaa. Ya terapiste gidicez ya da boşanıcaz diyorum defol git o zaman diyo

O zaman açık konuşayım. Bu adamı terapistte kurtaramaz. Kendinizi ezdirmeyin. Boşanmayı düşünmüyorsunuz sanırım çünkü ?
Düşünüyorum ama boşandıktan sonrasını daha da çok düşünüyorum. Çok pişman olucak biliyorum. Bende eşimi çok seviyorum kalbime s*çayım neyini seviyorum hala nasıl seviyorum bilmiyorum. Ondan çok çok çok soğumam lazım ki hemen gidip dava açayım. Yaptığı her şeye rağmen ondan bi türlü soğuyamıyorum. O yüzden pişman olur muyum korkusu çok fazla. Gözlerimdeki perdenin açılması kalkması lazım

Pişman olsa ne olmasa ne. Size hayatı evli iken zehir ettikten sonra. Nesini seviyorsunuz bilemem artık. Stockholm sendromunu duymuşsunuzdur. Bir araştırın. Ayrıca boşanırsanız o perde kendiliğinden kalkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…