Bebek Beslenmesi psikojim alt ust oldu kizim yuzunden;(((( yardim lutfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ruhlar alemi

en buyuk cezaevi cahil insanin kafasinin icidir..
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
125
29
30
Merhaba ablalarim yine kizimla ilgili bir konu ya Ben cok yoruldum yiprandim aglamaktan artik Hal kalmadi Kizim 13 aylik 6 aylik kilosu 7.500 du hala ayni yeme yok sifir istah anca bir iki kasik oda ac birakicam anca o kadar kucuk zayif ki herkez bakamiyorsun diyor esim cok kiziyor kv yine oylee kizimdan daha kucuk bebekler var kizimin iki Kati esim onlari goruyor daha cok kiziyor o anneler kadar olamiyorsun bn kv Ile birlik oturuyorum evim karabalik gelen giden temizlik derken kizima vakit ayiramiyordum oda bana yardim etmiyordu doktora goturdum bisi olmaz diyor nasil istahi acilir ne kilo yapar nasil yedire bilirim bu gidisle kafayi yicem yoksa ;((

öncelikle sakin olun her çocuk aynı olmaz sonuçta bir yaşını geçti evet zayıf ama mutlaka çaresi vardır... meyveleri karışık sıkıp içine pekmez atıp içerebilirsiniz onun sevdiği mutlaka bişi vardır onu yapın sürekli tek doktorla sınırlı kalmayın mutlaka vitamin bişi yazarlar çocuğunuz her işten herkesten daha önemli...

Cok fazla zorlamayin derim bazi cocuklar bunyesel olarak oyle oluyo benim arkadasimin iki cocuguda aybi sekildeydi tum gun hicbisey yemezlerdi annesi agizlarina sokmaya calistikca onlar tukururdu sadece cok aciktiklari zaman bebe biskuvisi yerlerdi ama suan cok sukur herseyleri yerinde doktorda bisey olmaz dediyse birakin yicegi kadar yesin her bebek buyuk ve sisman olmak zorunda degil

ben böyleydim
hala yaşıyorum sağlıklıyım ve zayıf(t)ım
bu yıl kilo aldım 25 yaşında ancak ideal kiloma ulaştım

Benim kızımda 13 aylık
Öncelikle sakin ol sen stres yaptıkca bebeğe faydan olmaz eşinle konuş sana destek olsun kvalideler gene istediğini der engel olamazsın ama eşin yardımcı olsun .
Her bebeğin bünyesi farklıdır yapısı farklıdır.
Artık yavas yavas ver eline kendi yesin
Sabahları omlet yap pankek yap krep yap kücük kücük parcalara böl bırak kendi yesin.
Köfte yap öğlen ver eline kemirsin
Sürekli eline bişeyler ver galeta meyve ekmek hiç boş kalmasın eli sen bi süre kaşıkla dolaşma peşinde
Buarada emziriyormusunuz

Cok emiyor ya gece sabaha kadar eline ne veriyorsam atiyor

Benim kizimda zayifti hala daha zayif ama istahi yerinde oldugu sürece korkma dedi doktor ben her sabah ac karnina keciboynuzu özü iciriyodum bi aralar onun baya faydasini gördüm istahini acmisti

Cok emiyor ya gece sabaha kadar eline ne veriyorsam atiyor

Benim kızımda cok emiyor ama acıkınca ekmek bile kemirir.
Olsun döksün atsın bırak toplama
Benim kızım gecen ay 1 gün akşama kadar hiçbişey yemedi bende sinirden oturdum ağladım 2. Gün zorlamama kararı aldım döktüm mama sandalyesine 2 attı 1 yedi o bile yeter.
Kac kilo doğdu. Bebekler 1 yaşında doğum kilosunun 3 katı olmaları gerekirmiş

Bence sizin psikolojiniz kızınız yüzünden değil Kv ve eşiniz yüzünden bozulmuş.

Madem öyle, ev işlerine elinizi sürmeyin, çocukla ilgilenin.

Yemiyorsa da oyunla falan bi şekilde yedirmeye çalışın.
Çorba ve meyve püresi olarak deneyebilirsiniz. Ya da bazı bebekler meyveyi eliyle yemeyi daha çok seviyor. Altına örtü serip bi dilim meyve verin eline.

Koyu kıvamlı Çorba yapın, içine kıyma da katıp pişince blenderdan geçirip öyle yedirin

Muhallebi yapıp tahin pekmez katabilirsiniz. Muhallebinin içine haşlayıp blenderdan geçirdiğiniz kuru meyve pürelerini katabilirsiniz.

3 kilo AMA her ay 1 200 gram aliyordu 6 aylikkem almadi artik

Bu iki gundur baya ugrasiyorum ona ilgi gostermedigim zaman etegimi tutup agliyordu hatta Bazen kucagima gelmiyordu bn evi temizlerken aglamaktan yatiyordu.kndi kndine bu iki gundur ilgileniyorum kucagimdan inmiyor Anne diye sariliyor Kizim ya cok pismanim evdeki herkezi affetmicem onlar yuzunden hep herkez yatar keyfine bkar.ezilende bn Olsun

bunu yanlış anlamayacağınızı umarak yazıyorum. 6 aydan sonra kilo almadıysa, sütünüzün besleyiciliği artık azalmış olabilir.
çünkü benim de 9 aydan sonra besleyiciliği kalmamıştı sütümün. belki de kesmeniz gerekiyor sütten.
siz galiba yeterince gıda da deneyemediniz kızınızda. 7.5 kilo gerçekten çok az 13 aylık bebekte.
maddi sıkıntı var mı bilemem ama.
13 aylık bebek normal yemek yiyebilir. çok salçalı baharatlı tuzlu olmamak kaydıyla. bunları deniyor musunuz?
sadece kaşıkla mı besleniyor, eline bir şeyler veriyor musunuz? kimi çocuk kendisi yemek yemeyi sever. onun yiyebileceği küçüklükte sebzeleri bulgurla makarnayla kuskusla pişirebilirsiniz. eliyle yiyebilir. mama sandalyesi var mı? yoksa da büyükçe bir örtü sererek önüne koyabilirsiniz yemekleri. sebzeleri mücver yapabilirsiniz. yoğurt yiyor mu? kahvaltıda 1 yumurta yiyebilir. bulamaç da yapabilirsiniz. yumurta peynir, meyveyi 2 -3 bebe bisküvisiyle sütün içine katabilirsiniz.

Eşiniz hödüğün teki anladığım kadarıyla. Öyle olmasa ayrı eve çıkın derdim. O zaman evi b*k götürse de kimse birşey diyemez. Canınızın istediği işi yapar, kalanı bırakır kızınızla ilgilenirsiniz.

Ama kv ile birliktesiniz diye de hizmetçisi olmayın. Kendi yapsın işini, yapamıyorsa Temizlikçi tutsun parayla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…