• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Psiko-onkoloji (Tedavi sonrası psikolojik destek)

asdfasdf77

Dimdim Mikmik'e aşık!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
404
0
116
Merhabalarr...
Çok az bi kısmınızın bildiği gibi babam kanser, yaklaşık yılbaşından beri tedavi görüyor. Kitleleri ameliyatla temizlendi, üstüne radyoterapi aldı. Herkes ilk haftadan bırakırken o azmetti ve 36. seansa kadar getirdi. Tabi bu onun için çok zorlayıcı bir süreçti -ki hala öyle. İşte ben bu son 3 seanstan sonra bir psikolog yardımı alması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kendi çabamla ve gittiğim psikologlardan öğrendiklerimle ona yardımcı olmaya çalışsam bile bi uzman kadar olamam ne yazık ki...
Sormak istediğim hiç psiko-onkoloji uzmanı tanıdığınız var mı?
Hastalığı atlatanlar bu süreci nasıl geçirdi?
En çok kimlerden, nasıl destek aldı?
Mesela siz en çok kimin kurduğu bir cümleyle hayata bağlandınız?

Bende bu günden itibaren aşama aşama olayları yazmayı planlıyorum. Bunu aynı zamanda kendim içinde yapıyorum, unutmamak açısında. Bizim için biraz geç ama başkaları için başlangıç olabilirim...

20 Aralık: Hastalığı öğrendiğim gün
3 Ocak: Hastaneye yatış
5 Ocak:Ameliyat günü (8 saat sürdü, ameliyat esnasında tansiyonu yükseldiği için yoğun bakıma alındı. Sadece boynunun sol tarafında ve alt dudağında olduğu zannedilen kitle sağ tarafta da farkedildi ve temizlendi)

Merhabalarr...
Çok az bi kısmınızın bildiği gibi babam kanser, yaklaşık yılbaşından beri tedavi görüyor. Kitleleri ameliyatla temizlendi, üstüne radyoterapi aldı. Herkes ilk haftadan bırakırken o azmetti ve 36. seansa kadar getirdi. Tabi bu onun için çok zorlayıcı bir süreçti -ki hala öyle. İşte ben bu son 3 seanstan sonra bir psikolog yardımı alması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar kendi çabamla ve gittiğim psikologlardan öğrendiklerimle ona yardımcı olmaya çalışsam bile bi uzman kadar olamam ne yazık ki...
Sormak istediğim hiç psiko-onkoloji uzmanı tanıdığınız var mı?
Hastalığı atlatanlar bu süreci nasıl geçirdi?
En çok kimlerden, nasıl destek aldı?
Mesela siz en çok kimin kurduğu bir cümleyle hayata bağlandınız?

Bende bu günden itibaren aşama aşama olayları yazmayı planlıyorum. Bunu aynı zamanda kendim içinde yapıyorum, unutmamak açısında. Bizim için biraz geç ama başkaları için başlangıç olabilirim...

20 Aralık: Hastalığı öğrendiğim gün
3 Ocak: Hastaneye yatış
5 Ocak:Ameliyat günü (8 saat sürdü, ameliyat esnasında tansiyonu yükseldiği için yoğun bakıma alındı. Sadece boynunun sol tarafında ve alt dudağında olduğu zannedilen kitle sağ tarafta da farkedildi ve temizlendi)

çok geçmiş olsun arkadaşım.
günlüğü yarım bırakmışsın... keşke tamamlasaydın
şimdi nasılsınız?

çok geçmiş olsun arkadaşım.
günlüğü yarım bırakmışsın... keşke tamamlasaydın
şimdi nasılsınız?

Üzgünüm, babamın hikayesi 13 Haziran 2013'te sonlandı... Bizim için bütün acılar kaldığı yerden artarak devam ediyor...

Back