Psikiyatrik ilaç kullanirken hamile kalan var mi

PembeMlk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
11
0
1
34
Kizlar meraba.. ben 1yildir illet anksiyete okb ve panik atakla mücadele ediyorum.ilaç kullaniyorum.ve 1yildir da evliyim artik bi bebegim olsun istiyorum.ama ben bu ilaci birakmajtan da korkuyorum 1gün bile icmesem bas dönmesi beni mahvediyor ilac kullanirken hamile kalsam ve ilaci biraksdm diyorum.bebegim iyi gelir belki bana.bu durumu yasayan var mi.lütfen yardim edin

İlaçları kafana göre bırakamazsın biliyorsun değil mi? Doktoruna sormadan sakın bırakma çünkü yoksunluk sendromu ve gebelik ikisi karışınca çok tehlikeli boyutlara gelebiliyor. Öncelikle ilacı bırakıp gebe kalmak istediğini doktoruna söyle o sana bir program verecektir. Bu sayede bırakarak gebe kalabilirsiniz daha sağlıklı olur hem senin hem Bebek için.

Ayrıca ilacı bir gün içmezsem demişsin o yoksunluk. Bu tarz ilaçlar kafana göre içmemeliler yapabileceğin ilaçlardan değil. Kullanıyorsan biliyorsundur zaten. Dozu azaltılıp, yoksunluk hissi en aza inerek bırakılır.

Son olarak da gebelikte de kullanılan ilaçlar var. Eğer çok ilaç kullanmak zorundaysan doktorun bunu da önerecektir. Bazı ilaçlar gebeliğe zarar vermiyor. Doktoruna bunu sa sorabilirsin.
Çok geçmiş olsun canımm inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir ve hastalığından da kurtulursun. Allah şifanı versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…