psikiyatri ilaclarinin etkisi

deryaizm

anne oluyorum çokkk şükür
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2010
2.999
2.304
248
merhabalar uzun zamandir cok streliyim kolay sinirleniyorum ve surekli kotu seneryolar yaziyorum . hep kotu birsey oluyo ozellikle cocuguma.gece yastiga kafama koydugum an basina bisey gelecek korkusuyla bir basliyorum hicbirsey yokken aglicak hale getiriyorum kendimi. artik kendimden sıkıldim . vede mesela ateslendi birden karnim bile trpki verio agrilar girio okadar cok vucuduma yansiyoki steresim. sanirim hamilelik dogum ve uc yildir evde olmak yapti bilmiyorum gece gunduz hala rahat bir uyku uyuyamak vede bian cocugumu birakip bir aktivite yapmamak yapti.
neyse konu bu degil dr ilac verdi adi yaziliyormu bilmiyorum. p...c ile baslayan vede damla verdi oda v... ile baslio. ucgun oldu baslayali. ama ben daha bi stresliyim. elelrim titrio gibi ama disardan gorunur bir titreme degil. heyecanli gibiyim.acaba yan etkisimi yasayan varmi arabizda bu etkiler normalmi

Bahsettiğiniz ilacı ben de kullandım,böyle bir şey yaşamadım.Çok mu yoğun oluyor bu titreme,ayrıca dışarıdan nasıl görülmüyor anlamadım ?

İlacın içinde yazar yan etkileri ve doktora başvurmanız gereken durumlar aslında.İçinize sinmiyorsa bir doktorla görüşün,yardımcı olurlar.

yani anlatamadim acikcasi titreme diyince ellerin titrer sinirden falan oyle degil.heyecan varsanki vucudumda elllerimde oyle titrer gibi heyecanli ama oyle gozle gorunur bir titreme degil.insllah antabilmisimdir :)
bugun ucuncu gun ve bugun ara ara oldu dun agiz kurulugu oldu baska bir belirtisini gormedim daha

evet yapiyor sanki disardan gorunmeyen bir titreme oluyor icinizde bu yan etki sanirim
ilaclar oyle 2 gunde etki etmiyor 5 10gun sonra daha iyi degerlendirirsiniz yarayip yaramadigini

Aslında bu soru çok da doğru değil.
Çünkü ilaçlar herkeste aynı etkiyi göstermez.
Ben de kullandım o ilacı.
Çok iştahımi açtı.Kilo aldım.
Sizin söylediğiniz durumla karşılaşmadım.
Sonra doktoruma söyledim.
O da sağolsun değiştirdi hemen.
İlacın yan etkisini hissediyorsaniz doktorunuza hemen söyleyin.Özellikle psikiyatri ilaçları ihmale gelmez bana göre.

bende ondan korkuyorum kilo almaktan . dr istah keser dedi ama bende kesin kesmez :)

Evet o ilac istah kesiyormus doktor bana da aynısını dedi.
Ama ben de tam tersi oldu.
1 ay mi ne kullandım sonra doktora degıstirmesini istedim.

Sen de bir süre kullan gözlemle bir kendini ona gore doktorunla konuşursun.
Geçmiş olsun.

İlacın yan etkisidir o , bir hafta içinde geçer , ilacın tam etkisini görmeniz için de 6 ay kullanmanız lazım, maalesef bu tarz ilaçlar öyle bir hafta kullanımla pat diye düzelten ilaç değiller..

Psikiyatrik ilaçlar etkisini hemen göztermez yaşadığınız hali hazırdaki sıkıntılarınız
İlaca adapte olana kadar kendi kendinize olumlu telkin verin nefes egzersizi yapın dua edin çocuğunuzun Allah a emanet olduğunu düşünün ve buna gönülden inanın
Kendinize meşguliyet bulun eski dostlarınızla görüşün

3 günde etkisini göstermez ki.Bu ilaçlar düzenli kullanımda faydasını gösteriyor. İlaç kullanmadan kendiniz aşsaniz keşke.Aklınıza o tür vesveseler gelince dua edin ve yazı yazın içinizden ne geliyorsa yazin bu size iyi gelecektir. ..

Ayni ilaci bende kullandim 10 15 gunde etkisini tam olarak gosteriyor kullandikca kilo almaya basladim. 6 aydan sonra kendi istegimle ve doktor gozetiminde biraktim.

ben cok denedim ilac kullanmamak icin baya bi zaman gecti iyiye gitmiyo. vucuduma cok yansıyo stres basedemedim artik. ilacin etkisini 15 gune gorursun dedi dr. ben sadece bu yan etkimi diye merak ettim cunku bi suru sey yazio prospektüsunde. bugun cok olmadi mesela. vucut alisiyo herhalde.

Ben açıkcası sizin ilaçlık biri olduğunuzu düşünmedim. Keşke önce terapi yoluna gitseydiniz. Çünkü sizinki her annenin yaşadığı endişelerin biraz fazlası gibi duruyor..

Şimdi psikiyatrinin kapısından girince ilacı dayıyorlar insanlara. Bu çok vahim bir durum almaya başladı.

Sorunla yüzleşmeyip, hissetmeyip, umursamayıp üstünü kapattırmaya yönelik bir tedavi uyguluyorlar.
Herkese yapılmamalı bu. Daha kritik durumda olanlar için olmalı ilaçlı tedavi..

Bence önce maneviyata yönelip kafanızı meşgul edecek hobi edinmeye bakın derim. Ve mutlaka bu endişelerinize sebep olan şeyi bulmak için terapi görün..

Anksiyeteniz var sanirim.yasadiginiz o titremeleri degisik fiziksel tepkileri anksiyetede yapabilir ilacta yapmis olabilir.diger arkadaslarinda dedigi gibi her ilac herkeze iyi gelmez.yada bana iyi gelen sana sana iyi gelen bana iyi gelmez.bahsettiginiz ilaci bir hafta kullandim ben cok mutluluk verdi ama hic uyuyamadim.o kadar dinctimki uykum bile gelmiyordu yani sabahliyordum.biraz izleyip dr.a danisin.

Antidepresanlar etkilerini henen gostermezler. Ince yan etkilerini gosterirler. Etkilerini gostermek icin vucutta birikip belli bir doza ulasmalari gerekir. Hemen etki beklemeyin. Etki gostermesi 3 ayi bulur.
Doktorunuzla konusun. Gerekirse ilacinizi degistirsin.

cevremdede hep bu tarz tavsiyeler aliyorum. fzzla yalniz kaldim uzak bir ilceye geldik arkadaslarimdan baya uzak kaldim maddi durumda derken okadar asosyal oldumki. butun gun oglumla beraberiz hicbir sosyal aktivite yok ondan vazgectim biraz kendimden.heveste kalmadi istekte. herhalde bu bosluktan dahada cok takiyorum cocugu. hastaliklarini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…