• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Provizyon nedir bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?Alabilir miyim?

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
28
Merhaba ben bu yil staj yapacağım. 18 e bastım ve devlet beni sigortadan düşmüş. Şuan haliyle okul devam ediyor. Sigortam gorunmuyor babam falan çalışmıyor. Sgk ya gecen gitmistim bana staj girisimin yapildigini soylediler. Okula gittim benden provizyon almami istediler sgk dan. Staj yerim benden sigorta giris belgesi istedi onun icinde provizyon almam lazimmis. Hani sgk verir mi alabilir miyim? Eger verirse staj girisim yapilicak ve sigortam olcak. Bilgili olan varsa aydinlatabilirmi beni? Hangi kategoriye acicam bilemedim ozur dilerim simdiden.

Merhaba ben bu yil staj yapacağım. 18 e bastım ve devlet beni sigortadan düşmüş. Şuan haliyle okul devam ediyor. Sigortam gorunmuyor babam falan çalışmıyor. Sgk ya gecen gitmistim bana staj girisimin yapildigini soylediler. Okula gittim benden provizyon almami istediler sgk dan. Staj yerim benden sigorta giris belgesi istedi onun icinde provizyon almam lazimmis. Hani sgk verir mi alabilir miyim? Eger verirse staj girisim yapilicak ve sigortam olcak. Bilgili olan varsa aydinlatabilirmi beni? Hangi kategoriye acicam bilemedim ozur dilerim simdiden.
sigortaya gidip derdini anlat onlar yardımcı olur sana

İstediğin nasıl bir belge tam anlayamadım bizim okul halletmişti bunları, e sgm ye gir internetten provizyon sorgulama yapılıyor ordan müstahaktır provizyon alabilir gibi bir mesaj çıkıyor işine yarar mı bilmiyorım

okul provizyon al getir sigortanin girisini yapicam dedi onuda verir mi bilmiyom iste
Sanırım lise stajı benim kardeşimde yaptı staj ama okul kendi halletmişti biz internetten kontrol etmiştik benim bildiğim sigorta girişi yapılmadan provizyon olmaz tabi bilen arkadaşlar varsa anlatır.

İstediğin nasıl bir belge tam anlayamadım bizim okul halletmişti bunları, e sgm ye gir internetten provizyon sorgulama yapılıyor ordan müstahaktır provizyon alabilir gibi bir mesaj çıkıyor işine yarar mı bilmiyorım
evet onu sgk dan da ogrenebiliyosun zaten ptt den şifre alipta ogrenebilirsin fakat hani cikmazsa ordakiler beni yonlendirir gibi geldi ondan

Sanırım lise stajı benim kardeşimde yaptı staj ama okul kendi halletmişti biz internetten kontrol etmiştik benim bildiğim sigorta girişi yapılmadan provizyon olmaz tabi bilen arkadaşlar varsa anlatır.
bilmiyorum okul provizyon istedi benden..

sgk ya gidip sorucam oda provizyon alabilirsin derse o sayfanın çıktısını alip okula vercem oda sigorta girisi yapcak

Yakınlarında bir muhasebeci falan varsa bir sor istersen. Aslında okulun bilgilendirmesi gerekiyor bu noktada sizleri...

N nscckts sizin muhasebe büronuz mu vardı öyle hatırlıyorum provizyon konusu varda bakabilir misiniz.

Ya inşallah verir. Gecen eczaneye gittim para istedi ilaca sigortan yok dedi. 18 e girdim ya herhalde sigorta düştü dedim. Sigorta inşallah verir provizyonuda kurtulurum yoksa gss yi ararim.

Yaa sahi mi soyluyosun abla ? eminsin kesin yani.. gecen gittigimde kadın bana staj girisin yapilmis zaten demisti ama staj sigortasi icin gitmemstm
emınım tabı :)

peki vermeme olasiligi var mi benim babam calismiyo sigorta falanda yok anneminde yok suan sigorta migorta hicbisi gorunmuyo

vermeme olasılıkları yok basıt bı belge staj baslatma dosyanız ve gereklı bılgı gırınımlerı ıcın gereklı sadece...

okuldan kaynaklanan bı aksaklık olmus aslında bı sıkıntı yok :)

Provizyon dediği müstehaklık.Sgk ya gidin Gss servisi'ne müracaat edeceksiniz.Ordan veririler,basit bir kağıt

konu sahıbesı bak senı kısaca soyle bılgılendıreyım ıcın rahat etsın
anne baba ustunden sıgortalı olan ıle
sızın gıbı sıgortasız olanın kodu farklı

sosyal guvencenızın aktıf olup olmaması gıbı bazı bılgıler ıcın bu belge ıstenır
gıdıp provızyon alıcam dedın mı verırler
memurun zaten stajın baslamıs demesı senı yanıltmasın
evet ben o belgeyı ıstıyorum demenız yeterlı...

Sgk da memurum:KK48: Sgk da birimler vardır,senin istediğin evrağı Gss servisi verir.Sen en yakın Sgk ya git danışmaya sor.Onlar seni yönlendirir.İki dakikalık işlem kafayı takma.

Back
X