Protez tırnakla abdest geçmıyor mu?

Kocasinacokasik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2017
93
66
3
Kızlar ben protez tırnak yaptırmak ıstıyorum ama abdest geçmıyor tırnağa su degmedıgı için dıyorlar bilgisi olan var mı bu konuda çevremde o kadar çok protez tırnaklı kışiler var kı çok güzel duruyor özenıyorum ama apdest geçmezse asla yaptırmam kuzenım yaptırmış söyledım geçemiyorsa abdest dedım aman napıyım dedı sok oldum görsen inançlı baya duasız asla yatmaz sureklı dualar eder felan baya o lafı hiç beklemıyordum :işsiz:

Simdi beni taslayanlar olacaktir illaki ama yazmadan edemeyecegim.oncelikle inanc (belki kurallar olmakla birlikte)birazda kisiye ozeldir.yani en azindan bence.ben ojeyle abdest alir ojeyle namaz da kilarim.yani o an ojem varsa namaz kilmaya niyetlendiysem cikarmam ojelerimi.Allah kabul eder etmez abdestim oldu olmadi bilemem ki hic kimse bilemez .ama ben icimden geldiyse o anda allahla basbasa olmak ona dua etmek yaparim.icim gayet rahat bu konuda.bilmiyorum inanc birazda sizin dogrularinizdir bence.ga sizin dogrulariniz belki Allah icin dogru degildir bilemeyiz ama o zamanda bunun hesabini zaten allaha verecegiz obur dunyada.o nedenle baskalarinin inanclarini yerine getirme seklini bu kadar kafaniza takmayin ve karismayin bence(kuzeniniz icin yazmissiniz ya onun icin diyorum.dwmekki onun ici bu konuda rahat ve oyke uygun gormus.ve bu kuzeninizden baska kimseyi ilgilendirmez)eger kendiniz icin diyorsanizda baskasina danismayin.gonlunuze sorun.eger cevabiniz evet bu sekilde icin rahat eder diyorsaniz yaptirin yok etmez diyorsaniz yaptirmayin

ya Bazıları sanki açık arıyor arkadaşlar ben burda örnek verdim :KK57:kuzenimle alakalı yaşadığım birşeydi ki kendisini çok severim dinini elestırmek dedıkodu ne alaka ya kız kardeşim gibi severim kii ben herkesin inancına çok saygı duyarım farklı dinlerden arkadaşlarım var insan olması önemli kimsenin dini beni bağlamaz acıkcası sadece masumane bir soru sordum hepsi buydu :olamaz:

ya Bazıları sanki açık arıyor arkadaşlar ben burda örnek verdim :KK57:kuzenimle alakalı yaşadığım birşeydi ki kendisini çok severim dinini elestırmek dedıkodu ne alaka ya kız kardeşim gibi severim kii ben herkesin inancına çok saygı duyarım farklı dinlerden arkadaşlarım var insan olması önemli kimsenin dini beni bağlamaz acıkcası sadece masumane bir soru sordum hepsi buydu :olamaz:

çevir kazı yanmasın denir buna.

Senin niyetin farklıya çekmekse ne desem boş arkadasım lütfen biraz daha olumlu bakmayı dene!!!!

olumlu bakacak bir nokta yok. burada heralde "ayyy cnmmm o nasıl kuzen yyaaaa" tarzı yorum beklediniz ama olmadı.

iyi geceler.

ha bu arada protez tırnak kullandım bir süre sonra sıktı tavsiye etmem.

Back
X