protez ne kadar sureligine kullaniliyor

Noyan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
138
0
bu konuda bilgisi olan var mi? ben 10-15 yil diye biliyorum, sonra sanirim yenilenmesi gerekiyor...

ben ömürlük diye biliyorum, demek ki yanlış mı biliyorum... (((((((

yine de 10-15 seneyse bile yaptırırz bi daha ya nolcak, 1 i de bir 2 si de bir.... yaptırırz naaapalım :/

Protez yırtılmadığı delinmediği ( tabii ki iyi bir protezse sadece dışardan etki ile bunlar olabilir) sürece ömürlüktür..

hayir arkadasim ben eminim omurluk olmadigina. benim doktorum soylemisti ama ameliyattan sonra ne yazik ki

Aşağıdaki yazı Prof. Dr. Onur Erol'un 2008 tarihli ropörtajından alınmıştır.

Yener bey, artık bilimsel olarak kanıtlandı ki meme silikonunun hiçbir zararı yok. Kullandığımız silikonlar Amerika, Brezilya ya da Almanya'dan geliyor. Silikon topraktan elde ediliyor, insan vücuduna en uygun gelen bir madde. Patlama lafı uydurma. Kimilerinin uydurduğu gibi ses filan da yapmaz. Meme silikonunun yaprağı yırtın, jel yine yere dökülmez. Ancak kaburga kırılacak, çok büyük yaralanmalar olacak ki patlasın. Veya 10-20 sene içerde kaldı da çok eskidi, belki o zaman patlayabilir. Houston'da 1962 yılında ilk uygulanan kadın aynı silikonla hala yaşıyor.

demek ki 10-20 yil sonra patlayabiliyor...ben sadece yumusadi ya da deforme oldu diye degistirilmesi gerekir diye dusunmustum....ya da bilmiyorum dusuk bir ihtimal mi demek istemis doktor...50 yildir ayni silikonla yasayan da varsa...biraz celiskili bir yazi olmus...

10-20 yıl sonra patlayabilir dememiş ki.. Velev ki 10-20 yıl sonra çok eskidi demiş. 1962 de yapılan protezi hala kullandığına göre demek ki eskimemiş. E belki kullanıma da bağlıdır

Silikon protez ömrü hastalar tarafından oldukça sık sorulan sorular arasındadır. Silikon jel protez ömrü teorik olarak hastanın ömründen uzundur. Yani konduktan sonra bazı komplikasyonlar dışında çıkarılması ya da yenilenmesi gerekmez.

Özellikle kaliteli ya da marka olan silikon jel göğüs protezini ömür boyu rahatlıkla kullanmak mümkündür. Ancak tabii ki delici bir yaralanma ile protez delinebilir, yırtılabilir.

Fabrikaların verdiği bilgiye göre ise silikon jel protezlerin ortalama 50 yıl ömrü vardır.

Ancak teknolojinin sürekli ilerlemesine bağlı olarak sürekli yeni protezler çıkabilmektedir. Örneğin 20 yıl önceki protezlere göre şimdi kullandığımız protezler oldukça farklıdır. Özellikle protezin kılıfı daha sağlamlaşmış, içeriğindeki silikon jelin akışkanlığı daha azaltılmıştır.

Bunun dışında protez içindeki jel yapısındaki çapraz bağlar kuvvetlendirilmiştir. Buna bağlı olarak protez yırtılsa dahi içindeki jel dışına akmamaktadır.

alıntıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:

tesekkurler...ben de zamaninda arastirmis ve bir bilgi bulamamistim, simdi ise vaktim yok arastirmaya...tesekkurler, rahatladim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
tesekkurler...ben de zamaninda arastirmis ve bir bilgi bulamamistim, simdi ise vaktim yok arastirmaya...tesekkurler, rahatladim:)

:) Rica ederim sanırım ameliyata hazırlanıyorsun başarılar dilerim her şey gönlüne göre olsun :)

ben 7 yil once oldum ameliyat canim....sagolasin yine de:)

:)) İyi günlerde kullanmışsındır o halde, kullanmayada devam etmeni dilerim.

Genelde bu kadar eski ameliyat olan birine rastlamak zor oluyor, ameliyat yöntemlerin hakkında ve şu anki durumun hakkında bilgi paylaşmak istersen ne mutlu bizlere diyebilirim :)

tabi ki canim. sorun olursa cevaplamaya calisirim...
benim ameliyatim kas alti damla silikon...ameliyat oncesi gunlerimi hatirlamak dahi istemiyorum, sanki dogdugumdan beri boyleyim...cok mutluyum yani...

ne mutlu , bu mutluluk protezle beraber eşantiyon gibi, herkese veriliyor demek ki:))) ya da biz eşantiyonunu da veren DR.lara ameliyat olmuşuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…