Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
demek ki 10-20 yil sonra patlayabiliyor...ben sadece yumusadi ya da deforme oldu diye degistirilmesi gerekir diye dusunmustum....ya da bilmiyorum dusuk bir ihtimal mi demek istemis doktor...50 yildir ayni silikonla yasayan da varsa...biraz celiskili bir yazi olmus...
Silikon protez ömrü hastalar tarafından oldukça sık sorulan sorular arasındadır. Silikon jel protez ömrü teorik olarak hastanın ömründen uzundur. Yani konduktan sonra bazı komplikasyonlar dışında çıkarılması ya da yenilenmesi gerekmez.
Özellikle kaliteli ya da marka olan silikon jel göğüs protezini ömür boyu rahatlıkla kullanmak mümkündür. Ancak tabii ki delici bir yaralanma ile protez delinebilir, yırtılabilir.
Fabrikaların verdiği bilgiye göre ise silikon jel protezlerin ortalama 50 yıl ömrü vardır.
Ancak teknolojinin sürekli ilerlemesine bağlı olarak sürekli yeni protezler çıkabilmektedir. Örneğin 20 yıl önceki protezlere göre şimdi kullandığımız protezler oldukça farklıdır. Özellikle protezin kılıfı daha sağlamlaşmış, içeriğindeki silikon jelin akışkanlığı daha azaltılmıştır.
Bunun dışında protez içindeki jel yapısındaki çapraz bağlar kuvvetlendirilmiştir. Buna bağlı olarak protez yırtılsa dahi içindeki jel dışına akmamaktadır.
alıntıdır.
tesekkurler...ben de zamaninda arastirmis ve bir bilgi bulamamistim, simdi ise vaktim yok arastirmaya...tesekkurler, rahatladim:)
:) Rica ederim sanırım ameliyata hazırlanıyorsun başarılar dilerim her şey gönlüne göre olsun :)
ben 7 yil once oldum ameliyat canim....sagolasin yine de:)