Hanımlar merhaba 2007 de göğsüme mentor protez taktırdım 2019 eylülde göğüslerimin altından sırtıma doğru yayılan bir ağrıyla birlikte iki göğsümde büyüdü sertleşti hassaslaştı sol göğsümün iç kısmında kızarıklık ve sıcaklık oldu aynı zamanda kollarımı kaldırırken müthiş acıyordu acil genel cerraha gittim ultrason emar bişey çıkmadı aradan 9 ay geçti gene oldu gene ultrason mamoğrafi gene bişey bulunamıyor bu arada protezlerdede hiç bir sıkıntı yok yaklaşık 2 yıldır bu böyleydi en 9 ay önce olmuştu ama geçen gün sol göğsümün altında bir ağrı gibi bişey hissettim sabaha sol göğsüm büyümüştü sertleşmişti internette araştırdığımda protezin etrafını saran kapsül ve sıvının bir tür lenfoma kanseri olan ALCL yaptığını öğrendim bu protez takıldıktan yıllar sonra ortaya çıkıyormuş geç teşhis konulursa ölümcülmüş salı günü emarım var doktor ultrason yazmadı ama korkuyorum büyük ihtimal ALCL ve ben teşhiste geç kaldım şu an göğsüm normale döndü ama altı kızarık protezi 15 yıllık olan arkaşlarımız varmı aramızda onlarda bir sıkıntı varmı