giymek istediğim gelinliği pronovias'ta buldum ama fiyatı gerçekten pahalı. gelinliği aynı kalitede ve desen, dikim vs. aynı benzerlikte diktirebileceğim bir yer arıyorum.
fakat bazı endişelerim var. resimde beğendiğim modeli haftasonu pronovias'a gidip incelicem kumaşına, duruşuna vs. bakıcam. bu modeli dışarıda diktirdiğim zaman aynı kalitede ve aynı işçilikle olmayabilir ve o zaman büyük hayal kırıklığı olur ve bana verilen giymek istemediğim bir gelinlik olur. böyle bir şeyin başıma gelmesini hiç istemiyorum. bana önerebileceğiniz, güvenebileceğim, gidip bakabileceğim yerler var mı?
gelinliğin işçiliğinden ziyade kumaşı önemli. fransız tipi dantelden kullandırmanız lazım. aksi taktirde yanından geçmez, terzi ne kadar becerikli olursa olsun.
gelinlik hem kabarık, hem komple dantelli. herhalde 3 kupon yani 9 metre dantel aldırmanız gerekir. en kötü ihtimal, ispanyol dantel aldırdınız desek, metresi 50 tlden sadece dantel 450 lira edecek. eteğin böyle durması için 50 metreye yakın kom tül, 20 metre de hayal tül alacaklar. Artı, içindeki astar için kumaş alınacak. Artı başka malzeme alınacak. 2500-3000 liralık bir bütçeyle ancak diktirebilirsiniz bu tipte. Daha aşağısına olmaz.