• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prolaktinle başım dertte !

Gunnes1927

18.01.2018 Bal oğlum iyiki hayatımızdasın ♡
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.212
1.375
53
Kızlar biliyorum hormon testleri reglin 2.3 günü yapılıyor o zaman kan verdigimde prolaktinim 10 - 15 arası çıkıyor.

Reglim bittikten 1 hafta sonra yani yumurtlama dönemine yakın kan verdigimde adet günüme kadar 50 - 60 arası çıkıyor.
Kadın doğum doktoru regl olduğum testi göz önüne alıyor ve ilaç yazmıyor!! Ama benim hormonum reglden hemen sonra fırlıyor.
Bu hamilelige engel değil mi yani ? Yumurtam catlamak üzereyken prolaktin 60 çıkıyor ve doktor strestendir amaaan takma diyip yolluyor ben gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım.
Çok şiş ve ağrılı göğüslerle başım dertte sadece adetliyken rahat bir uyku uyuyorum ondan sonra hemen şişiyor ve ağrıyor.

Genel cerraha gittim ultrasonla göğüslerime baktı ve bir problem yok dedi.
Neden yükseliyor dedim bilmiyorum beyin filmi cektirmen lazm dedi
Ama birkaç ay dostinex kullan ondan sonra dedi.

Netten araştırıyorum beyinle alakali bir sey olsa çok çok yükselmesi lazimmis.
Kızlar bir fikri olan başına böyle bir şey gelen varmi ?

Kızlar biliyorum hormon testleri reglin 2.3 günü yapılıyor o zaman kan verdigimde prolaktinim 10 - 15 arası çıkıyor.

Reglim bittikten 1 hafta sonra yani yumurtlama dönemine yakın kan verdigimde adet günüme kadar 50 - 60 arası çıkıyor.
Kadın doğum doktoru regl olduğum testi göz önüne alıyor ve ilaç yazmıyor!! Ama benim hormonum reglden hemen sonra fırlıyor.
Bu hamilelige engel değil mi yani ? Yumurtam catlamak üzereyken prolaktin 60 çıkıyor ve doktor strestendir amaaan takma diyip yolluyor ben gerçekten artık ne yapacağımı şaşırdım.
Çok şiş ve ağrılı göğüslerle başım dertte sadece adetliyken rahat bir uyku uyuyorum ondan sonra hemen şişiyor ve ağrıyor.

Geçmiş olsun canım bende 6 yil once ilacli beyin mr çektirdim prolaktin hormonu yüksekliğinden dolayi ve ben hamileymisim mr a girdigimde neyse Allah koruyor iste beyinde salgilanan prolaktin diger adiyla süt hormonların yuksekse dedigin gibi gebelige engel teşkil ediyor doktor bana cok takmaktan üstüne düşmekten olur bırak herşeyi 2 ay ara ver psikolojikmen düzelmen icin dedi

Hatta bende cok üzerinde durmadığımı belirtmiştim ama durmasan sut hormonların tavan yapmazdi demisti hic unutmuyorum yok beyin mr illa yüksek olmasina gerek yok istersen cektir garanti olsun ama ciddi anlamda takmamaya çalış mesela 1 yil çocuk düşünmüyorum de beynini bosalt bak nasil oluyor Allah yardimcin olsun:dua:

Canım benimde hamile kalmadan önce 70 civariydi. Dostinex verdi doktorum bide ben onla beraber testere dişli aslan pencesi çayını içtim günde iki defa faydasını gördüm. Kullandığım ay hamile kaldım. Sende eğer ilaç kullanamyiyorsan bile bu çayı dene faydasını muhakkak görürsün. Geçmiş olsun.

benimde gogsumden sut gelirdi suphelendm dr a test yaptrdm normal cikti.ama goguslrrinin uclarinin fazla uyarilmasindan oluyoms dar giyme yuz ustu yatma uyarilmasin bi sure goguslrrin ve bende prolaktn var diye dusunme kendini sartlandrma

Canım bende prolaktin varmi yokmu onu bile anlamadım daha.
Ayın yarısı yok yarısı var bu ne sacma sapan bir hormon ya..
Tam ovülasyon zamani yükseliyor buda artik benm sinirimi bozmaya başladı gerçekten yani

Benimde 33 değerim ilaç vermedi doktor 20 gün sonra gel düşmezse ilaç veririm dedi bekliyorum bakalım

Back